Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


The Fall

ervin cikke a Művház rovatból, 2008. október 15. szerda, 06:31 | 4 hozzászólás

The Fall

Furcsa-szép alkotás ez a film. Igazából nem is - vagy nem csak - mozi, hanem fotókiállítás, festmény-galéria és mesekönyv is egyben. Gyanúm szerint utazásmániás látványtervezők finanszírozták a produkciót, így aztán senki nem szólhatott bele, hogy mit művelnek vele. Az egyik valóságban végiglátogatjuk a világ nagy csodáit (amivel nekem máris eladták a dolgot), miközben a másikban egy sérült kaszkadőr mesél egy román bevándorló kislánynak egy amerikai kórház szépia-monokrómjában a múlt század elején.

Ilyen áradó vizualitást csak a Cellben láttam idáig - meg is akartam írni a hasonlatot, erre tessék, az imdb-n kiderült, hogy ugyanaz a rendező készítette a két filmet. Tarsem Singh a neve, a legismertebb alkotása minden bizonnyal a R.E.M. Losing My Religion videója. A két főszereplő a Pushing Daisies című sorozat busa szemöldökű jófiúja meg egy zseniális gyerekszínész. Merem ajánlani.

Értékelés (0-7): 6. Váratlan, kellemes meglepetés.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

k3y, 2008. október 16. csütörtök, 10:22 (#)

Félig OFF-ként: emlékezetes arckaparó pillanat számomra, a The Cell magyar címeként adott "A sejt". Ugyan sejt sehol nem volt benne, ellenben cella igen.
Ez alapján nyilvánvaló, hogy ezt a filmet majd "Az ősz" címmel fogják vetíteni :) (Esetleg "A sejt 2 - az ősz", péntek esti szupermozi.)

2

Forsage, 2008. október 16. csütörtök, 10:30 (#)

Mivégre az egy pont mínusz? Sztem zseniális, több ilyet! A Nagybetűs Mozi vége után is még olyan 1 óráig csak kóvályogsz...

#1: A zuhanás a magyar címe.

3

Author Profile Page ervin, 2008. október 16. csütörtök, 11:46 (#)

k3y, LOL.

4

tekatana, 2008. október 18. szombat, 13:27 (#)

hát én nem adnék rá 3-at sem, azt is egyedül a valóban szép képekre. nekem a cell nagyon bejött annak idején, de ott a lenyűgöző látvány egy ütős sztorival párosult és színészi alakítással. ebben viszont a szenvelgő/szenvedő (jobbra felfelé nézve sír, megvan?) főszereplő harmatgyenge produkciója (a kislány mondjuk tényleg jó volt) közben fűzögeti a kusza hősmesét, amit elég hamar meguntam.
egy klipp bőven elég lett volna belőle.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork