Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Reklámok: 5 könnyű lépés

eszpee cikke a Művház rovatból, 2008. november 18. kedd, 17:17 | 9 hozzászólás

Az eheti Economistban találtam a következő hirdetés-részletet:

Nem is az, hogy az öt az akárhogy is számolom, minimum hat-hét, hanem csak egyszerűen megkérdezném, ki az, akinek a fenti teendők elolvasása után a "könnyű" jelző jut először eszébe? Oké, ha nem megy email+jelszó egyszerűséggel, nem baj, de ne adjunk már fel ekkora labdát - vagy ne csodálkozzunk, ha kiröhögnek.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

moshi, 2008. november 18. kedd, 22:15 (#)

azt mondanám, hogy az exchange beállítása tényleg pofonegyszerű egy symbianos nokián, egy lépést kivéve. az az egy lépés meg a security certificate beszerzése és telepítése volt, mert ugye ki látott már olyan vállalatot, amelyik nem secure protokollon engedi ki az exchange szerverét?

2

Guczó, 2008. november 18. kedd, 23:47 (#)

Manapság azért egy sima email kliens beállításához sem elég az emailcím/jelszó, lássuk be. Nincs ezzel a hirdetéssel semmi baj - hacsak az nem hogy semmi szenzációs nincs benne.

Egyébként ettől az "easy"-től én már agytífuszt kapok. Sajnos Kínába is begyűrűzött, ahol instant táptalajra talált a mínuszos IQ-jú rendszergazdák körében.

3

Dévai Zoltán, 2008. november 19. szerda, 08:19 (#)

Azért én tudok álmodni könnyebb megoldást is...
Mondjuk egy szabványos protokollon alapulo setup-file, amit egyszerűen el lehet küldeni, mondjuk SMS-ben. Amikor megjön, kérdez egyet a telefon (ellenőrző, azonosító kód, egyszer használatos, a rendszergazdi adja, aki a file-t is generálja), és kész. Nekem ez egyszerűbbnek tűnne...
SZerintetek mi _nem_ adott hozzá, hogy így működjön?
Szerintem csak akarniuk kéne a gyártóknak...

4

Zs, 2008. november 19. szerda, 09:49 (#)

Lehet, hogy mobil oldalon könnyű beállítani, de exchange oldalon a security-t eléggé szét kell rugdosni...

5

PAStheLoD, 2008. november 19. szerda, 10:28 (#)

Egyetlen dolog maradt ki, hogy ez miért jó nekem. Mondjuk a hírdetésrészlet utal valami nagyobbra, esetleg megkaphatnánk? Hátha akkor okosabbak leszünk. :)

A SMS-config nem rossz ötlet, nem is kellene az OS-nek natívan támogatnia, elég ha lehet rá "portolni" valahogy egy ilyen kis appletet. (Windows Mobile, Android, Symbian, iPhone mind SDK-val rendelkező kacat, kérdés, hogy mennyire lehet belematatni a beállításokba, tehát mennyire lehet belegyógyítani a telefonba az MS Exchange-t.)

Különben meg a userek nagyrésze tényleg buta. Nem nagy kunszt beírni a felsoroltakat, csak a legtöbb telefon tulajdonos számára a készülék maga a csoda. "Look, ma', no wires!". És mindenki hallotta már a regéket az ügyfélszolgálatosoktól, akiket áramszünet idején felhívtak, hogy miért nem működik a számítógép. Nekik akár milyen egyszerű is a phone-Exchange párosítás, mindig is az IT support fogja megcsinálni.

6

Author Profile Page ststofi, 2008. november 19. szerda, 10:30 (#)

Ezek szerint az iphone-os implementáció a legszebb, mert ott nem kell certificate telepítést csinálni, hogy elfogadja trustednek. Első kapcsolódásnál megkérdezi, hogy megbízol-e benne és elfogadja a döntésed. :)

7

Author Profile Page eszpee, 2008. november 19. szerda, 10:39 (#)

PAStheLOD, hát csak annyi volt a cím, h email bárhol, ilyesmi.

8

nyelv-ész, 2008. november 20. csütörtök, 07:12 (#)

#6: ststofi, a kérdés az, hogy a szerver várja-e a certificate meglétét? Mert ha igen, akkor a telefonon bármit bejelölhetsz, a tanúsítvány hiányában nem fog működni.

Eszpee, a reklám már csak azért sem kóser, mert ha jól meggondolom, 8-10 évvel ezelőtt is pont ugyanennyi lépés kellett egy kliens konfigjához, csak a Nokia marketingeseinek az még újdonság, hogy ez egy mobilon is működhet.

9

moshi, 2008. november 20. csütörtök, 15:00 (#)

re: stofi
én már soha nem a security szakismereteimről leszek híres, de ez így mintha működne a nokiákon is, kikapcsolható, hogy minden frissítésnél megkérdezze, hogy trusted-e. viszont a certificate telepítése nélkül csak fogadni tudod a leveleket, válaszolni rájuk nem fog sikerülni, mert a szerver elhajt.

remélem nem tévedtem nagyot.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork