Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Reklámok: tőzsdézzen velünk!

stsmork cikke a Művház rovatból, 2008. december 10. szerda, 09:12 | 5 hozzászólás

Erős idegzetűnek kell annak lennie, aki manapság részvények vásárlására adja a fejét. Nekik szól ez a hirdetés, amelyet a HVG-ben láttam:

tőzsde

Ez az „akár 70%-kal olcsóbban" szöveg komolyan ütős. Éppencsak azt nem írták oda, hogy „minőséget olcsón!" vagy hogy „csak most: hármat fizet, négyet kap!" Hetek óta gondolkozom, hogy ez most komoly, vagy poénnak szánták, de nem tudom eldönteni. Kedvet ugyan nem kaptam rá, hogy részvényeket vegyek, de nevettem egy jót, ezt pedig értékelni kell. Akkor is, ha a reklám szövegírójának esetleg nem a nevettetés volt a szándéka.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

dezo, 2008. december 10. szerda, 10:07 (#)

Nem hüleség ez.
A cégek jelentősen alul vannak értékelve most. Különösebb kockázat nélkül lehet a következő 1-2 évre komoly nyereséget szerezni részvényekkel, ha van most odatehető pénzed. Nem véletlen, hogy egy csomó papírnak bazi nagy a forgalma. Ha valaki ki tud várni, akkor sokat fog kaszálni. Ennyi.

2

Author Profile Page eszpee, 2008. december 10. szerda, 10:12 (#)

Azért ezen a "különösebb kockázat nélkül"-ön én picit elmosolyodtam.

3

dezo, 2008. december 10. szerda, 10:43 (#)

_valamekkora_ kockázata van, persze. De mondj valamit, aminek nincs. Itt most az a lényeg, hogy _minden_ alul van értékelve, vagyis nem kell látnoki képesség (vagy téglától kapott info), hogy tudd, mi fog emelkedni.

4

NagyGa1, 2008. december 10. szerda, 10:44 (#)

Hmmm.
A különösebb kockázat nélkülhöz érdemes megjegyezni, hogy az a különbség az előző értékének 90%-át elveszített részvény és a 80%-ot veszített között, hogy az előbbi előbb esett 80%-ot, majd onnan még 50-et.

5

Author Profile Page Dr. Minorka, 2008. december 10. szerda, 11:10 (#)

"Különösebb kockázat nélkül lehet a következő 1-2 évre komoly nyereséget szerezni részvényekkel,"
Hm. Kicsit optimistának tűnik ez az időtáv. A világ rohamosan halad egy olyan gazdasági válság felé, mint ami Japánban volt a 90-es években. Kamat 0% körül, növekedés detto (jobb esetben). Nem beszélve arról, hogy azért egyáltalán nem biztos, hogy minden cég túl fogja élni ezt, a mai formájában. Talán azoknak érdemes most olcsón venni nyereséges cég részvényeit, akik nem az árfolyamnyereségre játszanak. (Az osztalék többet hoz, mintha kamatozna a pénzed a bankban).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork