Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Lie to me

ervin cikke a Művház rovatból, 2009. február 22. vasárnap, 10:24 | 8 hozzászólás

20090222_lie-to-me.jpg

Nem állok túl jól a sorozataimmal. A Pushing Daisies-t lelőtték. A Prison breaket is le fogják, a jól alakuló utolsó évad remélhetőleg tökös végére még várni kell. A 24 igyekszik, de a női elnök messze nem sikerült olyan meggyőzőre, mint a fekete. A Heroes új évadfele kétesélyes. A Lost e heti epizódja talán az sorozat egész történetének legszégyenletesebb teljesítménye.

Lie to me to the rescue, a tipp megint sorozatguru barátunktól érkezett. Tim Rothot én nagyjából minden filmben szívesen megnézném, arra pedig nem is gondoltam, hogy eladja magát egy sorozatnak. Egy zseniális szakértőt alakít, aki kis csapatával az emberi arckifejezések és gesztusok páratlan ismerőjeként meg tudja mondani, ha valaki hazudik. A felismerő módszerük ugyan kicsit körülményesebb, mint Sylar trükkje a Heroesban, aki csak tudja és kész - viszont meglepően jópofa sorozatot lehet rá építeni. Nem tudom, hány részen át marad ez érdekes, de a tudományos máz, a jó poénok, a csinos nők és persze Roth miatt egyelőre nálam stabilan megkapja a heti háromnegyed órát.

Értékelés (0-7): 5. További előny, hogy a sorozat története nem folyamatos, hanem epizódcentrikus, azaz bármikor be- és ki lehet ugrani.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

kelemenbandi, 2009. február 22. vasárnap, 11:01 (#)

Ízlések, és pofonok, de nekem a lost tetszett a héten. Mindegy. Tim Roth pedig nagy kedvenc, szóval megvan az újabb sorozat.

2

Author Profile Page ststofi, 2009. február 22. vasárnap, 17:26 (#)

és mi a helyzet az L word-del? beértem a 6. évadot és szerintem az 5-6. nagyon szépen zárta a szöget - szembe mondjuk a prison breakkel (ami az S01-S02 képest szégyenletes számomra) vagy a Heroes-al (amit lehet szintén abba kellett hagyni) a lost nekem is nagyon tetszett, lehet a túlzott fanatizmusom miatt vagyok elnézőbb.

3

pblue, 2009. február 22. vasárnap, 19:04 (#)

offtopic, de mi volt a baj a losttal? szerintem egesz jo volt

4

rivera, 2009. február 22. vasárnap, 20:48 (#)

Az utolsó Lost kicsit lassú volt, de az előtte lévő 5 rész nagyon pörgött. A PB és Heroes nálam rég cancel, 24-et pedig bevárom hogy egyben pörgessem le, bár az utóbbi 2 évad nem tetszett egyáltalán.

A Lie to me-be belenézek, jól hangzik. Ha jó sorit keresel, ajánlom a Boston Legal, The Shield, Rescue Me triót, ha nevetni is akarsz akkor a The Job-ot.

5

Author Profile Page ervin, 2009. február 23. hétfő, 07:40 (#)

SPOILER ALERT!

"kedves jack, a halott apád valami cuccát 'add oda' a szintén halott locke-nak, akit utána koporsóban tegyél fel a repülőre, mert akkor nagyobb eséllyel zuhansz megint ugyanarra a nem ismert hollétű, de a jövőbeli hollétét tekintve az itt látható táblára írt, hosszú egyenletekkel megbízhatóan behatárolható, mozgó szigetre, ahova a múltkor is zuhantál. ja, és mindegy, hogy ez faszság, a lényeg, hogy miben hiszel."

pblue, hát ez a baj a losttal. :)

amúgy tényleg, ha jól emlékszem, pont te mondtad még anno a losttal kapcsolatos egyik régebbi cikkünk beszélgetésénél, hogy a lost mennyire összeszedett, nyugodjuk meg, át van ez gondolva, mindenre van racionális magyarázatuk. no, hát a jegesmedvét gondolom, még valahogy elérvelted magadnak valami odaszállítással, a fekete füsttel valószínűleg inkább nem foglalkozol. aztán idén jött a részenként átlag 4 időutazás, míg végül a mostani teljes 6. rész egy merő gyalázat, lásd fent. de gondolom, még tartod a régebbi álláspontodat, hogy lesz racionális magyarázat.

6

karaj, 2009. február 23. hétfő, 23:47 (#)

ervin, a szájliból ítélve remélem, hogy ez csak provokáció, és nem gondolod komolyan :) De ha mégis, akkor nincs mit vitatkozni, a Lost már soha nem lesz teljesen racionális. Bár valamilyen magyarázat szerintem mindenre lesz a végén, még ha kissé elszállt is.

7

karaj, 2009. február 23. hétfő, 23:49 (#)

(a szájli elírás, és nem nyelvújítás)

8

Author Profile Page ervin, 2009. február 24. kedd, 00:03 (#)

karaj, a lost jelenleg sajnos gyengébb - mondom én, persze -, mint amilyen a fringe pilotja volt, amelyet azok után el se kezdtem nézni.

igaz, ez úgy, ahogy van, egyéni gond, illetve felfoghatom tesztnek is: vajon a hanyatló színvonal mellett az inercia meddig tart a képernyő előtt? :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork