Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nemzetközi hiphop

eszpee cikke a Művház rovatból, 2009. február 5. csütörtök, 11:28 | 2 hozzászólás

babelrapHiánypótló oldalt találtam a Rapnyelv blog jóvoltából. Aki hozzám hasonlóan teljesen oda van azért, ha obskúrus nyelveken hadarnak rímeket mikrofonba, az eddig jórészt rá volt szorulva a különböző zenecserélőkben bóklászásra és a haverok lejmolására, hogy utazásaikról ugyan hozzanak már 1-2 helyi versenyzőt. Marokkóból küzdöttünk is pár darabot anno Spityuval, de mostantól talán sokkal könnyebbé válik az egész keresgélés a Babelrap oldallal. Ajánlom kapásból mondjuk a mongolokat a friss februári szavazásból (baloldalt), úgy jönnek, mint Dzsingisz kán, de a békésebbeknek van ott még izlandi, thai, meg kínai darab is. Figyelemre méltó még a csecsen Xicamash "különleges szállítmány" című száma, valahogy az aktuálpolitika azt hiszem ad egy kis extra ízt ezeknek. A címoldalon egész letölthető albumok is vannak, az első sajátneves mixkazijukra még zulukat is találtak - bőven érdemes könyvjelzőzni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

Author Profile Page ervin, 2009. február 5. csütörtök, 11:37 (#)

na, akkor ezt a cikket se én írom már meg. :) pedig én is akartam, amikor a feedben beütött.

eddig nekem az örmény tetszett a legjobban különben, meglepően szép nyelvnek tűnik. a csecsent viszont még régiószinten se tudnám eltalálni, valahogy hangzásra mintha kilógna a környék nyelvei közül.

2

yaanno, 2009. február 5. csütörtök, 11:48 (#)

Kincsekre leltetek, köszi a megosztást!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork