Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


The Big Bang Theory

eszpee cikke a Művház rovatból, 2009. március 4. szerda, 19:39 | 12 hozzászólás

Rájöttem, hogy nyugodtan írhatok aktuális kedvenc sorozataimról azok frissességétől függetlenül, elvégre bőven nem híroldal vagyunk. Ráadásul ez még csak nem is olyan régi, a második évad vége fele jár, és mostanában tényleg kedvenc, úgyhogy minden szempontból érdemes megemlékezni róla.

A Big Bang Theory alapsztorijában két különböző szinten, de azért elég elképesztően nerd fizikus főhősünk mellé beköltözik egy tipikus csinos szőke fiatal csajszi, aki eredetileg színésznőnek jött a városba, de addig is éttermi felszolgálóként dolgozik. A valóban nem túl fantáziadús kiinduló felállásból viszont gyakran térdcsapkodó, hangos röhögés sül ki, szépen szétosztották a tipikus karaktereket a három kulcsfigura és ismerőseik, munkatársaik között. Itt van a nők társaságában konkrétan megnémuló sráctól a csaj izomkolosszus (volt) pasiján át a még mindig anyjával élő mérnökig mindenki. Ráadásul amennyire meg tudom állapítani, szép kutatómunka is lehet mögötte, a geekek nagyon hitelesek lettek, az összes tudományos vagy éppen star trekes, esetleg halos szöveg rendben levőnek tűnik.

Pár ízelítő a folytatásban, a CBS kicsit elbénázta az intróval meg a néhol alápakolt zenékkel felhabosított részeket, de azért nagyjából lejön szerintem, miről van szó.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

nrg, 2009. március 4. szerda, 20:40 (#)

nagyon alap sorozat!
többször újra néztem, 10/10 minden rész, főleg a legutóbbi RHCP-vel kezdődő rockbandes ütött hatalmasat :)

2

rgranc, 2009. március 4. szerda, 20:49 (#)

Mindenképpen alap! Az első évad vége felé kukkantottam bele, utána két nap alatt le is daráltam visszamenőleg (20 perces epizódok, ezt is érdemes kiemelni!), és nagyon ütős geek humor.

3

spamdog, 2009. március 4. szerda, 20:57 (#)

Hígul a szakama Wolowitz-nak is nője van... :)

4

Bandesz, 2009. március 4. szerda, 23:18 (#)

Az alátolt zenék valóban abszolút nem illenek a sorozathoz, de a jelenetek már többedszeri nézés után is okoztak még hangos röhögést:) Erősen ajánlott.

5

balint, 2009. március 5. csütörtök, 00:10 (#)

Egyetértek - sokkal jobb, mint az IT Crowd, mert sokkal "geekebb". Aki benne van a témában, az remekül szórakozik vele az tuti :D Én is betegre röhögtem magam és minden részt megnéztem legalább háromszor :D

6

robi, 2009. március 5. csütörtök, 00:26 (#)

És ne felejtsük el a képregényes/társasjátékos/szerepjátékos utalásokat sem! mélygeekség :)

Egyébként nem mondanám, hogy jobb, mint az IT Crowd, inkább csak más (amerikai).

7

balint, 2009. március 5. csütörtök, 03:42 (#)

igen, igaz, nem jobb, csak más. csak nekem gyanús volt az ITC-nél, hogy olyan kevés geek poén volt benne. itt meg csak úgy dől belőle. megjegyzem, szerintem a filmben használt, valós életből vett referenciák teszik igazán emberközelivé a sorozatot (star trek, battlestar galactica, age of conan, wii, xbox, halo, stb.) én ennek hatására kezdtem el nézni a battlestar galacticat! :)

8

varanusz, 2009. március 5. csütörtök, 15:12 (#)

Én is komázom a sorozatot, de mondjuk nekem kicsit amerikai. Sok benne az autó meg a szuperhíró. Ettől eltekintve szórakoztatü darab.

9

Author Profile Page ststofi, 2009. március 6. péntek, 10:31 (#)

köszönöm a tanácsot, elkezdtem nézni én is. nagyon jól szórakozok. :)

10

rgranc, 2009. március 6. péntek, 23:02 (#)

Ja igen, kő-papír-olló-Spock-gyík:
http://www.samkass.com/theories/RPSSL.html

11

Author Profile Page ervin, 2009. április 6. hétfő, 15:43 (#)

ez az utóbbi idők legnagyobb pozitív meglepetése számomra sorozat-vonalon. szokásommal ellentétben nem is törlöm a megnézett részeket, hanem archiválom, mert ahogy Bandesz feljebb megállapítja, nemcsak elsőre lehet nevetni rajta. go BBT!

12

Author Profile Page eszpee, 2009. április 6. hétfő, 16:16 (#)

Pont így járunk el mi is, és szintén kivételesen. Most kezdjük harmadszor újranézni, és nem nagyon kopik. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork