Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Crank 2 vs Transporter 3

ervin cikke a Művház rovatból, 2009. június 18. csütörtök, 17:08 | 8 hozzászólás

Jason Statham az utolsó milliméternyi zsírréteget is leégette magáról, szálkásabb, mint a székem lába, miután Denver évek óta kapar rajta, ezenkívül a szíve és a kiejtése is a helyén van - nézzünk tehát vele készült akciófilmeket.

Crank 2

Illetve ne nézzünk, ha a film címe Crank 2 (vagyis Crank: High voltage, de ez mindegy). Gyalázatos fércmunkáról van szó ugyanis, amelyet a Kispadon szédelgően feldicsért első rész után iszonyatos csalódásként éltem meg. Elfogadom, vannak az életben még ennél is fájóbb történések, de ez tényleg tragikus: ütős helyett harsány, lendületes helyett zavaros, rosszcsont helyett vulgáris. Aki Statham vagy Amy Smart miatt megnézi, megértem, de a többi részt nyugodtan tekerje át.

Értékelés (0-7): 2.

Transporter 3

Van viszont a Transporter franchise újabb rókabőre, immáron a harmadik, szintén Stathammel. Luc Besson minden bizonnyal megszívlelte a második részről írt, ledorongoló kritikánkat, mert ezúttal teljesen korrekt B-kategóriás filmmel állt elő. A Prison Break T-Bagje szokás szerint zseniális gonosz, az ukrán lány szeplői mindannyian mosolyognak. Elgondolkodtatni nem fog az alkotás, de egy belassult estén pukival*/kólával bátran megtámadható.

Értékelés (0-7): 5.

(Képek: imdb)

* A puki szó másik, itt alkalmazott jelentését illetően lásd a 6. hozzászólást.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Author Profile Page eszpee, 2009. június 18. csütörtök, 18:29 (#)

OFF, úristen, én lennék az egyetlen, aki eddig csak egy egészen más értelmét ismerte a puki szónak?

2

spityu.zu, 2009. június 18. csütörtök, 18:41 (#)

NEM! :DDD

3

Author Profile Page eszpee, 2009. június 18. csütörtök, 18:45 (#)

Mondjuk az is lehet, hogy nincs is itt másik értelem, egyszerűen csak más fogalmai vannak a szerzőnek egy belassult estéről és a kólafogyasztás mellett végezhető tevékenységekről, mint nekünk.

4

vally, 2009. június 18. csütörtök, 19:29 (#)

Milyen kóla?

5

Author Profile Page stsmork, 2009. június 18. csütörtök, 21:56 (#)

"...de egy belassult estén pukival/kólával bátran megtámadható..." Ervin, a "puki" szó tudomásom szerint fingot jelent (legalábbis abban az oviban, ahová a kislányunk jár); ennek fényében nem egészen tudom értelmezni a mondatot.

6

Author Profile Page ervin, 2009. június 18. csütörtök, 23:51 (#)

stsmork, így van, onnan ment át a pattogatott kukoricára is, ez a rejtély feloldása.

7

mami, 2009. június 19. péntek, 15:39 (#)

Bár már az idejére sem emlékszem, mikor jártam utoljára moziban (kérdést megelőzendő: nem torrent-tel helyettesítem, csak egyszerűen nem nézek filmeket), ennek ellenére mindig jól szórakozok a filmkritikáidon. Főleg pedig szurkolok, hogy kialakuljon az a jó érzéked, hogy előre tudj jól választani és ne mindig szarokra ülj be ;)

8

Author Profile Page ervin, 2009. június 19. péntek, 23:12 (#)

mami, örülök és köszönöm. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork