Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A tükröződésről

ervin cikke a Művház rovatból, 2009. augusztus 31. hétfő, 10:36 | 2 hozzászólás

ragcsavok.jpg

Sokat szidom az agyatlan, görcsösen jópofizni akaró magyar filmcím-fordításokat: egy ilyen szuper nyelv, mit a miénk, csak jót érdemelne. Most viszont mondok B-t is: szerintem a "Rágcsávók" szellemes megoldás, elsőre jobbnak tűnik, mintha az angol eredeti ferdítését erőltették volna.

Nem tudok hasonló elismerést megfogalmazni a plakát rajzolójával kapcsolatban: a képre tekintve egyértelműnek tűnik, hogy a geometriát illetően kemény kihívásokkal küzd az illető grafikus - hacsak nem az a legutolsó kisállat filmbeli különlegessége, hogy még a saját árnyékáról is lemarad.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

édeskenyér, 2009. augusztus 31. hétfő, 13:53 (#)

És a két középső más-más szögben tükröződik.

2

wice, 2009. augusztus 31. hétfő, 16:14 (#)

ez ugyanaz a problema, ami a wall*e weboldalan is lathato volt korabban: ahelyett, h lerendereltek volna 3d-ben a teljes kepet a plakathoz (illetve a wall*e-nal a weboldalhoz), csak a figurak voltak meg 3d-ben, es a szerencsetlen grafikusnak utolag megmondtak, h jo lenne vmi tukrozodes, erre o siman tukrozte 2d-ben a korabban lerenderelt karaktereket, es megprobalta ugy elhelyezni a tukrozott kepeket, h vmennyire ugy nezzen ki, mintha telleg 3d-ben tukrozodne.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork