Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


The taking of Pelham 123 - Hajsza a föld alatt

ervin cikke a Művház rovatból, 2009. szeptember 5. szombat, 20:07 | 5 hozzászólás

Egy 35 évvel ezelőtti film remake-je ez a Travolta-Washington duett. Van benne egy elvileg ügyes ötlet egy közvetett haszonszerzésre irányuló bűncselekménnyel, illetve imádom, amikor Travolta intelligens gonosztevőt játszik.

Ez a film viszont sajnos egy erőlködő, középszerű valami. (Innentől spoilerek is lesznek.) Nem költői túlzás, hogy egyetlen csavar sincsen benne. Travolta sajnos nem intelligens, csak gonosz; még azt se nagyon lehet elképzelni róla, hogy ért a pénzügyekhez, amit a film szerint pedig el kellene hinnünk neki. De komolyan, még egy Kulcsár Attila se veszett el benne, ami kínos, főleg ha valaki látta mondjuk a Kardhalban is.

Van még a filmben teljesen fölöslegesen beletett videoklipes vágástechnika, hülye "számítógépes" inzertek meg feliratozás - utóbbit legalább önironikusan csinálták volna, mint Tarantino a brigantikban, amikor kiírja a német vezérek neveit.

Menet közben azon kaptam magam, hogy egyre kétségbeesettebben várom, hogy a végén valami király poénnal lőnek legalább egy becsületgólt, de nem; senkiről nem derül ki, hogy nem az, akinek hittük, a gonosz megbűnhődik, a jó pedig megdicsőül, és hazautazik metróval.

Értékelés (0-7): 2. Csak, ha tényleg nincs jobb ötletetek.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

M1K1, 2009. szeptember 6. vasárnap, 11:16 (#)

Par hete lattam es nem is nagyon emlekszem ra.

Viszont az eredeti nem csak hogy jo film, de a zeneje is eszement hetvenes evek funk: http://www.youtube.com/watch?v=6-WYm9nl32Q :)

2

spityu.zu, 2009. szeptember 7. hétfő, 01:47 (#)

A videoklipes vagastechnika Tony Scott nagyon elcsepelt vedjegye. Valaki szolhatna neki, hogy nem meno. :)

(A True Romance volt Tony Scott az egyetlen filmje, ami bejott. De annak volt is forgatokonyve: Tarantino irta. A rossz nyelvek szerint QT szokasa szerint azt is megbolonditott idorendben kellett volna osszerakni, csak hat Tony bacsinak az tul bonyi volt. :)

3

Benny Lava, 2009. szeptember 9. szerda, 13:15 (#)

Gyakorlatilag tökéletesen egyetértek ervinnel. Talán több pontot adtam volna rá, mert nem volt rossz film - csak épp jó se...
És Travoltát ilyen szerepre kárhoztatni Tleg bűn...

4

Benny Lava, 2009. szeptember 9. szerda, 13:19 (#)

Tleg, Ervin, ha már emlintetted: Basterds-kritika lesz?

5

methan, 2009. szeptember 9. szerda, 20:26 (#)

"és hazautazik metróval."
nekem ez a film máris bejön.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork