Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hadrianus fala

stsmork cikke a Művház rovatból, 2009. október 7. szerda, 13:30 | 2 hozzászólás

Hadrianus császár 122-ben kezdte építtettni a skót határon azt a falat, amely a birodalom északi határát védte a skót erdőkben tanyázó törzsektől, és amelynek modern változatára bukkantam rá Hadrianus egyik korábbi, prokonzuli állomáshelyétől néhány kilométerre.


View Untitled in a larger map

Íme az erdő, ahol a vérszomjas barbárok élnek, akiktől meg kell védeni a civilizációt. A képen látható ösvény a Csúcs-hegyi dűlő közelében vezet, egyébként az országos kéktúra útvonalának is része.

Nézzük, mit látunk, ha letérünk az ösvényről, és a szálerdőben elindulunk az üdülőtelep felé!

Egy falat látunk, amelyet az telep lakói emeltek, nyilvánvalóan azért, hogy megvédjék magukat az erdőben lakó barbár hordáktól. Menjünk most közelebb:

Jól felismerhetők a védelmi rendszerhez felhasznált modern építőanyagok; elsősorban az üres ásványvizes palackok jelenlétét lehet kiemelni. De vannak masszívabb elemek is, mint például ez a kiszuperált hűtőszekrény:

A védelem tökéletes: a falat meglátva a gyanútlan erdőjáró hátat fordít és hányingerrel küszködve menekül vissza az erdőbe. Ijedtében még a cipőjét is elveszíti:

Mondjunk köszönetet a létesítmény szorgos kezű ismeretlen építőinek, hogy a maguk szerény eszközeivel hozzájárulnak civilizációnk megmentéséhez!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

Dzsenaj, 2009. október 7. szerda, 18:36 (#)

Egy-két részén megfordultam már az OKT-nek; sok helyen kriminális a helyzet. Ezalatt nemcsak a szemetet értem, hanem azt pl. hogy totálisan elhanyagolt, gondozatlan az útvonal.

2

Author Profile Page NagyGa1, 2009. október 11. vasárnap, 17:46 (#)

Azért a kidobott Burberry cekker az ott van.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork