Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Banlieue 13 Ultimatum

ervin cikke a Művház rovatból, 2010. január 3. vasárnap, 22:54 | 2 hozzászólás

Luc Besson eleve limonádénak szánt akciófilmjeinek egyik legjobbja a Banlieue 13 (idehaza Bűnös negyed címmel vetítették). A film 2004-ben készült, de utópia gyanánt 2010-re időzítették - ezen felül abszolúte élvezhető darab, bátran ajánlom hát megtekintésre, vagy legalább a róla írt kritikánkat olvassátok el.

B13 Ultimatum

Mindazonáltal én most nem erről a filmről fogok újfent szólni, hanem a folytatásáról, amely feltűnő csöndben született meg tavaly. Habár nincs információm arról, hogy hozzánk is behozták volna, a webes magánimportja természetesen megoldható. Más kérdés, hogy megéri-e.

Szerintem nem annyira.

A forgatókönyvet ugyan megint Luc Besson jegyzi, ami mindig jó hír, és a mester szépen neki is lát az elején, hogy szépen lemásolja a jópofa első részt. Aztán valahogy nem sikerül neki. A verekedések ugyan megint szépen meg vannak koreografálva, és egy-két ötlet is klasszul viszi tovább a körbezárt gettó mint téma lehetőségeit, de ennek ellenére elég hamar rájön az ember, hogy valami mégis hiányzik a levesből. Mondjuk a só például. Pontosabban a humor, ami az első részbe annyi pluszt csempészett. Általa emelkedett ki a B13 a hasonszőrű filmek közül, míg a folytatás ennek hiányában szürkül bele a mezőnybe.

Nagy baj nincsen. Tipikus, történet nélküli, ütősre tervezett menekülős és harcművészeti jelenetekkel operáló akciófilmet láthat az, aki beszerzi a darabot. De semmi többre ne számítsatok; aki pedig csak egyet akar megnézni a két B13-film közül, annak egyértelműen a régebbi változatot ajánlom, ami újranézve is magasan veri a második kiadást.

Értékelés (0-7): 3. Egy kissé gyengécske, de egynek elmegy, például ha odakint ónos eső az alternatíva.

(Kép: downloadha.com)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

ant, 2010. január 7. csütörtök, 13:14 (#)

"webes magánimport"

Micsoda finom megfogalmazás! :-)

2

ani, 2010. január 9. szombat, 19:14 (#)

Jó film!nemrég néztem a tv-be! Akciódús,nekem tetcik!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork