Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Linkelés 2.

Kispad cikke a Netszüret rovatból, 2003. július 4. péntek, 13:57 | 2 hozzászólás

Újra itt a heti netajánló! A minap belém hasított a felismerés, hogy ezt a blogot nemcsak publikálom, hanem adott esetben olvasni is fogják - ahogy épp Te is teszed. Azóta a szerkesztés felelősségteljes munkája Damoklész mázsás kardjaként nehezedik vállaim fölött. (Képzavar.)

Ebben a helyzetben jobbnak láttam, ha felelősségemet egy igazi linkszakértővel osztom meg, és a felhozatal esetleges gyengeségét a továbbiakban az ő hírnevével palástolom, mint szódás a lovát. (Képzavar.)

Enter eszpee. Aki eddig csak csendes, ám annál kijózanítóbb kommenteket helyezett el a legváratlanabb helyeken, bár többnyire a beírásaim alatt. Mostantól kénytelen felvállalni magát, cserébe viszont nem kell kommentekbe rejtőznie, hanem főlapos beírásokban közvetlenül is alázhat. A linkajánlóban pedig vállvetünk, és küzdünk, mint disznó a jégen. (Na, ez végre összejött.)

Jöjjenek az ugrópontok.

- - -

Maroknyomás

Ez kész, minden vérbeli kütyübuzi szíve azonnal hevesen dobog, tolulnak az agyba a vérrel együtt a felhasználási ötletek, mobiltelefon címtárból nyomtatom a képeslapra a nagyiék címét, benszülöttek házfalára freskózok frissen készült digitális fotót, bármi, és nem lankad a lelkesedés se a várható megjelenés, se a valószínűsíthető ár ismeretében, ide nekem, most, azonnal, akarom! (... hogy két hónap után betehessem a hypejukat vesztett porosodó gadgetek virtuális fiókjába, de ezt most hagyjuk...)

- - -

Igazmondó reklámok sorozatát próbálom elindítani, ahol a figyelmetlen/lelkiismeretes/belülről romboló marketinges gerillataktikával az első látásra ártalmatlan reklám mögé rejti mélyebb üzenetét. Az első példa egy sulinet-kereskedő honlapjáról jön, ahol a csillagszemű igazmondó grafikus kis felületen is megkapó őszinteséggel készít fel a támogatással elérhető konfigurációk azonos áron kapható nem-támogatott gépekhez mért szerényebb teljesítményére. Remélem ez a fajta marketing-újhullám a politikát is eléri előbb-utóbb!

- - -

Gazsidó, a nácigány

Na, ez pl. olyasmi, amit tényleg nem képzeltem volna. Kitalált írásban teljességgel hiteltelenül hatna. Az életnek azonban nem kell tekintettel lennie a hihetőségre: állítólag zsidózásig fajult a cigányság felkent vezéreinek belső villongása. (Tessék felfigyelni a böngésző fenti címsorába rejtett, finom kiejtésutalásra! - eszpee megj.) Lehet tippelni: mi jöhet még? Mi lesz a következő meglepi? Akármi is legyen, nagyot kell majd dobni, mert ezek után az egymást leoszamázó zsidó tisztségviselőkről vagy a nácizó buddhistákról szóló híradás már nem fog meghatni.

- - -

Itt jön egy kifejezetten hasznos darab: telemarketinges ellensablon!

A nálunk még-nem-annyira-de-sajnos-már-egyre-inkább terjedő telefonos bosszantás során a profi kérdezők többnyire előre meghatározott forgatókönyv szerint haladnak, és ezzel eleve helyzeti előnybe kerülnek a megzavart, spontánul válaszoló ügyéféllel szemben. Legalábbis így volt ez idáig. Ám az ellenforgatókönyv segítségével az első kérdés után átvehetjük az irányítást és dolgunk végeztével a győzelem tudatában tehetjük le a kagylót. Ezt nevezem én közszolgálatnak!

- - -

Interakcióimmal statikus vagyok. Ez annyira zavar, amennyire nem. [...] A feleletet kell megtalálnom, ha tartom az összetevőket. [...] Minden hiteltelen - és ha bármi másra gondolok, elálmosodom. [...] Bár a második vizualitásban láttam némi érdeklődést.

Hoppá!

Elképzelhető, hogy a kiemelések tompítanak valamicskét a csonkítatlan szöveg eredeti, sugárzó fényén, de miki2 kortárs művészeti honlapján minden világos.

- - -

gereblyéztük mi: eszpee|ses

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

Anibell, 2004. szeptember 5. vasárnap, 13:25 (#)

minap felhívott egy "hivatásos" kérdezősködő, azt mondta internetről lesz szó, ezért belementem a dologba...

Nőci: milyen újságokat ismer és szokott olvasni az interneten?
Anib: mindet?
Nőci: milyen újságokat...
Anib: index, origo, hávégé... sesblog
Noci: tessék?
Anib: indexorigohávégé s-e-s-b-l-o-g
Noci: blokk?
Anib: blog!!! (úgysem írja le) talán ugorjunk a következő kérdésre...

mellesleg a néni minden jó válaszomnak (az axelero netes újságja az origo, az "élmény korlatok nélkül" - matáv reklám...) külön hosszú másodperceket örült: "juj de jó, ezt eddig nem tudta senki!", így aztán laza 13 perc 48 másodperc alatt végeztunk is, és még csak nem is biztos, hogy sikerült a G. Inézettel megismertetni a sesblog nevét...

legközelebb ellenforgatókönyv!

2

eszpee, 2004. szeptember 5. vasárnap, 14:28 (#)

hehe, több mint egy éves post... a belinkelt képet meg azóta (lehet, hogy a sesblog hatására? :) ) lecserélték, az eredetin egy gőzmozdony volt.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork