Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Linkelés 3.

Kispad cikke a Netszüret rovatból, 2003. július 11. péntek, 12:54

Tegnap eszpeevel még azt hittük, le kell vennünk a heti jelzőt az ajánló mellől, mert ezúttal tuti nem lesz miről írni. Uborkaszezon. A jobb oldali archívmenüben a heti szót ki is cseréltem időszakosra, azt most már ott is hagyom mementóul.

Erre fel a huszonnegyedik órában pillanatok alatt megtelt a magtár.

Tessék mazsolázni. A koreai szúnyogoktól iráni csalókon át a magyar polbeatig minden van; csak folyvást-folyvást!

A Bimbo díj

Hasonlóan a szélesebb körben ismert Darwin-díjhoz, a Bimbo-díj is az emberi hülyeség méltatását célozza meg. Fontos különbség a kettő között, hogy a Bimbo elnyeréséhez nem kell meghalni. Elegendő egyetlen idióta nyilatkozatot tenni, amely a hallgatóságban éppen a szónok szándékával ellentétes benyomást kelt.

Nagyszerű példát szolgáltatott erre az az iraki rendőrfőnök, Majeed Fayyad, akit a megszálló amerikaiak neveztek ki Bagdad rendebetételére. A hatóság újkeletű becsületességét firtató kérdésre a következőt nyilatkozta: "We won't take bribes unless there's an urgent need."

- - -

Tilos

Azért ez komoly. A Samsung, a fényképezőgéppel ellátott mobilok egyik legnagyobb gyártója betiltja alkalmazottjainak az ilyen készülékek használatát a gyár területén. Nem tudom eldönteni, hogy meggondolatlan űberpara van a dolog mögött, vagy nagyonis jól megfontolt marketingstratégia: egyrészt nincs negatív hatású publicitás; másrészt ami tilos, az kelendő. (elég csak a rádióra gondolni :) )

Developing story: A heti linkajánlás átka az elévülés, lehet, hogy fel is kéne hagyjunk vele, exkluzál a gyár, a tiltás az ezen készülékeket előállító üzemegységekre nem vonatkozik. Fellélegezhet a tesztcsapat.

- - -

Béla

Kinek mi szúrt szemet Berlusconi úr nácizása kapcsán - nekem az, hogy a német kormány szóvivőjét, aki az ügyben többször nyilatkozott, Béla Andának hívják.

Ki lehet Béla?

Természetesen feltettem, hogy magyar származású arcról van szó, ezért addig túrtam a netet, amíg rá nem bukkantam a személyi adatlapjára. (Előre tudtam, hogy német barátaink szervezettségében nem fogok csalódni, és valahol elvágólag ott lesz a cucc.) A felfedezés azonban csak fokozta bizonytalanságomat. Béla Anda másik keresztneve ugyanis Nikolai. Ez így lassan kész Varsói Szerződés: nyilván a keleti országrészből származik az úriember, következtettem logikusan. Egy túrót: Bonnban született 1963-ban. Na ezt magyarázza meg nekem valaki: hogyan lehetett akkor az NSZK-ban ilyen nevet adni valakinek?

Azt a további gyanús körülményt, hogy a szóvivő vezetékneve indonézül van és kb. azt jelenti, hogy "ön", már csak mellékesen említem meg: jöjjenek a profi összeesküvés-elmélkedők!

- - -

Iráni sziámi

Kettéválasztás közben meghaltak a fejüknél összenőtt iráni ikrek. A Times of India megkapó érzékenységgel megírt tényfeltáró cikkéből azonban megtudjuk, hogy diákkorukban a lányok csaltak a vizsgákon: egymás fülébe súgták a válaszokat. Bizarr.

- - -

Haladás

Jövő hétfőtől Dél-Koreában nem csípnek a szúnyogok.

Akkortól ugyanis az egyik ottani mobilcég (pénzért) letölthető programocskát kínál ügyfeleinek, ami úgy bütyköli meg a készüléket, hogy az magas hangon sipítozni kezdjen. Ezt az emberi fül nem hallja ugyan, viszont az épp bevetésre induló, kényes ízlésű szúnyoghölgyek (a hím szúnyog nem csíp, pupákok!) a hang hallatán azonnal bukófordulót csinálnak a levegőben és undorodva távoznak.

További lehetőségeket sejtet az alábbi szövegrész: "... to *control* mosquitoes within a range of one meter". Elképzelhető, hogy a furfangos ázsiaiak nem egyszerűen riasztják, hanem irányításuk alá vonják a kis genyókat, akik ezek után harmóniában zümmögnek, formációban repülnek vagy a megfelelő billentyű lenyomására megtámadják a pénzbeszedni érkező főbérlőt?

- - -

Polbeat

A rézangyalát: eheti aduászunk alól az origo kihúzta a szőnyeget.

Tegnap rábukkantunk egy fantasztikus gyöngyszemre: az MSZP honlapján a nőtagozat veretes csasztuskában fikázta az ellenoldal képviselőit. Ennyire nívótlan dolgot rég láttunk, meg is örültünk neki módfelett. Ám valahogyan az origo is megszagolta a dolgot - lehet, hogy ugyanabban a Népszabadság-cikkben olvastak róla, mint mi -, és tüstént kiszerkesztették, amire válaszul a Párt levette a honlapjáról a nagyívű alkotást. Így az általunk bekönyvjelzőzött, eredeti címen - ahol a link felirata ez volt: "így dalolunk mi! :)" - valószínűleg már nem lehet megtalálni a verset, az origon viszont fönt van egy másolat.

A politikai kiegyensúlyottság jegyében meg kell említenünk, hogy az irodalom nemcsak kormányoldalon türemkedik be a politikába, hanem pártfüggetlenül emeli a nyilvános diskurzus színvonalát. Mutatunk némi poetikus hatást ellenzéki oldalról is. A polgári körök honlapján szívbemarkoló versek emlékeznek meg az Erzsébet-hídi vérfürdőről.

- - -

Japán mátrixpingpong vírus

Ha egy videót 1 órán belül három helyről kapok meg, az általában garancia a minőségre is. Ez történt ma reggel. Minden kommentár nélkül, inkább nézzétek. [Windows Media, 3.5MByte]

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork