Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Linkelés 4.

Ervin cikke a Netszüret rovatból, 2003. július 18. péntek, 11:22

Nálunk továbbra sincs uborkaszezon! Félelem és rettegés, kommerciális sunnyogás, elfelejtett koordináták, ételmánia és korszerű mezőgazdasági üzleti modellek szerepelnek az eheti válogatásban - többek között.

Netszüret 4.

- - -

Mitől retteg irracionálisan Ön?

Avagy szakszerű kifogások minden esetre! Nem tanul a gyerek? Ugyan, csak sophophobiás szegény. Savanykás illatok terjednek hónaljból? Ablutophobia, nincs mese. Megsemmisítően hosszú a sor Mme Tussaud panoptikuma előtt? Mentse ki magát automatonophobiára hivatkozva! További gyöngyszemek a phobialist-en, a teljesség igényével.

- - -

Tésztablog

Én nagyon szeretem a szószos tésztákat. Ezzel együtt el kell ismernem, hogy Stefano után még a meleg vizet se vihetném. Ezzel a linkkel megint J-Walk blogjából merítettünk.

- - -

Animgif rulez!

Aki saját célprogramok híján is igényes animációkkal szeretné gazdagítani weblapját, ugorjon fejest az Animation Online oldalára. Ott ugyanis néhány percnyi munkával ehhez hasonló, finoman minőségi darabokat hozhatunk létre és menthetünk el magunknak, teljesen ingyen.

- - -

Extrém reklámozástechnika

A Google hajlandó fizetni azért, hogy reklámokat tehessen fel a te weboldaladra. Ráadásul nem akármilyeneket, hanem a site elemzése után relevánsnak minősített reklámokat. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Igen. A schafer.com előre megmutatja, hogy a te oldalaidon várhatóan milyen "releváns" dolgok jelennének meg, ha élnél az alkalommal. A sesblog tesztje után már értem, hogy ezt a preview-lehetőséget miért nem ajánlotta fel a Google maga...

- - -

Üzenet a jövőbe

Éppen száz esztendeje, hogy Oregon állam fővárosában, Portlandben Roosevelt elnök személyesen indította el a nagy amerikai utazópáros, Clark és Lewis emlékművének építését. Az esemény alkalmából a mű alapjába belehelyeztek egy urnát, amelybe az eljövendő koroknak szánt üzenetet rejtettek.

Minderről a korabeli újságok korrektül tudósítottak, így az eset emléke fennmaradt. Száz évvel később, azaz idén a helyi hatóságok el is határozták, hogy felnyitják az urnát.

Csakhogy senki se tudja, hogy pontosan hová tették.

Erről valahogy nem szóltak a tudósítások, az akkoriak közül már senki nem él, a hatalmas emlékművet meg csak ezért nem lehet teljesen elbontani. Így a derék helyieknek együtt kell élniük a tehetetlen gondolattal, hogy ott van valahol a cucc, de soha nem fogják megtalálni.

A lúzerdíjas történetről a hazánkban méltatlanul kevéssé ismert Beloit Daily News nevű sajtóorgánum számol be.

- - -

Horrorfilmek? Ugyan már...

Egy hétéves kazah kisfiút gyomorciszta gyanújával vittek kórházba. Műtőasztalra fektették, felnyitották a testét, és hamar meg is találták a daganatot.

A daganatnak azonban sűrű, fekete haja volt. Meg csontja. Meg körme.

Nem fokozom tovább, itt tessék borzongani.

- - -

Tehénlízing

Kitűnő olvasónk, T.G. leveléből idézek:

"Néha benézek a blogba, találtam valamit, ami mindenképpen érdemes arra, hogy bekerüljön a krónikába...

Most már nem csak az állatkerben lehet négylábú(?) "pajtást" örökbefogadni! Megvan, ami majd kihúzza a svájci rézsükön tengődő milkazabáló nagypapákat a fenyegető recesszió árnyékából, és betolja őket az E-business káprázó fényébe...

RENT A COW... Bérelj tehenet a gazdától... Igaz, hogy nála még a villany sincs bevezetve, de Te bármikor fizethetsz neki 280 dollárt kb 91 kiló sajtért, és a lehetőségért, hogy legalább 4 órát gürizhess neki a mezőn.

Elsőre maga az elborzasztó röhej, de néha az abszurdumokba érdemes egy kicsit belegondolni... Tegyük fel, hogy élvezed a 4 óra mezőgazdasági munkát a svájci legelőn, és egyben sumákoljuk el azt a 4 órányi munkabért, amit a számításunk immáron nem fog tartalmazni. Vegyük ki továbbá a szállítási és utazási költségeket, mert ezek esetenként változók, valamint megint a rekreációs kategóriába tartoznak... Szóval, ez a sajt OLCSÓ... Kb. 708 Ft/kiló, ami szerintem elég jó ár svájci bio füstölt sajtért (mégha nagyker áron is számítod, mivel 91 kiló sajtot ritkán vesz az ember egyszerre :) ) Szóval, a dolog feltétlenül hordoz magában némi tanulságot, pl. a válságban tengődő tejágazatunk számára... Lehet, hogy egy kis ésszel nem is kellene kiönteni azt a temérdek tejet?"

Nos, olvasónk története igaz. Érdeklődni Paul Wyler farmján lehet.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork