Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Linkelés 5.

Ervin cikke a Netszüret rovatból, 2003. július 25. péntek, 17:31

"Mi érdekest kinn lelünk, mindent ide linkelünk", ajánlotta figyelmünkbe egyik olvasónk a veretes kecskerímek önző reklámcélokra való felhasználhatóságának kétes lehetőségét. De ez nem igaz. Hanem az igen, hogy megjelent az 5. kiadás: szép, mint egy angol dráma és ízletes, mint a kameruni védőital! Részletek belül.

- - -

A végső válasz nem 42!

A néhai Douglas Adams, az Útikalauz... szerzője a Digital Biota 2 konferencián tartott beszédében új alapokra helyezte világnézetünket. A nem működő macska, az öntudatra ébredő tócsa és a feng shui sárkánya minden korosztály számára érzékletesen világítja meg a helyes gondolkodás törvényszerűségeit. Nem vicc, ez komoly.

- - -

Szerveződjön ön Ön!

Budapest egyik, látszólag véletlenszerű pontján egyszercsak a semmiből kialakul egy többszáz fős tömeg. Mindenki elővesz egy üveg Kristály Keserűt, kinyitja, koccint a mellette álló ismeretlennel, majd felhajtja. Ezután mindenki távozik.

A BBC szerint az értelmetlen viszont spontán tömegmozgatás a mobilkorszak következő nagy divatja. Ha Ön is e területen kamatoztatná művészi érzékét, fogjon bele ma, és hivatkozzon a sesblogra!

- - -


Polaroid fotónapló

Annyira egyszerű ötlet, hogy szinte fáj, miért nem nekem jutott eszembe. Nem is lövöm le inkább a poént.

- - -

Erno Laszlo

Megint egy ismeretlen magyar név. Talán csak nekem az? Erno Laszlot Amerikában alternatív parfümériaguruként tartja számon a népbölcsesség, én meg még csak nem is hallottam róla. Más kérdés, hogy a nagy alternatívkodás közepette gondosan elfelejtik megjegyezni, hogy a márka tulajdonosa, ahogy jószerével minden más márkáé is, az Unilever. Ennyit a választás szabadságáról. (És tényleg: közben lekapták az oldalt, pedig milyen szép volt - a szerk. megj.)

- - -

Izgalom és kaland Északon

Mit csináljunk, amikor a lassan, vészterhesen ránk köszöntő, többhónapos izlandi szürkület lassan elménket is beborítja? Valami mozgalmasat, valami vidámat. Nökkvi Elíasson például elhagyott tanyákat fényképez.

- - -

Sárga irigység

Nincs is jobb ebben a melegben, mint egy nagy pohár jéghideg, gyöngyöző... hát nem sör. A kameruni egészégügyi miniszter drámai felhívással fordult az ország lakosságához: ne igyatok vizeletet! A nyilatkozat megtételére a kórházak kérték fel őt, mert megelégelték, hogy lassan már külön őrséget kellett a vizeletminták mellé állítaniuk. A történet nemcsak a gyomrokat, de immáron a kortárs költészet állóvizét is felkavarta.

- - -

Stella awards

Már megint egy díj. Emlékeztek még a McDonaldsot a forró kávé miatt beperlő asszony esetére? Nos, ő Stella. A Stella-díj oldalain nemcsak az ő hiteles történetét találjátok meg, hanem az Amerikában igen népszerű tömegsport, az extrém pereskedés további nagyágyúiról is olvashattok.

- - -

Kellemetlen

Ha téged is úgy hívnának, mint az alábbi angol dráma címszereplőjét, vajon hogyan mutatkoznál be társaságban?

- - -

Remix

Az oroszok szinkronizált gengszterfilmet csináltak a Gyűrűk urából. Stsmork, a link feltalálója nyelvi korlátokra hivatkozva nem adott további felvilágosítást a feldolgozás eredményéről, a kitekert nevek viszont jók!
[A linkelt cikket időközben levették a Guardian oldaláról, itt olvashatjátok az összefoglalását. a szerk. megj. július 28.]

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork