Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Csodafegyver?

stsmork cikke a Netszüret rovatból, 2003. szeptember 3. szerda, 14:51 | 1 hozzászólás

Új fegyvert vet be az Egyesült Államok a terrorizmus elleni harcban: a Sesame Street mesefiguráit. A tévésorozatot több, mint százhúsz országban vetítik, azt azonban eddig nem tudtam, hogy a regionális változatokat "honosítják" is, azaz a helyi viszonyokhoz igazítják őket.

Az egyiptomi verzióban például szerepel egy kislány, aki ha felnő, űrhajós, de minimum doktor szeretne lenni. A dél-afrikai Sesame streetben van egy HIV-pozitív karakter, az izraeliben pedig régebben egy utcában laktak a palesztin és zsidó bábok - ezt később ki kellett hagyni, mert annyira képtelen, hogy ezt még a gyerekek sem veszik be.

Az US State Department elismerően nyilatkozott a sorozatról, kiemelve, milyen fontos szerepet játszik az Amerika-ellenes hangulat eloszlatásában azzal, hogy a világ gyerekeit megismerteti az amerikai értékekkel.

Eljátszottam a gondolattal: a mostani trendet figyelembe véve, milyen lesz a sorozat öt év múlva, Bush elnökségének végén? Ha hűek akarnának maradni a fenti szándékhoz, akkor addigra a Sesame street végében megnyílna egy McDonald's gyorsétterem, a bábfigurák szerepe krónikusan elhízna és terepjáróval járna még WC-re is; a a falakat elborítanák a Coca Cola reklámok, és a figurák ilyeneket szólnának, hogy "minden gyerek mosson fogat, de csakis (reklám helye) fogkrémmel!"

Ennek nyomán nem kétséges, hogy egycsapásra megszűnne az Amerika-ellenes hangulat a világ gyerekeiben. Átváltozna őszinte sajnálattá.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

mikolaj, 2003. szeptember 3. szerda, 19:04 (#)

"Az egyiptomi verzióban például szerepel egy kislány, aki ha felnő, űrhajós, de minimum doktor szeretne lenni. A dél-afrikai Sesame streetben van egy HIV-pozitív karakter, az izraeliben pedig régebben egy utcában laktak a palesztin és zsidó bábok - ezt később ki kellett hagyni, mert annyira képtelen, hogy ezt még a gyerekek sem veszik be."

én ebből egy szót sem hiszek, de persze ettől még rotfl :D


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork