Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Darwin light

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2003. szeptember 3. szerda, 09:51 | 4 hozzászólás

Az a Monty Python jelenet jár a fejemben, ahol a helyi maffia megpróbált védelmi pénzt szedni a hadseregtől. Bár ez a rabló legalább (remélem) nem tudta, mit csinál. Mondjuk ha elkövet még pár ilyet, megkaphatja az államtól ingyen és bérmentve vágya titokzatos tárgyát...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

eszpee, 2003. szeptember 3. szerda, 10:29 (#)

Látom ám, h kivételesen beelőzött minket az Index az MTI cikkét átvéve, de mindkét helyen egy durva elírás/félrefordítás van:

" A műholdas nyomkövetővel Wisconsin állam Rock megyei börtöne egy házi őrizetben lévő nőt tartott szemmel, aki a kertjében hagyta kis időre a készüléket. "

Nos, ha valaki belegondolt volna a műholdas nyomkövető céljába, akkor rájött volna, h nem a legpraktikusabb megoldás lenne az, ha a nyomonkövetett személy csak úgy ide-oda közlekedhetne az eszköz nélkül.

A valóságban úgy működnek ezek a cuccok, hogy van egy kis hatótávolságú jeladó a delikvens bokáján, ami a házban levő egységnek küldi a jeleket, és ezt a központi gépet lopta el a tolvaj. (amint azt a hivatkozott cikk is kifejti...)

2

ses, 2003. szeptember 3. szerda, 10:33 (#)

ezért kell tiszta forrásból dolgozni :)

3

eszpee, 2003. szeptember 3. szerda, 10:45 (#)

na jó, kicsit visszaveszek, nem elírás/félrefordítás van a magyar változatokban, csak azt kenik el, hogy tulajdonképpen két eszközről van szó.

4

stsmork, 2003. szeptember 3. szerda, 11:06 (#)

Szerintem ezt űbereli az a bolgár csávó, aki a frissen hegesztett csővezeték varratainak ellenőrzésére szolgáló rádioaktív izotópot lopta ki a csőből. Napokig járták a várost a GM-számlálós autók, míg végre rábukkantak a cuccra a fickó fürdőszobájában. (Évekkel ezelőtt történt, úgyhogy nem tudok linket küldeni.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork