Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


DNS kártya

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2003. szeptember 2. kedd, 10:51 | 3 hozzászólás

Megszületett, amiről 9 hónapja még csak beszélgettünk (hmmm) az Agora Consulting DNS adásában. Ki is számoltunk, hogy digitális tárolás esetén egy cdre pont felférne egy ember egyedi génszekvenciája, de most megjelent egy cég, aki ebből terméket brainstormingolt, nem cdn, hanem kis hitelkártya méretben, látványos "DNS képpel" készíti 30 dollárért "a világ első személyes DNS tároló és mintavételező készletét".

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

madbal, 2003. szeptember 2. kedd, 11:00 (#)

naa, ez azért nem ilyen egyszerü! a dns tárolása kis müanyag kémcsöben értendö, fizikálisan, pufferoldatban. ilyet bármikor csinálok én is.

az, hogy pár dns szakaszod szekvenciáját megnézik, az szintén nem egy nagy ügy. ez egy kis cég, amelyik a bünügyi diagnosztikához hasonló dolgot csinál, priváte, hakapeszi maki módjára, hiszékeny uraknak. ez csak tudományos móka. imho.

túl ismeretlen (kicsi) ez a cég ahhoz, hogy teljes genomikai analizist hajtson végre. arra még várni kell mondjuk 3 évet. a celera, vagy applied nevet figyeld.

2

eszpee, 2003. szeptember 2. kedd, 11:04 (#)

ami a bűnügyi diagnosztikához elég, az nekem még sok is, mondja hiszékeny úr, és talán a nevére is rácáfol...

itt csak arról van szó sztm, hogy egy szemfüles cég meglovagol egy hypeot, és ezért minden elismerésem az övék.

(egyébként vállalok bárkinek féláron DNS tárolást, sampling kit se kell, csak egy hajszál, a kapott termék egy leragasztott boríték lesz... :) )

3

madbal, 2003. szeptember 2. kedd, 11:06 (#)

na itt a tuti

http://www.catgee.com/catgee/control/home/~category_id=CP_1021

a rendörség pontosan ezt csinálja. megnéz pár variábilis régiót a dns-eden belül. egymás mellé téve olyan mintázatot ad, mint az ujjlenyomat.

ez a cég azzal foglalkozik, hogy koromba nyomja az ujjadat, majd üveglapra, a képet bekeretezi, és ezt viheted haza, a falra tenni.

trendi, mint a hajszáloptikás hangulatlámpa.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork