Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Egy történet

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2003. november 5. szerda, 17:22 | 3 hozzászólás

Legalábbis az egyik oldala. De valahogy nincs gyomrom hozzá, hogy feltételezzem, hazudik. Másrészről ahhoz se, hogy belegondoljak, igazat ír. Döntsétek el.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Ali, 2003. november 6. csütörtök, 10:52 (#)

Az biztos, hogy egyesek meglepoen sokat tudnak maganugyeinkrol, mig masok meglepoen egysikuan latjak a vilagot es hajtjak vegre kritikatlanul, mitobb elvezettel feletteseik utasitasat es hogy ez a ket tipus meglepoen gyakran dolgozik ugyanott... legyen az akar a vilag barmely reszeben, rendszereben. Ha ez a tortenet kitalalt, volt honnan venni hozza a mintat. Ha nem kitalalt, akkor is felo", hogy nem egyedi eset.

Na es akkor valtozik valami?

2

stsmork, 2003. november 6. csütörtök, 12:51 (#)

A történet nem kitalált, a Guardian is írt róla:

http://www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,1066940,00.html

Nem tudom, hogy a szerencsétlen pasi terrorista-e vagy sem, ezek alapján szerintem nem lehet eldönteni. Én régebben azt hittem, hogy létezik egy bizonyos "ártatlanság vélelme" alapelv, miszerint mindenki ártatlan, amíg ennek az ellenkezőjét nem sikerül bizonyítani. Aztán egyszer elolvastam az amerikai vízumkérelem benyújtásáról szóló tájékoztatót, és megakadt a szemem a következőn:

"...under U.S. immigration law, every person who applies for a nonimmigrant visa is presumed to be an immigrant who intends to remain in the United States. The applicant has the burden of overcoming this presumption."

Elképzelhető, hogy e gondolatmenetet folytatva hoztak egy olyan új törvényt, miszerint mindenki terrorista, aki nem tudja bizonyítani ennek az ellenkezőjét. Amilyen paranoiásak lettek az amerikaiak az utóbbi időben, szerintem még ez is elképzelhető :-(

3

Ali, 2003. november 6. csütörtök, 16:10 (#)

Na, de nem ezt hivjak Sztalinista burokracianak? Ha ezt szegeny Joszip V. megerthette volna...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork