Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Lázadó hajgumi bolt

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2004. január 28. szerda, 18:25 | 5 hozzászólás

Az eredeti tipp a Klu Klux Klan honlapjára még madbaltól jött, de az ajándékszekciót már együtt fedeztük fel. Hiába, az üzlet az üzlet, és a radikális eszmékkel is vígan megfér. Így jöhetett létre gondolom a hatalmas vásárlói igény kielégítésére a címben szereplő lázadó hajgumi, a lázadó szív fülbevaló, és a keresztény keresztégető egéralátét. A szívnek meg kell szakadni. A röhögéstől.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

stsmork, 2004. január 29. csütörtök, 10:35 (#)

Halk és bizonytalan grammatikai beleszólás: ezt a címet véletlenül nem egy szóba kell írni? Így: lázadóhajgumi-bolt. Egy időben a HVG volt tele ilyen egybeírt-kötőjelezett összetett szavakkal, ebből gondolom, hogy lehet valami nyelvtani alapja a dolognak, még akkor is, ha az eredmény kicsit idétlennek tűnik. Az én szememnek legalább is az; de ahogy már az ókorban is megmondták: ízlésekről és a magyar helyesírás szabályairól nem vitatkozunk!

2

ses, 2004. január 29. csütörtök, 13:23 (#)

de valszeg igen, így kéne. továbbá lázadó-hajgumi (vagy lázadóhajgumi, bár az ízlésem az elsőt diktálja) és lázadó-szívfülbevaló. egek... ;) az én kedvencem a lázadó-sütőkesztyű, az legalább valamennyire harmonizál e jeles társaság meghirdetett céljaival.

3

ses, 2004. január 29. csütörtök, 13:24 (#)

várjatok, megpróbálom idecsábítani az autoritást...

4

"az_autoritás", 2004. január 29. csütörtök, 13:37 (#)

Én perpillanat a lázadó-hajgumi bolt felé hajlanék, bár lehet, hogy ha utánanéznék (ehhez most semmi kedvem), akkor a "festékbolt" formájára tényleg lázadóhajgumi-bolt lenne a jó megoldás.

5

eszpee, 2004. január 29. csütörtök, 14:08 (#)

mindegy, örülök, hogy abban azért teljes a konszenzus, hogy én rosszul írtam :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork