Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53901 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Van benne anyag...

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2004. március 8. hétfő, 18:28 | 12 hozzászólás

... mondják kicsit tegnap-szagú szlenggel a skacok egy frissen újított PCre. Na de pontosan mennyi? Közel két tonna.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Boca, 2004. március 9. kedd, 09:57 (#)

En mar korabban megfogadtam a tanacsot, csinalok valamit a regi gepembol: linuxos firewallt (pl. http://www.coyotelinux.com/products.php?Product=coyote ), ami egyetlen flopirol mukodik. Idealis ujrahasznositas, no cost, big value.
Annyit meg tegyunk hozza, hogy azert a szamitogepek csokkentik is a kornyezeti terhelest, pl. szinte feleslegesse teszik a papirt, valamint a cikkben emlitett 1.5t viz sem megy veszendobe.
Sulyosabb kerdes szamomra a hasznalhatatlan gepek semlegesitese. Ha valaki tud kishazankban korrekt hulladekudvart, ahol atveszik a tenyleg hasznalhatatlan hardvert es nem esovel mosatjak bele a foldbe, az szoljon. Van meg par regi cuccom.

2

Midaga, 2004. március 9. kedd, 11:51 (#)

A 'szinte feleslegessé teszik a papírt' viccet szerintem küldd el mailben a hárommillió pointy-haired bossnak. Jót fognak nevetni rajta, miután kinyomtatták, és elolvasták. Kiváncsi lennék erre vonatkozó adatokra, de szerintem a számítógép eladásokkal együtt, lineárisan emelkedik a papírfelhasználás. Meg a rengeteg tonerkazetta, meg patron, meg ózon, meg áram.

3

Boca, 2004. március 9. kedd, 20:28 (#)

Ja, de ennek nem igy kene lennie. Jo eszkoz rossz kezekben. Megadja a lehetoseget a papir kivaltasara, csak a sok kokler nem el vele.

4

ses, 2004. március 9. kedd, 21:38 (#)

szvsz nincs teljesen igazad. a számítógépesítés jelentős irománytöbbletet szül az írógéphez képest - kvázi mindenki publikál - viszont ez nem változtat a tényen, hogy hosszabb anyagokat pocsék és immobil dolog képernyőn olvasni. ezért nyomtatunk, teljesen logikusan. ezt is számold bele, mielőtt lekóklerezel mindenkit :)

5

Midaga, 2004. március 10. szerda, 09:13 (#)

Az még a hagyján, de vegyünk monnyuk egy tökátlag, nem IT vállalatot. Akármi dokumentum születik gépen, levél, mail, rajz, akármi, helyből megy egy nyomtatott példány az iktatóba, egy a górénak, egy az ügyintézőnek, esetleg egy az ügyfélnek is (aki jó esetben másol egyet a saját iktatásába, valamint saját főnökének). Vagy például a negyven oldalas dokumentumban egy vesszőt javítanak, akkor természetesen a negyven oldalt egyszerűbb újra nyomtatni, mint csak a kérdéses lapot cserélni, elvégre az egyre nagyobb kapacitású nyomtatók erőlködés nélkül, két perc alatt megvannak vele. Kizárt dolog, hogy ez a szemlélet öt éven belül megváltozzon, papírmentes iroda project ide, vagy környezetvédelem oda.

6

eszpee, 2004. március 10. szerda, 11:39 (#)

Papíradót! Ja, nem, bocsánat, tilcsákbe! ;)

7

Midaga, 2004. március 10. szerda, 14:20 (#)

Csak semmi szmájli, erről van szó. Nem akarok ötleteket adni senkinek se, de például a reprográfiai díjat nem a nyomtatók árába kéne beépíteni, hanem a papíréba. Az milyen vicces lenne.

8

Boca, 2004. március 10. szerda, 14:38 (#)

OK, valoban tobb a publikalando, de vajon kell-e tobbet papirbol olvasnunk, mint korabban? Konyvet en se szivesen olvasnek monitoron. A sespress hirlevel eleg terjedelmes es szorakoztato volt, sot, meg maradando is, megis monitoron olvastam. De mindenkepp el kell ismerni a fair use-t, a bajom nekem is csak Midaga altal emlitett extrem esetekkel van.
Most jon valami +sarc a nyomtatokra, nem? Epp mintha kornyezetvedelmi okbol (uruggyel).

9

eszpee, 2004. március 10. szerda, 14:42 (#)

Úgy tudom, hogy jogvédelmi okokból van/lesz adó a fénymásolókon, nyomtatókon. Egyébként is az adó nem old meg semmit, tilcsákbe!

10

Midaga, 2004. március 10. szerda, 14:51 (#)

A fénymásolókon eddig is volt, most a nyomtatók jönnek, és jövőre majd kitalálom ... úgyértem majd kitalálják, hogy a PDA-kon, hangszórókon, monitorokon, hangszálakon is reprodukálható jogdíj-köteles anyag, ezért mindenki fizetni fog. A neuron hányadú díjszabáson még dolgozom.

11

ses, 2004. március 10. szerda, 15:25 (#)

A kétségtelenül örökérvényű sespresst a a geekek nem nyomtatták, a többiek közül sokan. amikor önlektolráltam akkor én is :) eszpee, rendben, még harmadszor is elsütheted a tilcsákbe-t, de ha akkor sem nevet senki, ígérd meg, hogy fájront!

12

eszpee, 2004. március 10. szerda, 15:29 (#)

a a tilcsákbe-t igé igérem, ho hogy a abbahagyom. bo bocsánat. ;)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork