Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tessék őket szétzavarni!

Ervin cikke a Netszüret rovatból, 2004. április 17. szombat, 00:34 | 2 hozzászólás

Kamerun -6 ponttal és -154 ezer dollárral kezdi a labdarúgó világbajnoki selejtezőket, mert súlyosan és visszaeső módon megsértette a sportág szabályait. Játékosai több alkalommal is egyrészes mezben futottak ki a pályára.

A FIFA keményen meg is torolta ezt az - ismerjük el - elképesztő sportbűncselekményt. Amely nyilván sokkal súlyosabb, mint annak idején Németország és Ausztria szégyenletes germán bundája, amivel az egyik VB-döntőben kiejtették a mindkettejüknél szebb és jobb futballt játszó afrikaiakat. Merthogy ők azért nem kaptak semmit. Ez a mez viszont vérért kiáltott. A vezérkart korrekciós buzgalmában nem érdekelte, hogy arról a Kamerunról van szó, amelyik még játssza a focit, nem darálja és minden meccsével újabb rajongókat szerez a sportágnak.

Tessék elhajtani ezt a borzasztó, elegáns öltönyös, petyhüdt hasú társaságot oda, amit a sesblogon nem szokás leírni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

SiZo, 2004. április 17. szombat, 08:26 (#)

Értem én, hogy ez túlzott büntetés volt, aláírom. De ez egy új szabály. Dura lex, sed lex. Az egybemez egy-egy sérülésnél hátráltathatja az orvosokat, ezért tilos.

2

ses, 2004. április 17. szombat, 11:07 (#)

Elvileg el tudom képzelni, hogy előfordulhat ilyen sérülés. Ugyanakkor az egybemezt sokkal nehezebb cibálni, következésképpen a szabálytalanságok egy igen nagy részét - a visszahúzást, felugrásnál lerántást, stb. - legalábbis ritkítani lehet vele.

Te melyik esetet látod gyakrabban előfordulni a pályákon? Nem lenne ésszerűbb, ha engednék az egybemezt, és az orvosnál lenne egy olló? :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork