Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Vertically challenged

Bede cikke a Netszüret rovatból, 2004. október 28. csütörtök, 13:07 | 5 hozzászólás

Amikor néhány hete megtalálták a furcsa csimpánz-gorilla keveréket Kongóban, akkor még csak Nessie-ben kezdtem el hinni. Most viszont szabályos manók maradványait fedezték fel Indonéziában. Már az is elég izgi, hogy ezek esetleg hajót építve jutottak el Flores szigetére, az viszont méginkább, hogy a ma élő floresi bennszülötteknek vannak legendáik apró, mormogva kommunikáló emberekről. Innentől kezdve én mindenben hiszek bigfoottól a yetiig.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

ses, 2004. október 28. csütörtök, 14:49 (#)

na tessék. egy hardcore világutazó ismerősünk váltig állítja, hogy indonéz borneó (kalimantán) egyik eldugott erdeti tavának partján ember formájú manót látott. én eddig a tó körüli földkipárolgás esetleges hallucinogén tulajdonságaira gyanakodtam: erre tessék, a végén még igaza lesz! még akkor is, ha kalimantán odébb van florestől.

a cikket olvasva nem lehetett egyszerű dolga a törpéknek. talán ezért is nem maradt utánuk nyom: ha hazafelé gigapatkányokkal és sárkányokkal kell megküzdeni, akkor kétszer is meggondolja az ember, mikor ugrik el a közeli barlangba egy jót graffittizni.

A hajón odaérkezés viszont annyira nem döbbent meg. jáva és flores között folyamatosan szigetek vannak. nem kell heteken át a nyílt vízen hajókázni. akkor már izgalmasabb az ausztrál benszülöttek kérdése, akik - ha jól emlékszem a könyvre - 50 ezer éve vannak ott, és ugye ők se nagyon mehettek gyalog.

2

bede, 2004. október 28. csütörtök, 15:48 (#)

ses,

Az ausztrál bennszülöttek azért homo sapiensek voltak, itt pedig csak egy kisméretű homo erectus-szerűségről van szó. Ezektől meg elég meglepő a csónaképítés.

3

ses, 2004. október 28. csütörtök, 19:03 (#)

Na ja, de erre most mondhatnám azt, hogy van nekem olyan fényképem indonéz lakosokról, hogy kis rábeszélésre elhinnéd, hogy a fotó ebu gogókat ábrázol.

az igazán szép az ausztrál dologban egyébként az, hogy az abóknak ezek szerint egyfelől már ötvenezer esztendeje képesnek kellett lenniük arra, hogy hosszú távú tengeri útra alkalmas hajókat építsenek - másfelől viszont arra is, hogy Ausztráliába érkezésük után tökéletesen elfelejtsék ezt a tudományukat, hiszen a fehér ember odaérkeztekor annyira fogalmuk se volt már róla, hogy még tutajokat sem használtak. Ez teszi a problémát igazán alkalmassá gyönyörű összeesküvéselméletek gyártására. :)

4

Boca, 2004. október 28. csütörtök, 19:16 (#)

Lehet, hogy becsuszott egy Tervezesi hiba? ;)

5

madbal, 2004. október 29. péntek, 10:48 (#)

Most láttam egy szépséges új-zélandi filmben, hogy a maorik bálnaháton jöttek Hawaiiról.

Egyébként egész Ausztrália hatalmas kamu, nem is létezik, milyen kontinens már az, ahol kacsacsörü emlös él??


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork