Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tokidoki

Éjfél Kapitány cikke a Netszüret rovatból, 2005. április 20. szerda, 00:00 | 4 hozzászólás

tokidokisziv.gifÉpp ilyen sapkám van, és a lánykának is példamutatóan éjfélkapitányos a kinézete. Déja vu. Ja, a post meg Dugó Daniról, a dínókról, halálfejes szívecskékről és japán nővérkés illusztrációkról szól. Tokidoki rulez...

Tud bosszantani, ha jó ötletemmel nem vagyok egyedül. Példának okáért kisiskolás koromban kezembe akadt egy Dugó Dani a múzeumban című mesekönyv. Nem volt egy bizalomgerjesztő kötet, a fekete-fehér tusrajz illusztrációk pedig kifejezetten ijesztőnek hatottak - különösen egy dinoszaurusz csontváz képe. El is gondolkodtatott, hogy tényleg, itt vannak (voltak) ezek az igazán impozáns és rémisztő állatok, milyen jó kis téma lenne ez, még sincs sehol egy normális dinoszauruszos játék. Nos, ezt a poént ugye a Jurassic Park mániával csúnyán lelőtték előlem, nem kevés millió dollárt keresve a bolton.

Mostanság ha valahol unatkozom és papír van előttem, új logót skiccelek a szárnyas halálfejes helyett. Szívecskét, keresztbe tett lábszárcsontokkal. Dögösen néz ki, kellően kontrasztos, egyszerre szimbolizálja a halálfejes Éjfél Kapitányt és az idei év "Get ready for love" jelmondatát. Most látom csak, ebben is megelőztek... A tokidoki.it bizony éppen ezt a logót használja:

tokidokilogo.gif

Ha már tokidoki, akkor viszont dícsérjük meg őket, és nem csupán az orientál csajszis illusztrációkért. Neoprimitív flashjátékukban találkoztam egy menő éjfélkapitányos szinttel és egy talán még menőbb nővérkés szinttel is:

tokidoki3.gif

tokidoki2.gif

Az egészségügyi motívum szerencsére felbukkan még náluk wallpaper és pólóminta formájában - így megint lesz mit berakni nővérkés gyűjteményembe. A pólóminta ugyanakkor megigézett, lehet, hogy ez lesz életem legelső internetes vásárlása, 32+12 dollárért. Rászánjam magam?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

ses, 2005. április 20. szerda, 09:25 (#)

44 dollárért a hülyének is megéri. :)

2

ikeagirl, 2005. április 20. szerda, 13:49 (#)

44 dolcsi?!
Kapitány, ennyiért inkább béreljünk neked egy helyes nővérkét...Igazit!

3

Ali, 2005. április 20. szerda, 14:14 (#)

Azt eddig is tudtam, hogy az olaszoknál van fogékonyság a japán szubkultúrákra, de ez ráadásul nagyon jó vegyülete is a kettőnek. A "tokidoki" egyébként a sok hangutánző japán szó egyikének torzulása (hogy szójáték-e, ahhoz olaszul kéne tudnom), a "doki-doki" a szívdobogást jelenti a japán nyelvben. :) Kapitányunknak eszerint bedobogott a dolog. :)

4

BaBe, 2005. április 22. péntek, 09:43 (#)

Na de akkor most már ne kertelj, melyik pólóra akarsz ennyit áldozni? Remélem a nyuszis tetszik, rózsaszínben. (Lopd le a képet, és nyomasd rá egy pólóra - harmadából kijössz - bár ez tényleg olcsó megoldás:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork