Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53889 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hősük tere

eszpee cikke a Netszüret rovatból, 2005. július 4. hétfő, 11:34 | 7 hozzászólás

10 év börtön egy ujgur szerző (Nurmuhemmet Yasin) picit szabadságharcos novellájáért. Valahogy nem árasztották el a nemzetközi hírcsatornákat az erről szóló cikkek; tiltakozásoknak se nagyon látom nyomát... kár, hogy nem olyan trendik az ujgurok, mint a tibetiek. Ha te sem ismered őket, kezdhetsz pótolni a Retúr első adásával.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

ses, 2005. július 4. hétfő, 12:13 (#)

Elszomorító... ügyvéd nélküli, zárt tárgyaláson, utána no látogatás. Klassz. És Kína rendezi a következő olimpiát, illetve az EU azon mesterkedik, hogy újra árulhassunk nekik fegyvereket.

Amerika meg nyilván könnyen rájuk dörrenhet a nemes ügy érdekében, hiszen náluk óriási a szabadság, egyáltalán nem tartanak fogva embereket ítélet és tárgyalás nélkül.

Az is érdekes, hogy Ázsiában milyen sok országban kell még a szabad rádió külföldről. Mintha csak a 25 évvel ezelőtti Kelet-Európa lenne.

2

eszpee, 2005. július 4. hétfő, 12:33 (#)

Egyébként a hír-reprezentáltság összehasonlítása magyar viszonylatban még elkeserítőbb:

http://www.hirkereso.hu/search?q=tibet
http://www.hirkereso.hu/search?q=ujgur

3

PAStheLoD, 2005. július 5. kedd, 10:13 (#)

Mindig az jut eszembe, hogy ha én lennék kínai, mondogatnám-e, hogy milyen szar itt, ha tudnám, hogy a fejemet veszik érte? Valószínűleg nem, kussolnék, megpróbálnék lélépni, és aztán döndörögnék ...

Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy lehet-e egyátalán ekkora népességet, amelynek jó része elég aluliskolázott (pici faluk, rizstermelés aztán szevasz), demokratikusabban vezetni? Talán.

4

Ali, 2005. július 5. kedd, 10:43 (#)

India próbálkozik ezzel, népességben pedig előbb-utóbb előzni fog.

5

ses, 2005. július 5. kedd, 11:20 (#)

Ali, India nem próbálkozik, hanem csinálja. Az eredmény nem tökéletes, de adjuk meg nekik, ami jár. Egymilliárd embert szavazati demokráciában irányítani olysmi, amit soha senki nem próbált meg rajtuk kívül. Igaz, az ő lelkületük is kell hozzá :)

6

NagyGa1, 2005. július 7. csütörtök, 05:15 (#)

Mindenesetre körbeküldtem a linket a hongkongi kollégáimnak :).

7

ses, 2005. július 7. csütörtök, 10:47 (#)

Nem baj, épp ideje hazajönni :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork