Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A színfalak mögött

Ervin cikke a Rádió rovatból, 2003. július 7. hétfő, 17:25 | 4 hozzászólás

Ahogy előre meg is fenyegettünk vele mindenkit, tegnap rádióztunk.

Nagyon ott voltunk.

Annyira, hogy már fél órával adás előtt ott voltunk, és erődemonstráció gyanánt súlyos acélgolyókkal dobálóztunk a stúdiónak otthont adó Kultiplex melletti játszótéren. Persze, nem csak úgy, öncélúan veszélyeztettük a homokozóban önfeledten építő gyermekek életét, hanem a petanque/boule nevezetű sportnak hódoltunk.

A petanque a civilizált aggresszió acélos csillogású példája. A játék célrendszere klasszikusan letisztult. Egy elhajított kis golyót kell minél jobban megközelíteni az utána hajított, brutális méretű vastömbökkel. Eközben nem illik nyilvánvaló szándékossággal halántékon dobni az ellenfelet, de minden egyéb nemtelen cselekedet megengedett: saját golyó közelebb löketése a kis golyóhoz, az ellenfél golyójának kibombázása a kis golyó szomszédságából, a kis golyó kibombázása a játszótérről. A hardcore verzióban az alaperedményhez bonyolult pontrendszer alapján hozzászámítják a játék közben akcióképtelenné tett gyermekeket és nyugdíjasokat is. Kell-e mondanom: mi nem olyat játszottunk. Békésen döngettünk, suhogtak az ágyúgolyók, számoltuk a pontokat, időnként egy fának támasztott nejlonzsákba gyűjtöttük az elhullott kisállatokat.

Kisvártatva megérkezett az adás zenei részlege, és együtt felvonultunk a stúdióba.

A műsorról magáról nem nagyon van mit mondani, hiszen az meghallgatható a neten. Bár az tényleg döbbenetes, hogy mennyi beleérzéssel, micsoda szakmai felkészültséggel és tárgyi tudással lehet beszélgetni olyan profán dolgokról is, mint az olcsó utazás.

Viszont.

Beszéltem én már eleget rádióban, de olyan műsorra nem emlékszem, amely már a szervezés folyamán elkápráztatott volna. Ennek most sikerült. Magyarázkodás helyett hadd idézzem fel az egyik műsorvezetővel, "e"-vel folytatott egyeztető chatemet - mit chat, ötfelvonásos drámai jelenet! -, amely ízelítőt ad a hazai non-profi rádiózás csimborasszójának vérpezsdítő hétköznapjaiból. Ahogy az amerikai mondaná, it has been slightly edited for your reading pleasure:

1.

e: ...addig kifejtem. ezek vagyunk: http://agora.underground.hu/. juli 30-an vasarnap reggel 9-10 kozott koltseghatekony utazasrol tanacsadunk, de ez csak fo vezerfonal. es szeretnenk meghivni teged is. tilos radio, fm 90.3, budapesten.
e: bocs, 13-an nem 30-an, jovo vasarnap
s: valszeg nem tudok elmenni, azon a hétvégén totál nem leszek. :( toljátok el egy héttel! :)
e: :) kar

2.

e: adasidopontmodosulas!
e: MOST vasarnap f7-8 (du-este)
s: az jó lehet... várj
e: lecci lecci lecci :)
s: should be OK... yes
e: great
s: na jó, meló, majd értesíts, mikor hova
e: ok, mindenkeppen

3.

e: huhh. idopontot elb***tam. 17:30-19:00. igy is ok? (meg mindig tentative)
s: jó, akkor tentative OK :)

4.

e: nos, this just in, tuti a most pentek, szoval akkor te is vallj szint :) marmint vasarnap... ehh. hulye vagyok...
s: na, ezen akkor még csiszolj egy kicsit. egyre rosszabb :D nem akarsz inkább numerikus dátumot írni? hátha azt nem b***d el... :P
e: ok. juli 6 vasarnap 18:30-20:00. (atolvastam, ez tuti :) )
s: ok. zúzzunk
e: zuzni fogunk

5.

e: nem fogod elhinni. elirtam az idot. ilyen nincs. 17:30-19:00. kesz vagyok. megyek, levetem magam a hatodikrol. majd emlekezzetek meg par szoban rolam is.
s: figyu. térjünk vissza erre holnap. mit szólsz? addig biztosan letisztul, és akkor nem égeted magad. 8-)
...
e: itt vagy meg? :)
s: persze. csak nem értem, miről beszélsz :) az elmúlt negyed órában volt három nap, négyféle időpont, és egyelőre nem látjuk a végét :)
e: amikor mondtad, hogy jonnel valszeg, akkor jeleztem a tobbieknek, ok meg a tilososoknak, hogy ses.underground.hu/travelpix is jonne. az idopont biztos, en vagyok feszult. nem csak emiatt, nyugi :)
s: persze, hogy jönnék b***g, de hát nem tudod megmondani, mikor menjek! LOL
e: figyelj. egyszeru. kapsz egy levelet m-tol. kiszalltam.
s: kúl. ciao. (na, ezt kell kitenni a blogra!) most komolyan: hadd tegyem ki! ha akarod, kipontozom a nevedet meg a csúnya szavakat :)
e: alazz meg! igen! :)
s: kispolgár vagy.
e: kompromisszum, rakjuk ki az adas utan. amirol ugyis megemlekezunk postban
s: jó, deal.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

madbal, 2003. július 10. csütörtök, 14:11 (#)

az is vicces volt meg amikor már hármasban taglaltuk h ki mikor mit hogyan. abban is egette magat e baratunk :)

2

eszpee, 2003. július 10. csütörtök, 14:18 (#)

ja, a lúzer, én is ismerem ;)

3

ses, 2003. július 10. csütörtök, 15:57 (#)

madbal.akkorminekadodmegacimedet.hu? :)

4

Ali, 2007. január 6. szombat, 16:18 (#)

Ha jól olvasom a játékszabályokat, akkor értem, miért műveleti terület még mindig a Kossuth tér: máig nem lett meg a nagy jáccóházból kikölcsönzött játék összes darabja. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork