Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kispad próbaadás Mikolajjal - első rész

eszpee cikke a Rádió rovatból, 2007. január 13. szombat, 08:24 | 8 hozzászólás

Nos, a Tilosban már nem rádiózunk, a zenegépünkből kihúztuk az áramot, muszáj az évvégi mixek mellett adni még valamit audiofronton. Ahogy azt már pedzegettük, készültünk valamire, ami most - kapaszkodjatok - itt van.

Az alapötlet közel sem forradalmi: üljünk le szimpatikus vendégekkel egy kávéra, és egyszerűen vegyük fel azt, amiről ott beszélgetünk. Nincs stúdió, nincs rendszeres időpont kötelezettség, nincs reklámpara és ORTT, van viszont kellemes háttérzaj és laza hangulat, nyerő kombináció.

Ahogy azt mi elképzeltük. Az első (két) adásunk finoman szólva is kihívásokkal küzd: a beszélgetésünk felvétele az érthetőség határán egyensúlyoz, és sajnos néha le is esik róla, a háttérzaj kellemesnek közel sem nevezhető, stb. - innentől tehát szigorúan csak rajongók olvassanak és hallgassanak tovább.

Ennyit a kötelező körökről, a konkrétumok: első két adásunk - másfél órát beszélgettünk múlt hétvégén, így két darabba vágva adjuk közzé - vendége exvendégmunkásunk, Mikolaj volt. Témákban csapongtunk rendesen, eredeti ötletünk Calacanis kirohanása volt a bloggerek ajándékozása ellen, a Microsoft ingyenlaptop ürügyén - de szóba került foci, podcast, reklám, blogoszféra, és persze folyamatos önreflexió. Még egy kvízünk is volt, amire itt várjuk a megfejtéseket.

Utólag belekerült némi cseh és lengyel könnyűzene lazítandó a sok szöveget, az egész picit több, mint egy óra lett, itt letölthetitek [54 MByte MP3], vagy ha böngésző előtt akarjátok meghallgatni, ám legyen:

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

Ez tényleg próbaadás, fejhallgatóval talán élvezhetőbb, nekünk meg sok tanulsággal szolgált technikai és tartalmi értelemben, igyekszünk a jövőben a tőlünk elvárható kispados minőséghez jobban közelíteni. Második rész valamikor egy hét múlva.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

zhaoman (gbrk), 2007. január 13. szombat, 11:00 (#)

Gratula az ötlethez!

Csak egy kérdés van:
Nem tervezitek valamilyen lejátszómodul beépítését? Szivesebben hallgatnám online.

2

Dr. Minorka, 2007. január 13. szombat, 11:14 (#)

Nevezhetnénk mondjuk Kispad Rádiónak:)

3

Author Profile Page eszpee, 2007. január 13. szombat, 12:28 (#)

zhaoman, ezen ne múljon, frissítettem a postot.

4

zhaoman (gbrk), 2007. január 14. vasárnap, 02:52 (#)

eszpee, köszönöm!

5

zhaoman (gbrk), 2007. január 14. vasárnap, 15:38 (#)

Meg tudnátok írni a beszélgetés után hallható szám előadájának nevét, és a szám címét?

A beszélgetés hangminősége tényleg hullámzott, de szerintem hallgatható volt.

Kicsit hosszú volt a beszélgetés. Érdekes volt, de nincs rá egy órám, hogy csak erre figyeljek. Ha a háttérben hallgattam, akkor meg nem figyeltem oda eléggé. Nem is tudom, hogy mi tetszene nekem (!) igazán. Talán ha rövidebb (10-15 perces) részekre lenne vágva, és külön-külön is meghallgathatnám. Egyúttal utalok valamilyen "könyvjelzős" szerkezetre... ahol az adásban lehetne ugrálni. Utólagos hasznosításnál ez különösen fontos lehet. Egy egyórás adást meghallgatok, de utánna soha többet nem veszem eéő. De ha lehetne linkelni, ugrani egy adás egy bizonyos témájára, akkor könyebben lehetne hivatkozni rá, és vitatkozni róla.

Kíváncsi várom mások véleményét!

6

Ali, 2007. január 14. vasárnap, 20:24 (#)

A hanganyag belső link tényleg jó dolog, csak nem tudom, támogatja-e valami ezt mp3-ban?

7

Author Profile Page eszpee, 2007. január 15. hétfő, 07:45 (#)

zhaoman, tracklist:

Nohavica: Bláznivá Markéta
Nerez: Ja S Tebou Zit Nebudu
Mnága A Ždorp: Salám - Banán
Pudelsi: Wolnosc Slowa

azon gondolkozunk, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna, ha felszalámizva kínálnánk letöltésre az adásokat... meglátjuk, nekem őszintén szólva nem nagyon tetszik.

Ali, tudtommal nincs ilyen lehetőség az mp3-ban.

8

zhaoman (gbrk), 2007. január 15. hétfő, 18:09 (#)

Köszönöm a tracklist-et!

Felszabdalás-témához: nekem úgy jobban tetszene. Ez csak egy(!) hallgatói vélemény.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork