Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Random of 2006 mix, 2. rész

ervin cikke a Rádió rovatból, 2007. január 5. péntek, 08:00 | 1 hozzászólás

Akkor lennék igazán műfajhű, ha a múltkori első rész után most egyből a harmadikkal folytatnám, de ennyire nem vagyok random, úgyhogy megalkuvó módon a második epizód következik.

Random of 2006 mix: 1. rész | 2. rész | 3. rész
Még egy 2006-os mix: 80 perc munka | 80 perc pihenés | 80 perc szórakozás

Kispad: The Random of 2006, 2. rész (0:50:27 / 92,38 MB)

TRACKLIST

Jocelyn Brown - Kamasutra: Happiness
Ha van definíciója a popdíva kifejezésnek, akkor Ms Brown az. A szám felállása is klasszikus: megbízható szórakoztatóipari szakmunkások küzdenek hátul, elöl pedig egy hatalmas néger ősasszony hangja tolja felfelé a számot a listákon. Forrás: Radio Café az autóban, a Bartók Bélán útban a Móricz felé. Emlékszem, sütött a nap.

Kennedy: Who's Lovin Your Mama
Ennek a megtalálási körülményeire nem emlékszem pontosan, bár a 2006 stimmel. Azt hiszem, talán egy blogon linkeltek erre a young Bill Gates lookalike fickóra, és a meglehetősen egyszerűen metszett dal a politikailag inkorrekt refrénjével küzdötte be magát a Kispadra. A videó egyébként hasonlóan rettenetes, ráadásul még rá is tromfol a szövegre.

King Iyisobar: My Father
Amikor novemberben Ghánában jártunk, akkor ezt a számot hallgatta ott mindenki, aki annak idején Magyarországon a Hűtlent énekelte volna. Ugyanolyan nagy sláger ez is, csak kicsit polbeatesebb és őszintébb. "Apám, úgy szeretnélek látni. ...Ja, és hozzál pénzt."

Kudu: Playing House
Semmi különös, ez is egy ingyenes sampler CD-ről való, és nekem úgy tűnik, mintha réginek akarna hangzani. Vagy csak a zenében is ciklikus a divat, mint a nyakkendővastagságban és a napszemüveg méretében.

Lisa Stansfield: The Line
Ő az egyetlen fehér ember, akinek ezt a fajta zenét hajlandó vagyok elhinni. Ezt a számot korábban nem hallottam, viszont idén egyszer a budaörsi benzinkút mellett a sztrádán elhaladva az autóban egy részletét igen, azután megkerestem teljes hosszában is.

Love Trio In Dub: Hard Livin'
Talán az énekes kiejtése tetszik ebben a dalban, meg az, hogy volt vagy 40 fok, amikor a nyáron először hallgattam kint a kertben a nyugágyon. Munkanap volt. Hard Livin'.

Luxus: Ablativus Absolutus
Ha jól emlékszem, tekatana ajánlott egy ingyenes és legális letöltőoldalt itt a Kispadon. Idén egyszer elkattogtam oda, ez a szám is onnan való.

Moca: Latein
J-Walk linkblogjára gyakran hivatkozunk a saját cikkeinkben. Rendszeresen közzéteszi a friss zenei szerzeményeit is, ez a zenekar az ő egyik emusicos letöltési listáján szerepelt. Ha jól sejtem, németek, mindenesetre a rájuk jellemző elszántsággal nyomják a fúziós muzsikát.

Naked Music: Too Late
Nagyon amerikai, nagyon urbánus. A Kazaán találtam meg őket először, azután az idén megvettem két lemezüket.

Nik Kershaw: Wouldn't It Be Good
2003-ban, Balin olvasgattam egy zenei újságot, amelyet a szobánkban előzőleg lakó utazó hagyhatott maga után, és amelynek egyik cikke a 80-as évek letűnt sztárjainak eredt nyomába. Azóta tervezgettem, hogy előásom ennek a csókának a slágereit, mert úgy emlékeztem rá, hogy ő speciel még zenélni is tudott. Később elfelejtkeztem az egészről, azután az idén valamiért megint eszembe jutott, töltögettem egy sort, és még mindig azt gondolom, amit akkor.

Nuyorican Soul: I Am The Black Gold Of The Sun
Ez szerintem dögös és egy kicsit sötét. Többet nem tudok mondani, viszont ne kapcsoljátok ki, mert jön még egy szám.

One Block Radius: Black Mercedes
A Myspaceről szinte semmit nem tudok, annyira rondák az oldalak, hogy az önmagában elijeszt. Viszont helyenként érdekes bandák reklámozzák magukat rajta; erre úgy jöttem rá, hogy pblue egyszer betelefonált a rádióműsorunkba, és a YouTube-os kedvenceiről mesélt, azután hazamenve megnézegettem az egyikük videopostjait. Ő linkelt erre a zenekarra.

Harmadik, befejező rész jövő pénteken.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

holly 38, 2007. január 5. péntek, 19:18 (#)

Jocelyn, nagyon coooool,hallanád amit Cerron-val művelt,nem is beszélve a Jestofunk formációval:Special love(Steve the Silk Hurley Mix),na az igen!!!!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork