Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kispad próbaadás Mikolajjal - második rész

eszpee cikke a Rádió rovatból, 2007. február 20. kedd, 10:30 | 8 hozzászólás

Most esett csak le, hogy mennyire elcsúsztunk a próbaadásunk második részével - az első már egy hónapja lement, és akkor még egy hétre igértem ezt. Elnézést, most viszont jöjjön akkor a lényeg, főleg blogtémában beszélgettünk, érintve a politikát is, illetve keressük az ideális mobil felvevőt, mert ez még mindig elég próbaadásos minőség.

Itt letölthetitek [30 MByte MP3], vagy ha böngésző előtt akarjátok meghallgatni, legyen:

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

Ezúttal közékevert zenék nélkül szólunk, hogy szavazhassatok, melyik megoldás a jobb.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

tekatana, 2007. február 20. kedd, 13:27 (#)

naeztökjó, végre, hajrá!
a hang egész tűrhető lett, csak egyet nem értettem - mondjátok már meg, hogy mik kikre utal, hogy ha azok jönnének, akkor aztán... (kommentező hadakról és kezelhetetlenségükről szóló részben)

2

Author Profile Page eszpee, 2007. február 20. kedd, 13:35 (#)

trollok?

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

(érdekes egyébként, hogy semmit nem változtattunk a hangon a két felvétel között, az egyetlen különbség, hogy az előzőben vannak zenék, ebben nincsenek. :) )

3

tekatana, 2007. február 20. kedd, 13:56 (#)

trollt tudom mi, én csak nem értettem, hogy mit mondott, amin aztán jót nevettetek közös egyetértésben.
ja, nekem ez volt az első, ezek szerint lemaradtam, de mindjárt pótlom.

4

wice, 2007. február 20. kedd, 14:36 (#)

hol sikerult felvenni ezt az adast? hatterben csorompoles, vmi lagyan dongolos zene, meg idonkent lavinaszeru effektusok.

5

Author Profile Page eszpee, 2007. február 20. kedd, 19:06 (#)

tekatana, tudsz percet mondani?

wice, Factory Kávézó, legközelebb igyekszünk csendesebb helyet találni.

6

attacs, 2007. február 21. szerda, 01:10 (#)

Ez a blogtéma leginkább kommenttéma lett, egészen megijedtem a végén az 500 komment/poszt lehetőségtől, a 0-tól viszont egyáltalán nem. Nem tudom milyen hang- és vágási utómunkálatokat terveztek (nyilván minimálisat), de a kábé 20-30 perc, 1-2-3 friss vágást ajánlanám. A lineáris-exponenciális résznél elfáradt kissé a dolog, aztán újjáéledt és én sem mentem el aludni. Én olyan 2.5 éve minden audiofelvételemet az iPod-iTalk kombinációval készítem, és meghökkentően jó minőségben működik.
Hajrádió!

7

pblue, 2007. február 21. szerda, 11:50 (#)

bevallom én, mint nagyjából totális laikus estem neki a nyers felvételnek, hogy valami kvázi utómunkát végezzek rajta. úgy érzem, hogy a nyers még szarabb volt, de ha értettem volna hozzá, többet ki lehetett volna hozni belőle. úgyhogy persze ez itt egy nagyon off hozzászólás, meg ráadásul teljesen fogatlan prókátorként lépek fel, de szerintem talán a kispad stábja is nagyon szivesen fogad konkrét technikai tanácsokat.

én két dolgot tettem: volt egy idegesítő 11kHz-es sípolás az egészen, úgyhogy a 11 kHz környéki tartományt parametrikus eq-val az egész anyagból kivágtam. a felvétel egy olyan szeletéből, ahol nem beszélünk, és nincsenek azonosítható háttérzajok, csak alapzúgás vagy moraj, készítettem egy "frekvenciaspektrum-profilt", majd ezt kivontam az egész felvételből. aztan egy kis dinamika processzálást végeztem, de ez az a lépés amihez érteni kellett volna. ha jól emlékszem, -70dB alatt lehúztam teljesen, kvázi noise gate hatást elérve. olyan -5dB-ig úgyhagytam ahogy volt (illetvehát mivel -70dBnél indult, ezért a grafikon nyilván meredekebb lett -5ig), majd a 0dB-t lehúztam -2dB-re, így a -5 és -2 közötti tartományt kompresszáltam, így nagyjából seholse lett túlvezérelve. a végeredmény az lett, hogy a háttérzajok is hangosabbak lettek mint az eredetin, de a beszéd még hangosabb, így az arány a jó irányba változott. mit kéne másképp csinálni, vagy mit kéne még csinálni utómunkánál?

8

Author Profile Page NagyGa1, 2007. február 24. szombat, 07:05 (#)

A Creative MuVo-nak van egy jó tulajdonsága: ha leállítod megjegyzi hogy hol járt, indítás után onnan folytatja. Beszélgetős műsorokhoz akár sportolás közben is ideális. (Kicsi, pár év izzadtságban úszást kibír a csatlakozója mielőtt elkorrodál és van hozzá gatyacsiptető.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork