Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kispad: inasmixek 2008, 2. rész

ervin cikke a Rádió rovatból, 2008. december 31. szerda, 08:31 | 4 hozzászólás

A tegnapi szomorka után ma valamivel vidámabb zenék jönnek, bár a fütyörészős-dúdolós hozzáállás miatt ezekkel sem igazán lehet plafont szaggatni. A vége felé azért akad egy-két szám, amelyek vész esetén még a táncparketten is elsüthetők.

Letöltés

Kispad 2008 - Pékinas mix (.mp3, 49 perc, 67,3 MB)

Tracklist

Scissor Sisters: It can't come quickly enough (szöveg)
Az Odeon videotékába érkezve elkapott a sokak által ismert érzés: egészen addig pontosan tudtam, mit szeretnék kivenni, belépve viszont halvány fogalmam sem volt róla. Ám pont a kínos felismerés pillanatában kezdődött ez a szám, és azonnal mémesült bennem. Óvatosságra intő megjegyzés: mivel ezt a számot ösztönösen fejhangon dúdolja az ember, különösen kínos lehet, ha az éneklésén kapják, még akkor is, ha nem derül ki, hogy kikből áll az együttes.

MGMT: Electric feel (szöveg)
A fotoblogomon kommentező holland srác zenés diavetítésében találtam ezt a számot, és azonnal le kellett vadászni. A zenetörténet talán egyetlen dala, amelynek szövegében elektromos angolna is szerepel.

Jaki Graham: Ain't nobody (szöveg)
Ezt a számot Chaka Khantól kéne bemutatni, de annak örömére, hogy sikerült megtalálnom az első olyan feldogozást, ami nem kínos, jöjjön ez a brit verzió. Egyébként a Breakin' című film betétdala volt az eredeti változat, amit Quincy Jones hiába kért el Michael Jackson Thriller című legendás lemezére, a szerző inkább Chaka Khannak adta oda.

Jango: City of the 2nd chance
Tuti, hogy ez a szám azért költözött be a fejembe (és azért kergettem a dúdolásával félőrületbe szegény Kingát), mert az egyik nagy álmom kísérőzenéje: venni egy kocsit, aztán vagy egy évig csak keresztbe-kasul menni vele Amerika belső, általam még nem látott részein.

LGT: Holnap (szöveg)
Akkora zenekarnak tartom az LGT-t, hogy szinte kínosan érzem magam, amiért Presser későbbi szólólemezeit meg se tudom hallgatni. Ahogy pedig a "holnap" szót éneklik, az a világ egyik legjobb refrénkezdése. Ever.

Andy Caldwell: Warrior (szöveg)
Naked Music válogatásokon találkoztam a nevével, aztán beleszaladtam a szólólemezébe, azon ebbe a dalba, feltettem a mobilomra, és ennek köszönhetően hetekig kimért ritmusban gyalogoltam haza a vasútállomásról.

Ralph Myerz and the Jack Herren Band: Bergen
Magamtól nem találtam volna ki, hogy norvég együttesről van szó, pedig sok hasonló skandináv zenéhez van szerencsém. Ja, és a géphanggal nekem gyakorlatilag mindent el lehet adni. Kínos, én sem találok rá magyarázatot, de ez a helyzet. Egyébként egy étteremben kellett megkérdeznem, hogy mi ez a szám, a pincérnőt kicsit zavarta is, hogy lelkesebb voltam iránta, mint a kaja iránt.

Seal: The right life (szöveg)
Seal sok számában van egy rafinált kis átvezetés (nem tudom, magyarul mi a korrekt zenei neve, angolul bridge-nek hívják), ami sokszor jobban tetszik, mint maga a dal. Itt meg ráadásul géphangon vokáloznak, és a géphang rám gyakorolt hatásáról eggyel feljebb már vallomást tettem.

Beverley Knight: Greatest day (szöveg)
Angol popdíva későbbi száma a klasszikus diszkóiskola jegyében, valami rádióállomás fertőzött meg vele, azt hiszem.

C J Lewis: R to the A (szöveg)
A jamaikai angol szabályoz! A reggaezenét ugyan néhány perc után megunom, viszont a pop elmegy, a dialektust meg imádom. Bulikon játszottam ezt a számot, jó régen és jó sokszor, mígnem rejtélyes okból megint előkerült. Feltétlenül nézzétek meg a szöveget: elsőre nemhogy megérteni, de még követni is nehéz, ami persze nem gond, hiszen énekelni jó eséllyel úgyis csak a refrént fogjátok tudni.

KFT: Szeretem a percet
A KFT-nek van egy lemeze, amelyik csak félig KFT-lemez: felerészben ugyanis Mohai Tamás lemeze, aki az időközben elbuddhuló Laárt helyettesítette átmenetileg. Mohai eléggé zseniszerű figura, mármint szerintem, és lényegében tök mindegy, hogy milyen stílusban és kinek ír zenét: az Eastnek, a saját Faxninak vagy éppen a KFT-nek. A ripők hangjához illő szövegeiről meg talán elég annyit mondanom, hogy ő írta a Fájdalommentes füllyukasztás című számot is.

Ráadás

És még nincs vége! Ha esetleg annak idején még nem voltál velünk, vagy már elfelejtetted őket, itt vannak a régebbi mixeink, szépen csokorba szedve:

2004: Blumi - 1 | 2 | 3 | 4 | 5
2005: spityu zu - 1
2006: eszpee - 1 | 2 | 3
2006: ervin - 1 | 2 | 3

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

vally, 2008. december 31. szerda, 09:30 (#)

Köszönjük! :)

2

Kelt, 2008. december 31. szerda, 12:46 (#)

Egyrészt köszönet. Másrészt a slágereket a fűszeresinas fütyüli, nem?

3

Author Profile Page ervin, 2008. december 31. szerda, 12:59 (#)

Kelt, nem, nem fogok harmadik mixet csinálni. :) Egyébként ezt a verziót én még nem hallottam, ellentétben Trofimov iménti suszterinasával, amit a másik mixhez kommentezett be.

4

deKata, 2008. december 31. szerda, 14:53 (#)

pár hete, amikor a Last.fm elkészítette a top2008-at (http://www.last.fm/bestof/2008) a hallgatott trackek alapján, akkor bután néztem, hogy MGMT, az vajon mi, azóta ez az első hely, ahol megint felbukkan, mostmár akkor bele is hallgatok. Köszi!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork