Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A Kispad szerzői

ervin

E-mail: ervin(kukac)kispad.hu | Fotóblog: photoblog.hu | Minden, ami ervin: Friendfeed

A közszereplést fiatalon kezdi, buszon való utcazenéléssel, amikor reggelente egyedül jár az oviba. Ismerői szerint utazásszenvedélyének gyökerei is ebből az időszakból erednek. Az írás elsajátítása után művészi érdeklődése hamarosan a szerelmes levél műfaja felé fordul, és jó ideig ott is marad. Gimnazista korára betiltott újságíró és be nem váltott futballígéret. Húszévesen jut útlevélhez, valamivel később megszállja Délkelet-Ázsia, azóta őrületesen főz. Egyre több könyve áll előkészítés alatt, egyre hosszabb ideje. Mégis mindenkinek az a jobb, ha ír, mert különben csapatokba verődve reneszánsz motettákat énekel.

eszpee

E-mail: eszpee(kukac)kispad.hu | Fotóblog: bp.underground.hu

Szintén diákújságíróként kezd, majd részt vesz az első és egyetlen underground Sziget-napilap készítésében. Mindig is vonzották a csináld magad mozgalmak, és bár az első slágerének refrénje már megvolt ("Nem menő a nájlonszatyor, nem menő a karóra // Alternatív gyerek vagyok, bőrszíj lóg a nyakamba!"), szerencsére mégsem alapít punkzenekart a kliencvenes években. Később sem. Előtte Budapesten, 2008 óta Lyonban szabadúszik. A Kispadon túl leginkább fotóblogol meg Tumblrezik. Nem szeret első szám harmadik személyben beszélni magáról, de jól alkalmazkodik a többiekhez. Általában.

stsmork

E-mail: stsmork(kukac)kispad.hu

Későn érő típus, az olvasást nehezen szereti meg. A „Timúr és csapata” című eposzban még ceruzával jelöli be a sorok végén, hogy hol jár, nehogy akár csak egy sort is kétszer kelljen elolvasnia. Tizenhárom éves korában gépeli le élete első (és szerencsére utolsó) regényét, szülei NDK gyártmányú táskaírógépén. A nyolc A5-ös oldal terjedemű mű születése kapcsán megismeri az ínhüvelygyulladás élményét. Egyetemi évei alatt egy végzetesnek bizonyuló nyári szakmai gyakorlaton hatalmasodik el rajta az anglofília, amely azóta is markában tartja. Tünetei kezelésére hosszabb időt tölt el egy bájosan elfuserált zöld szigeten; itt kap rá a főzésre is, először Ír Gulyást, később már ehető dolgokat is. Sőt, a negyvenhez vészesen közel, végre saját lakása is van már. Későn érő típus, mondom.

 

+a vendégmunkások

Őket a brigádnaplóban találod meg.

Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork