Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nap CsillagIroda

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2003. szeptember 20. szombat, 10:51 | 9 hozzászólás

Itt van az első alapos teszt az új Sun StarOfficeról (ugye milyen jó, hogy nem az angol az anyanyelvünk?). Nálam körülbelül évente egyszer szokott olyan szintre érni az MS Office frusztráció, hogy kipróbáljam az éppen aktuális Star/OpenOffice-t. Aztán általában visszasunnyogok a nagy testvérhez. Hátha most nem így lesz?

Csak pár izgató új feature a 7-es verzióból:

  • A 6os verziónál körülbelül kétszer gyorsabb indítás (állítólag volt honnan feljönni...)
  • Beépített PDF és Flash exportálás (hmm! azért megnézném, hogyan programoz valaki ActionScriptet szövegszerkesztőn keresztül...)
  • Minden dokumentum formátuma tömörített XML (ez talán segít kicsit még platformfüggetlenebbnek lenni, plusz ezalapján gondolom a korrekt HTML export sem lehet feketemágia)

Ha valaki esetleg használja is, lökhetne ide pár elsőkézből származó teszteredményt... köszi!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

ses, 2003. szeptember 20. szombat, 12:16 (#)

Egy tűéles meglátás: az értékelés szerzője übergagyi író. Bizonyíték a Writer értékelésénél linkelt képen vagy a letöltésre kínált regényrészletben.

Sherlock Holmes

2

Boca, 2003. szeptember 23. kedd, 08:38 (#)

A 6os tenyleg lassan indul, valoban volt honnan feljonni. Ha 2x gyorsabb, akkor a MS meg gyorsabb.
XML: mar a 6osban is igy volt. Ha a file-jait atnevezed .zip-re es belenezel, nehany file-t es konyvtarat fogsz benne talalni :o
Valoban XML. Az lenne a jo, ha a SO tudna command line-bol wordbol writerre konvertalni, mert SO file matatashoz mar vannak Perl modulok ;)
De letezik vmi kozvetlen word->xml/html konverter, epp evalualom, ha vkit erdekel az eredmeny, majd ide postolhatom.

3

eszpee, 2003. szeptember 23. kedd, 08:58 (#)

postold hát, tudok egy jó tesztalanyt, vmi vilaghalo.doc, hajrá :)

4

Boca, 2003. szeptember 23. kedd, 09:41 (#)

Azt azert ne vard, hogy mindenfele dinamikus elemeket dinamikusan atvisz, pl. TOC, index, stb. Stilusokat szed ossze a wordbol, es abbol html-t csinal. Remelem, CSS-t is.

5

eszpee, 2003. szeptember 23. kedd, 09:48 (#)

Ezt sose értettem egyébként a Word HTML exportjánan sem, meg most a te CSS igényedben sem, miért kell a designt is átvinni a webes megjelenésbe, amikor alapvetően más médiumról van szó! Egy ilyen konvertálónak szerintem csak annyi dolga kéne legyen, hogy a dokumentumot átvigye nagyon szimpla HTMLbe, a struktúra megőrzésével, az egyes formázásokat pedig mondjuk különböző css osztályokba rendezheti, ok, de ennyi, nem kell nekem minden betüméret és laptörés ugyanott, ahol a wordben volt, sőt.

6

Boca, 2003. szeptember 23. kedd, 15:17 (#)

Kb. ezt csinalja ez a program is (Majix a neve egyebkent, de meg nem igazan probaltam ki), html+css-t general a bekezdes- es karakterstilusokbol.
Az OK, hogy laptores nem ertelmezett, de a font meretekkel mar gondba lennek. Hogy lehet eldonteni, hogy a user szamara szignifikans-e egy fontmeret beallitas, vagy maszatolas latvanyos hatas nelkul? (Nyilvan ha szetganyolt egy doksi, akkor a html is az lesz.)

7

stsmork, 2003. szeptember 28. vasárnap, 00:53 (#)

Boca,

Word fájlokban is lehet Perlből matatni (szoktam is), akkor miért kell előbb Writer formátumra konvertálni? Lemaradtam valamiről? :)

8

Boca, 2003. szeptember 28. vasárnap, 01:20 (#)

Engem inkabb egy minel automatikusabb es minel korrektebb kimenetet produkalo word->html koverter miatt izgat a kerdes, de termeszetesen erdekelne, hogyan matatsz wordben perllel? Eleg a modul nevet megadnod. ;)
Tartok tole, ha matathatnek word file-ban, abbol meg nem szuletne tul hasznalhato eredmeny (az en hibam), ezert keresek olyan megoldast, (ha Perles, akkor az bonusz), ami konvertal.

9

eszpee, 2003. szeptember 29. hétfő, 08:18 (#)

gondolom vmi Win32::OLE ;)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork