Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Előre a múltba!

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2003. október 8. szerda, 10:00 | 7 hozzászólás

Agyonhallgatott a téma, pedig jön ezerrel, az Eolas sikeres MS-elleni pere után már meg is jelent az első béta IE6, itt még fájdalommentesen lehet próbálgatni az itélet által kikényszerített plugin-akadályozó "feature"öket, de a következő service pack-ekben már ez a fajta Explorer lesz, és szeretettel várjuk, hogy az Eolas nekiessen a többi böngészőgyártónak is.

Akinek még nem esett volna le ennyi alapján sem, hogy miről van szó: az új IE-ben például az index.hu megnyitásakor most éppen 8 darab "Press OK to continue loading the content of this page" párbeszédablakot kellett levadászni. Éljenek a szabvány-perek!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Boca, 2003. október 8. szerda, 11:07 (#)

Ha jol ertem a cikkbol, egy bejegyzett szoftver szabadalom miatt kell csontig metelni a browsereket. Ugyan az EU elfogadott egy nem-tudom-mennyire-hasonlo szoftverszabadalmi torvenyt, de tippem szerint nem vonatkozik USA-n kivul ez a szabadalom semmire. Max. lesz USA-ba exportalt csupasz verzio, meg fullos europai, mint a titkosito algoritumusok eseteben :(

2

eszpee, 2003. október 8. szerda, 12:00 (#)

Szerintem az EU-szabadalmi törvényt még nem fogadták el, de ez mellékszál, ha az Eolas-nak az egész világra kiterjedő szabadalma volt erre a hülyeségre, akkor az egész világ szívni fog.

3

Boca, 2003. október 9. csütörtök, 09:15 (#)

Nem ertem. Ha egy orszagban nem jegyezheto be szabadalom szoftver megoldasra, akkor hogyan ervenyesitheto ott egy mas orszagban, akar vilagszabadalomkent bejegyzett cucc? Mondjuk ezt a vilagszabadalmat se igazan ertem, szerintem elvi keptelenseg, mert nincs vilagkormany, vilagrendorseg es vilagbirosag. (Ensz van, de latjuk a tekintelyet.)
Tudtommal az EU-ban elfogadtak a szoftverszabadalmi torvenyt, csak sokban kulonbozik az USA verziotol, sok korlatozassal, ami latszolag megnyugtatta a ketkedoket. De lehet, hogy tevedek az elfogadast illetoen.

4

eszpee, 2003. október 9. csütörtök, 09:21 (#)

Van vmi nemzetközi szabadalmi szervezet, ami pont az ilyen világszabadalmakat kezeli.

Úgy emlékszem az EU-szabadalmi törvény elfogadását a tiltakozások miatt elhalasztották.

5

Boca, 2003. október 9. csütörtök, 09:52 (#)

Akkor a 2 mondat kozul csak az egyiknek van ertelme. Ha ervenyesek nalunk az USA szabadalmak, amennyiben vilagszabadalomkent vannak bejegyezve (az Eolasrol feltetelezem, hogy az), akkor nem ertem, miert van szukseg egyaltalan EU szoftver szabadalmi torvenyre? Eszerint a tiltakozok csunyan elkestek, mert mar evek ota fenyeget minket is az, amitol tartanak.

6

eszpee, 2003. október 9. csütörtök, 10:04 (#)

Gondolom ez eddig egy nem, vagy nem jól szabályozott terület volt az EU jogban, aztán most gondolták jól leszabályozzák.

Egyébként developing story:
http://news.com.com/2100-1028_3-5088349.html

7

eszpee, 2004. március 6. szombat, 11:05 (#)

Na, talán mégse lesz szükség a lebutított IE-re:

http://news.com.com/2100-1023_3-5171073.html


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork