Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A lassú popupgyilkos

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2003. november 11. kedd, 11:00 | 9 hozzászólás

Szép és jó, meg persze pár évet késett, de legalább itt lesz, az új IE-ben le lehet majd titlatni a popupokat. Éljen. Arról mindenki elfeledkezett persze, hogy az új IE-ben egy átlagos portál megnyitásánál 8-10 párbeszédablakot kell majd leOKzni... és ez messze nem a MS sara.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

madbal, 2003. november 11. kedd, 12:29 (#)

a google toolbar is képes pop-up ablakok letiltására, remekül müködik. ráadásul beépülve az IE-be, lesz egy keresöablakod is, söt, blogger üzemmódja is van.

i like this company

2

ses, 2003. november 11. kedd, 12:40 (#)

madbal, szuper! ez így együtt már majdnem felér egy régebbi opera verzióval! :)

3

mzperx, 2003. november 11. kedd, 21:47 (#)

ses,
azzal a különbséggel, hogy az IE-ben nem esnek szét az oldalak. Tudom ez nem az Opera, hanem a programozók "hibája", de aki CSAK használni akarja a böngészőt annak ma az IE a best choice. Persze aki kurucus mentalitással a világot akarja megváltani annak ott az Opera, ami szép, jó, gyors csak folyamatosan nyitva kell tartani az IE-t is mellette...

4

ses, 2003. november 11. kedd, 22:27 (#)

Nem kell. :) Na jó, nálad így van, másnál máshogy. Én pl. átlagban kéthavi egyszer, ha nyitok IE-t (a saját kódom tesztelését leszámítva), nyilván attól függ, ki milyen site-okat néz. Amúgy a fenti kommentet *kivételesen* nem evangelizációnak szántam, hanem poénnak, mert az eredeti beleszóló ismerős, és történetesen operát is használ. de ha már elkezdted:

- igazad van, tényleg a kódolók hibája. akiket viszont a microsoft azon cselekedete késztetett ilyesmire, hogy a totál market share birtokában hosszú ideig tett a saját maga által is alkotott webajánlásokra. örülnünk kell, hogy az IE6-osnál nem ez a helyzet, az egy korrektnek mondható böngésző. a folyamatos multibrózeres oldaltesztelés miatt ezt elég nagy biztonsággal merem állítani.

- lehet, hogy nem szép dolog, de hidd el, az Opera előtt ülve tényleg nevetséges azt olvasni, hogy fontoskodó MS-szóvivők megerősítik a pletykát, miszerint tényleg lesz popup killer az új verzióban. szuper. király. csak az szomorú, hogy a többségnek erre idáig kellett várnia: én évek óta azt sem tudom, mi az a popup. kivéve, amikor kéthavonta egyszer kinyitom az IE-t. ;) sőt, az új Opera már azt is megteszi, hogy a kért popupokat viszont megnyitja, tehát okosan-szelektíven tilt, de nyilván ez is benne lesz majd az IE 9-ben. amúgy ide a bökőt, hogy ha nem lennének más, jobb brózerek, és az általuk támasztott minőségi kihívás, akkor még ma is ie5-ösön toporogna mindenki, a popup killert meg lelkes hackerek barkácsolnák hozzá a garázsban.

- a fentiek ellenére abszolúte megtörténhet, hogy az IE teljesen megfojtja a mozillát meg az operát. (pedig tényszerűen mindkettő jobb brózer nála, és a szabályok szerint haladva még használhatóbbak is, ha érted a kitételt.) a csak-IE kód ebben erősen segíti a microsoftot. ha így lenne, szomorú lenne, és nem azért, mert a microsoft győzne, hanem azért, mert a terméke gyengébb. de realisták leszünk, és majd akkor kitalálunk valamit. ebben a régióban már úgyis van tapasztalatunk az egy közül való választás szépségeit illetően :)

ui. az Opera-evangelizációt itt jobban csinálják, mint én: http://tntluoma.com/opera/lover/7/ .

5

eszpee, 2003. november 11. kedd, 22:41 (#)

Nekem csak az jutott eszembe, amikor Kedvesem nagyon nem értette, mit esznek az emberek a luxuskocsikon, az is csak gurul, max később ér oda. Aztán vezette pár órát autópályán haverom BMWjét. Azóta érti.

6

mzperx, 2003. november 12. szerda, 20:17 (#)

Ses, legfeljebb kimoderálod :-), de akkor ezen a ponton emlékezzünk meg arról a pillanatról, mikor vállvete közösen vezettük be az IE3-mat a magyar piacra. Na ha valami, az tényleg szar volt.

7

Timberhohvandi, 2003. november 13. csütörtök, 00:48 (#)

IE3, mekkora LOL! 1996 május, Prága, a Microsoft demózza az új webtechnológiákat, incl. IE3. Ülök egy böszme nagy konferenciateremben pár ezer ember társaságában, a távolban a színpadon két törpe számomra tökéletesen érthetetlen szöveget nyom valami ActiveX dologról. Néha arra gondolok: "hű, de klassz!" meg hogy "de jó lesz ez" és "ezt ki kell próbálnom". Sosem került rá sor. :-)

8

ses, 2003. november 13. csütörtök, 10:29 (#)

:) nincs mit kimoderálni ezen, az akkori tapasztalatok is benne vannak a mostani elismerő mondatomban, amelyet az IE6-ról írtam. De hát az Opera7, az ettől még egy másik dimenzió, na.

9

eszpee, 2003. november 13. csütörtök, 21:49 (#)

Úgy is fel lehet fogni, hogy ses már az IE3-ban látta az IE6 majdani dominanciáját. Tanuljatok, célszerű idejében átállni, hogy az Opera10 ne érjen váratlanul titeket! :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork