Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Audioscrobbler

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2004. augusztus 27. péntek, 20:05 | 3 hozzászólás

Ó jesz! Én se hiszem el, de itt van egy potenciálisan űberhájp site, ami a kézenfekvő kezdeti óvatos fikázóból 5 perc alatt rajongót farag belőlem! Egy kis közösségépítés, egy kis legál/illegál határmezsgyén egyensúlyozás, ettől még nagyon rossz is lehetne, de mégis működik. Hogy miért, arról bővebben a cikkben, türelmetlenek meg már kattinthatnak is regisztrálni.

Az ötlet persze kellett hozzá. Szokásos regisztrálgatós profilos exchibicionista site, összeöntve az IRC/IM vonalon már régóta megjelent "mit hallgatok éppen most" featurrel, de ez kevés.

Amitől működik, az az, hogy végre egy site, amit nem egy sales/marketing bizottság tervezett, hanem nagy részben egy usability team. Regisztráció kell, persze, de tart vagy 5 másodpercig, külön kiemelve, hogy nem kérünk emailcímet. Szép, megjegyezhető URLek. Tucatnyi mp3 lejátszóhoz adnak plugint, a beállításuk is gyakorlatilag kimerül a usernév és jelszó megadásában.

És ha már ott az infó, hogy miket hallgatsz, pár kattintás az egész, hogy megtaláld a rokon füleket, vagy akár lesújtó statisztikákat böngészhess hazád zenei műveltségéről. Az egész szép, okos, intuitív, smooth. Well done.

Aztán persze lehet, hogy egy hét múlva megunom, de ez már nem rajtuk fog múlni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Midaga Ritten, 2004. augusztus 27. péntek, 23:35 (#)

Egyrészt hazánk zenei műveltségéről az égvilágon semmit nem tudsz meg, csak a 16 (14+1?) regisztrált tagéról, másrészt meg hálistennek, mert akkor égne a pofám, ha a MAHASZ eladási listája lenne itt kiplakátolva közszemlére. Ehhez képes, ha a metál-monomániás hülyegyereket leszámítjuk ez egy apszolút vállalható lesnya, bár bőven tudnám színesíteni. Csakhogy nagybüdös lófuszt fogok ilyen hülye kibeszélős pluginokat telepíteni. Hogyisne. Persze. A tűzfal egyébként is zsigerből leköpne, ha megpróbálnám rábeszélni, hogy engedje át, mert eddig nem ilyennek ismert.

2

ses, 2004. augusztus 28. szombat, 01:52 (#)

Lehet, hogy a usability bizottság nagyot alkotott az oldallal, de legalább a kinézet erejéig mégiscsak bevehettek volna egy marketingest, vagy jó, legalább egy kreatívot - akkor a végeredmény nem lett volna ilyen ronda.

3

wice, 2004. augusztus 30. hétfő, 14:05 (#)

hehe, a magyar group alapitoja (pirgelman) egy volt kollegam :-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork