Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A név kötelez

Ervin cikke a Torokgeek rovatból, 2004. szeptember 16. csütörtök, 00:25 | 4 hozzászólás

A következőkben egy friss példán keresztül megvizsgáljuk, hogy a sikeres világcégek milyen intelligenciaszintet feltételeznek leendő vásárlóikról.

A Pentium 4 HT processzor ropogós brosúrája alighanem a műfaj csúcsteljesítményei közé tartozik. De legalábbis megérdemli, hogy alaposan szemügyre vegyük. Engem napok óta fogva tart, és veletek is haladéktalanul meg kell osztanom a lelkesedésemet.

Hyper-Threading Technology from Intel lets you and your PC do multiple things at the same time.

Ez a kezdés. Keményen, vastagon. Bevallom, én már itt megvettem a cuccot. Életemben nem hallottam még olyat, hogy valaki egyszerre több dolgot csináljon a számítógépen! De még ennél is nagyobb dobás, hogy ezentúl én magam is képes leszek ilyesmire. Reggelente egyszerre fogok fogat mosni és borotválkozni, esetleg közben a kávét is megfőzöm. Végre nem leszek olyan, mint Gerald Ford volt amerikai elnök, akiről a rossz nyelvek azt tartották: "he is so dumb he can't fart and chew gum at the same time.

A fenti ígéret persze mégiscsak túl általános, eladni pedig konkrét érvekkel kell. Az Intel meg is mondja, hogy pontosan mire használható az új lapka.

Create a digital photo album while running a virus scan.

Ez az argumentum széles piacot támad. Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki néha suttyomban, amikor senki nem figyeli, a vírusirtó képernyője elé ül, és a fájlvizsgáló számlálóját követi önfeledten. Néhányan még fogadásokat is kötnek, hogy huszonhányezer átvizsgált fájl lesz a végeredmény. Örvendetes tehát, hogy a többség által kora hajnalra programozott rutinfeladat mostantól elmozdulhat e méltatlan időpontról, és elfoglalhatja helyét a szórakoztató számítógépes lehetőségek között.

Play a game while converting music files.

Tegyétek a szívetekre a kezeteket: ez telitalálat. Melyikünk ne szeretne ilyen chatlogokat látni a gépén:

- XtremeGod: Szasztok, ezek szerint mindenki online van. Egy kis doom3?
- Ninja23: LOL. OK, gyorsan beteszek valamit konvertalni.
...
- Ninja23: Arcok, mindenki friz, fegyvert le. Bocs, lejart a lemez. Beteszek valami full mp3 cedet és visszakonvertalom Wav-ra, akkor meg nehany orat tudunk nyomni.

Az anyag külön erénye, hogy túllép az egyszerű verbális kommunikáción. Vegyétek szemügyre a brosúra képeit. Milyen további, nyilván az új termékhez köthető előnyöket fedeztek fel rajtuk?

Nézzük sorjában. A képek tanúsága szerint a családi projektortévét mostantól egyszerre több távirányítóval, ráadásul gyengénlátók is kezelhetik. Az Intel-alapú számítógépekről eltűnik a Windows szokásos felülete, amelyet többféle egyéni megoldás vált fel, bizonyára ennek is sokan örülnek. A processzor teljesítménye révén új szokás terjedhet el a monitorhasználat terén is: a képernyőt oldalról, szögben nézzük. Legfontosabb talán mégis a termék szociális hatása: az eddig társadalomképtelennek tekintett hardkór gémerek mostantól zselézett hajú, bulimacsó barátaik jelenlétében játszanak, sőt azt is megengedik nekik, hogy levegyék róluk a fejhallgatót és azon, illetve a lemezborítón keresztül nyomon kövessék a küzdelmet.

Végezetül, mintegy a sales pitch megkoronázásaként a cég előjön a farbával:

Finally, you can spend more time creating and less time waiting, freezing or closing out of applications.

Hm, na ezt viszont nem értem. Ezek szerint az Intel-procikkal eddig pont fordítva volt?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

balage, 2004. szeptember 16. csütörtök, 17:18 (#)

Ehhez csak azt tudom két mosoly között hozzátenni, hogy az Intel az egyik harcos képviselője a Digitális Otthon programnak, amelyet minden konferenciájukon megemlítenek, és tartanak róla, legalább egy előadást.

Az ilyenkor bevágott képeken, idős nénikék (nagymamákok) hackereket megszégyenítő ügyességgel recepteket töltenek le a net eldugott zúgaiból, és töltik azokat át a kezükben tartott PDA-kra. Esetleg együtt tanulnak az ölükbe ültetett unokával, a monitoron pedig a fenti képekhez hasonló felettébb színes, izgalmas képi világ elevenedik meg.

Mi csak 'Digitális Nagyi' koncepcióként szoktuk emlegeteni egymás közt.

2

Boca, 2004. szeptember 16. csütörtök, 17:25 (#)

En olyan procira vagyom, ami egyszerre futtat Windowst es Linuxot. Ugy latom ez sem olyan, szoval meg kivarok. De azt belatom, hogy nem tartozom bele meg abba az oly' szeles spektrumu piaci szeletbe.

Most komolyan: miert nem irtak azt, hogy egyszeruen gyorsabb? Azt mindenki erti es az atlagjuzer szemszogebol nagyjabol ez az ujdonsag. Persze abbol nem jott volna ki egy szep szines prosi.

3

eszpee, 2004. szeptember 16. csütörtök, 18:04 (#)

Boca, az a proci amivel ezt a kommentet írtad tud egyszerre Linuxot és Windowst futtatni, mondjuk VMWare-rel. Az egész csak szoftverkérdés.

4

Boca, 2004. szeptember 16. csütörtök, 22:37 (#)

Meg penz...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork