Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


FireFox + IE = Netscape

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2004. november 30. kedd, 22:28 | 5 hozzászólás

Hát ez érdekes lesz. Az AOL kihozza az új Netscape-et, átdolgozott Firefox motorral, ami az ActiveX-es oldalakhoz IE engine-t hív. Ki mit prognosztizál neki?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Boca, 2004. december 1. szerda, 11:35 (#)

Akit csak az ActiveX igenye tartott az IE mellett, lehet, hogy ezt hasznalja. Ha tenyleg gordulekenyen egyesiti a 2 brozer elonyeit, akkor sikeres lehet.
Az viszont szar, hogy az IE rendering engine is valaszthato, mert a userek a konnyebb ellenallas jegyeben valasztani is fogjak es ezzel csak egy erosen bugos komponens eletben tartasat tamogatja.

2

eszpee, 2004. december 1. szerda, 11:37 (#)

Viszont az ActiveX-szel jönnek az secholeok is...

3

NagyGa1, 2004. december 1. szerda, 14:00 (#)

Van ennek értelme?

- Most hirtelen nem is tudok egy olyan oldalt sem ahol ActiveX lenne (lehet hogy azért mert a Firefoxom nem mutatja, de akkor viszont szükségtelen, mert nem hiányzik)
- Ez a Netscape elveszíti azt amiért a legtöbb átálló a Firefoxon kezdett gondolkodni: a biztonságot. Az ActiveX komponensek ugyan úgy beengednek minden férget Netscape-el mint IE-vel.
- Ha jól értettem nem csak az ActiveX komponenst rendereli ilyenkor IEvel hanem az egész lapot. Ez azt jelenti hogy ha ActiveXes a lap, akkor máshogy néz ki mint ha nem? (De lehet hogy rosszul értettem: "NS includes the ability to swap rendering engines, using Internet Explorer in lieu of Mozilla's Gecko.")

4

NagyGa1, 2004. december 1. szerda, 14:13 (#)

Vagy:
- kiválaszthatom hogy permanensen IE-vel vagy Geckoval rendereljen, de akkor meg az előbbivel vagy egy szép új IE wrapperünk
- egyik előbbi esetben sem lesz az NS IE-független browser, magával cipeli a régit. Összegezve egyértelműen IE-t erősítő lépés szvsz...

5

Boca, 2004. december 1. szerda, 17:36 (#)

ActiveX-es oldal inkabb intraneteken jellemzo. Nekem tetszene, ha FF-szal hasznalhatnam, bar ketsegtelen, hogy ez egy szuk piaci szegmens, mert ott jo az IE is, kisebb a veszely.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork