Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Google hirdetések

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2004. december 7. kedd, 00:53 | 5 hozzászólás

Mától magyar oldalakon is legálisan elhelyezhetőek Google hirdetések. Pár perccel ezelőtt élesítették ki a magyar nyelvű bejelentkezőoldalt, az aloldalak még mind angolul vannak, de ezentúl jöhetnek a magyar oldalakon is a helyzetérzékeny szöveges bannerek. Kiváncsi vagyok, a friss konkurensek meddig húzzák.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

eszpee, 2004. december 7. kedd, 10:07 (#)

Na, kicsit elkiabáltam, azóta letisztázták az oldalakat is, és egyelőre még:

"In addition, AdSense for search is available in Czech, Hungarian, Russian, Slovak, and Traditional Chinese. These languages are not supported for AdSense for content pages."

Yet, tenném hozzá gyorsan. Egyszerűen nincs még elég hirdető a magyar piacon, és ha az AdSense for Content-et kihoznák, csak annyit érnének el vele, hogy az összes magyar AdWords user kikapcsolná a content oldalakon megjelenő hirdetéseit.

2

Boca, 2004. december 7. kedd, 10:53 (#)

Most akkor megeri nekik, vagy nem? Ha nincs eleg magyar hirdeto, akkor eleve miert lehet magyarul keresni? Pusztan logikailag nem ertem a kovetkeztetesed.

3

eszpee, 2004. december 7. kedd, 11:05 (#)

_Még_ nincs elég magyar hirdető ahhoz, hogy az AdSense for content pages-t beindítsák. Gondolj bele, milyen hatása lenne, minden blogger azonnal feliratkozna, végülis nincs mit veszítsen, viszont ez azonnal leszívná annak a pár magyar hirdetőnek a költségvetését, akik már most is hirdetnek az AdWordsön. Logikusan ezek a hirdetők azonnal kikapcsolnák a más oldalakon megjelenő hirdetéseket - nem hiszem ugyanis, hogy túl nagy megtérüléssel számolhatnak az ikszipszilon blogjáról jövő kattintásokon keresztül - , és csak a Google keresőszavakra fókuszálnának, ezzel gyakorlatilag kiürítve a fent említett bloggerek hirdetési pooljait. Végeredmény két minusz: csalódott hirdetők és csalódott publisherek.

Nem azt mondom, hogy nincs pénz a magyar hirdetési piacban, hogyne lenne, de a fentiek miatt nagyon óvatosan, lassan kell behozni a cuccot, és láthatóan ezt csinálja a Google is, amikor először csak az AdSense for search-öt engedélyezi magyar oldalakra. Szerintem max egy év, és itt lesz az AdSense for content is.

4

CsasZ, 2004. december 7. kedd, 13:27 (#)

A ctnetwork luzerek gyülekezete a Google Adwords-höz képest.
CsasZ, mint exhirdető

5

eszpee, 2004. december 7. kedd, 17:32 (#)

Az előbbit nem ismerem, de az AdWords tényleg szépen meg van csinálva, statisztikusok és bürokraták mekkája. :)

Mondjuk ugyanez az AdSenseről nem mondható el...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork