Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


MS Blog

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2004. december 2. csütörtök, 12:35 | 2 hozzászólás

Belépett a blogszolgáltatók közé a Microsoft is, ma indult az MSN Spaces, és a napokban jön az új MSN Messenger is, természetesen integrálva a Spaces-zel. Átadnám az elemzés jogát Jeremy Wrightnak és nektek a kommentekben, annyit azért valószínűsítenék, hogy ennek így nem kis hatása lesz a piacra.

Update: belenéztem kicsit jobban

Hát ez brutális. Drag'n'drop átrendezhető panelek, mobil (fotó)blogolás, pár kattintással a gépeden levő zenékből publikálható lista készítése, ahol a számcímek rögtön linkek az MSN Musicra, ahol persze azonnal be is vásárolhatsz, stb, stb, stb.

Azért nézzük azt is, ami jellegzetesen Microsoft. Az egyik mintablog annyira nem valid HTMLileg, hogy még egy fránya DOCTYPE-ot se raktak az elejére, hogy tudjuk, mihez képest szar. Ennek ellenére a pár site amit átnéztem, gond nélkül ment Opera alatt - beleértve a fotós slideshowt is - de nyilván az admin felület egyes featurejei valószínűleg csak IE alatt fognak menni.

Mindezzel együtt nem nagy bátorság megkockáztatni, hogy 1-2 éven belül több blogot fognak hostolni, mint most a google-blogger. Sokkal nehezebb azt megjósolni, hogy ki lesz az akkori adatokkal a piacvezető. A Spaces szerintem főleg új usereket vonz majd, akik eddig még sehol nem blogoltak, akiknek mindegy, hogy csak IE alatt megy az admin rendesen, egyszerűen csak meg akarják mutatni a fotóikat, zenéiket, akármijüket a többieknek.

A régi userek kérdése szétágazik. Akinek kell a teljes testreszabhatóság, ért valamennyire a háttérhez is, szeret bütykölni, az már most se a bloggernél hostol, hanem saját MT/WordPress/akármi motoron hajt, rá valószínűleg hiába pályázik a Microsoft. Azok viszont, akik a könnyű frissítés, lapos tanulási görbe, minimális pátyolgatási igény (és persze hajlandóság) miatt vannak a bloggernél, simán váltanak majd Spaces-re.

Itt az ideje, hogy a google is megjelenjen valami újjal blog vonalon, különben a kétfelé vándorló tábor menthetetlenül kirántja alóla a padot.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

madbal, 2004. december 2. csütörtök, 16:05 (#)

"A lap nem jeleníthető meg." - mondta IE-em, operám sem mondott mást, valószínűleg alulméretezték a szerverkapacitást, úgyhogy egyelőre még a blogger vezet.

2

Peter Orosz, 2004. december 5. vasárnap, 11:39 (#)

hehehe, láttátok hogy cenzúráznak? na ezért sem fogok soha náluk hosztolni.

deepest of the spirals: http://tinyurl.com/4xfj8
boing boing: http://tinyurl.com/47pax ill. http://tinyurl.com/6oprs


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork