Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Soulseek 155

Blumi cikke a Torokgeek rovatból, 2004. december 17. péntek, 15:46 | 9 hozzászólás

Ez nem lesz hosszú: kijött ma az új slsk kliens, az első hivatalos rilíz a 152 óta, ha valaki inkább kihagyta az eddigi bétákat, az most egy kupac új featúrát fog találni benne, ezekből a leghasznosabb szerintem a 'search for files in user list' illetve a chat részleges loggolása, én ugyan soha nem töltenék le zenét illegálisan az internetről, de aki mégis, annak szólt ez a hír.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

eszpee, 2004. december 17. péntek, 15:54 (#)

pusztán hobbi jogi esetek rajongóként kérdem, hogy nem az van, hogy magánhacélra letölteni szabad, feltölteni nem?

persze csakis elméleti síkon.

2

Boca, 2004. december 17. péntek, 17:19 (#)

Szerintem magancelra csak a sajat megvasarolt gyujtemenyedrol csinalhatsz masolatot, maserol nem. Ez az en verziom, de szinten csak mint mukedvelo rajongo.

3

Boca, 2004. december 17. péntek, 18:16 (#)

Rogton cafolnam is magam:
http://www.infomediator.hu/index.php?fm=5&detail=88

4

blumi, 2004. december 17. péntek, 18:40 (#)

Ez a cikk gyakorlatilag semmit sem mond a letöltő jogállásáról - vagy csak nem tudok olvasni a sorok között. De legugliztam néhány másik oldalt is, és csak azt lehet biztosan állítani, hogy bizonytalan a helyzet a letöltők megítélésében :-)

Nem mérvadó, de érdekes, hogy az Artisjus jogásza, Dr. Szinger András a liberálisabb álláspomntot képviseli:

"Magáncélúnak - jogszabályi meghatározás híján a bírói gyakorlat és a jogirodalom álláspontját véve alapul - a családi-baráti, ismeretségi kör mûélvezetét szolgáló másolatok minôsülnek. E kör számára tehát megengedett a másolás, függetlenül attól, hogy milyen forrásból (kölcsön CD-rôl, internetrôl, rádióból, tévébôl) származik a mûpéldány. (Nem kell tehát eredeti hordozóval rendelkeznie annak, aki a másolatot elkészíti, és az elkészített másolatot továbbadhatja ismerôseinek is.)"

5

Peter Orosz, 2004. december 17. péntek, 22:22 (#)

OS X verzio? grrrrrrr.

6

r.a, 2004. december 19. vasárnap, 18:10 (#)

két izgi újítás. az egyik az, hogy a keresésnél a foldereket fordított sorrendben (cantata/bartok/favourites/my music/my documents/e:) írja ki, ami tök logikus, hiszen a vége az érdekes; nagy jópont. a másik az, hogy alul jelez mindenféle történést - furcsa érzés tudni, hogy éppen most nézegeti valaki a megosztott fájljaidat. (persze nekem nincsenek olyanok, csak mesélték.)

7

blumi, 2004. december 19. vasárnap, 18:41 (#)

Nekem sincsenek olyan file-jaim, így nem is látom, de azért szerintem nem sok mindent lehet látni ebből, csak azt, hogy villognak valamilyen feliratok egymás után, olvashatatlanul gyorsan, nem?

8

r.a, 2004. december 19. vasárnap, 18:53 (#)

Hát az attól függ, miket osztasz meg. Én olyanokat (osztanék meg, ha ilyesmire vetemednék), amiket ritkán keresnek, aztán viszont sokáig nézik :)

9

Boca, 2004. december 20. hétfő, 11:31 (#)

Blumi, az idezett cikkbol nekem is pusztan csak az jott le, hogy nem lehet biztosat tudni. Ez viszont jogallamban azt jelenti, hogy szabad, legalabbis amig nincs ra adott birosagi dontes (bar ugy tudom, nalunk nem az angolszasz precedens jog a divat).
En csak a sajat fotoimat osztanam meg...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork