Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Jön az Internet Explorer 7!

Ervin cikke a Torokgeek rovatból, 2005. február 15. kedd, 20:54 | 14 hozzászólás

Úgy látszik, a Firefox tényleg jól nyomul: Bill Gates bejelentette, hogy nyáron előállnak az új IE bétájával.

Hogy miért jó ötlet ez? Nos, a jelenlegi Internet Explorer szabványkövetési módszerei évekkel elavultak (mint érdekelt webtervezőnek, ehhez a diplomatikus mondathoz percekig kellett szedálnom magam), de a sebességmérés eredménye sem hízelgő számukra.

Szerintetek mi lesz ebből?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

inSay, 2005. február 16. szerda, 08:43 (#)

vannak otletek hogy hova lehetne meg fejlodni :) http://channel9.msdn.com/wiki/default.aspx/Channel9.InternetExplorerFeatureRequests

2

Boca, 2005. február 16. szerda, 11:41 (#)

Ebbol meg nagyobb hatrany lesz (OK, van mibol). 1 ev mulva lesz vegleges IE7 es addigra hol fognak tartani az alternativok? Vicces, hogy az IE kivansag lista jo resze megvalosult az alternativ bongeszokben. Aki ennyi idot es energiat szant az osszegyujtesukbe, miert nem toltott le egy Operat vagy Mozillat? Nem ertem. Ennyire kell az az ActiveX?

3

peter, 2005. február 17. csütörtök, 10:32 (#)

Hát ez elég jó nyomulás ->

25 millió Firefox-letöltés
beküldte: timar Ideje: 2005. Február 17, Csütörtök, 07:25:58

A Mozilla Foundation bejelentette, hogy 25 millióan töltötték le eddig a Firefoxot. A Spread Firefox önkéntes marketingcsapata 70000 tagot számlál. A böngésző immár 28 nyelven érhető el.

MOUNTAIN VIEW, Calif. - 2005. február 16. - A Mozilla Foundation egy nonprofit szervezet, amely azért küzd, hogy az interneten továbbra is fennmaradjon a választás lehetősége és az innováció. Ma bejelentették, hogy a díjnyertes Firefox böngészőt már több mint 25 milliószor töltötték le, köszönhetően a felhasználók gyorsabb és biztonságosabb internetezés iránti igényének. A nem egészen 100 napja kiadott Firefox hamar a kedvenc böngészővé vált felhasználóbarát funkciói miatt, például több lapos böngészés, felugró ablakok beépített tiltása és élő könyvjelzők.

A Mozilla Foundation azt is bejelentette, hogy a Spread Firefox, az önkéntes népszerűsítő csapat, amelynek a feladata a böngésző reklámozása világszerte, immár több mint 70000 tagot számlál. A Spread Firefox ugyanazon a modellen alapul, mint maga a nyílt forrású szoftver - összefogja a lelkes és tehetséges egyéneket, akik egyéni és sokrétű tapasztalataikat a projekt szolgálatába állítják.

"Huszonötmillió Firefox-letöltés jelentős eredmény, és ez a szám továbbra is nő." - mondta Mitchell Baker, a Mozilla Foundation elnöke. "A Firefoxot hamar elfogadta a világ, és úgy tekint rá, mint egy még inkább felhasználóbarát webböngésző-megoldásra."

A Mozilla Foundation önkéntesei 28 különböző nyelvre fordították le a szoftvert, így a világ minden táján azonos eséllyel vehetik birtokba a felhasználók a Firefox böngészőt.

Forrás: Mozilla Europe

4

ses, 2005. február 17. csütörtök, 10:55 (#)

peter, na de TE mit gondolsz?

egyébként a mozilla önkéntes marketingesei máshol is blogokban helyezik el a sajtóközleményeiket? ha megengedtek egy kritikát: ez rossz ötlet. legalább bújtatni kéne a különbséget a vélemény ls az ingyenreklám között.

5

peter, 2005. február 17. csütörtök, 14:11 (#)

hmmmmm, ez a nézöpont eszembe se jutott, elvileg a 25 millió letöltés volt a lényeg. Amúgy nem vagyok mozilla "ügynök", azt láttam, hogy ti az operát favorizáljátok. De ilyen "hitvitákba" nem is szoktam bele menni. Nekem jó mind a kettö, szépek, praktikusak, kb egyformán bugosak :) Szóval sorry, ha többet ide másoltam mint kellett volna.

Egyébként az MS vs Linux viták se izgatnak, kivéve a dolog humoros oldalát ->

http://www.heise.de/ct/motive/03/24a/p1280.jpg

6

peter, 2005. február 17. csütörtök, 14:25 (#)

Ami a véleményem:

Amit az IE7 -ről írtál abban persze tök igazad van. Nekünk is az ügyfél igények "dirigálnak". Egyébként szerintem elég furcsa egy 70,000 fős "salvation-army" önkéntes marketing csapat. Nem is igazán értem. Az még ok, hogy hirdetnek a New York times -ban, de ez nekem is új volt.

7

ses, 2005. február 17. csütörtök, 15:18 (#)

hát, gondolom, egyszerűen arról van szó, hogy pénz híján csakis önkéntesek jöhetnek szóba. :)

szerkesztőségileg valóban az operát preferáljuk, de kizárólag azért, mert messze a leghasználhatóbb ;). ugyanakkor én pl. azonnal elismerem, hogy a Firefox áll a legközelebb a szabványokhoz, ennek megfelelően a fejlesztésnél azt is preferálom.

8

peter, 2005. február 19. szombat, 18:30 (#)

A fentiek miatt kicsit félve, de azért ezt még hozzátenném ->

Netscape 8.0 Pre Beta
-trey-

Az AOL várhatóan február végén adja ki publikusan a Netscape 8.0 beta-ját. Addig is a korábban regisztrált felhasználók már tesztelhetik a pre beta kiadást. A Netscape 8.0 a Mozilla Firefox 1.0-ra fog épülni. A Netscape 8.0 újdonságairól egy összefoglalót lehet olvasni itt

http://browser.netscape.com/nsb/

Szép skint választottak ;)

9

ses, 2005. február 20. vasárnap, 11:27 (#)

Na, izgalmakat csempész az életünkbe, ha minden böngésző újít valamit. IE7, Opera8, Netscape8 és akkor már biztos a Firefox is kitalál valamit.

A még nem létező Netscape-béta világverő featúrái első gyors operás szemmel:

- tabbed browsing, saving tab groups, form filling: kuncogjunk együtt azon, hogy ezek 2005-ben még kunsztok lehetnek valaki számára.

- IE-imitáció, multi-bar: érdeklődve figyelünk, főleg a második lehet jó, ha tényleg használható, bár az Opera az IE-t is sokszor csak névleg tudja emulálni.

Azt ugyan végképp nem tudom elképzelni, hogy miért akarna valaki Firefox helyett Netscape-et használni, de ha van indok, akkor azt egy FF-mezben játszó kolléga bizonyára megvilágítja.

10

ses, 2005. február 20. vasárnap, 11:37 (#)

Ha már itt tartunk: elnézve a számokat, nehezen tudom elképzelni, hogy a Microsoft marketingesei hajlandók lesznek 7-esnek nevezni az Explorer új verzióját, és így szimbolikusan is elismerni a minden bizonnyal fennmaradó minőségi különbséget :)

11

eszpee, 2005. február 20. vasárnap, 11:46 (#)

ses, ajánlok egy jó linket, itt már írtak a srácok arról, mit takar az "IE emuláció" ;)

http://href.hu/x/7tb

12

ses, 2005. február 20. vasárnap, 11:58 (#)

jaja, de hát pont azért figyelünk, hogy a sok spekuláció után milyen lesz valójában. vaporware már van bőven, abban tökéletes az IE-emuláció. :)

13

eszpee, 2005. február 20. vasárnap, 12:02 (#)

De hát itt nincs mit feljeszteni, akármilyen kis szar windows progi nyugodtan hívhatja az IE engine-t megjelenítésre. Persze, az összes sechole-lal együtt.

14

jaxxx, 2005. október 19. szerda, 21:03 (#)

Szerintem előbb a megjelenítésben kellene helyrehozni a különbségeket.

Rengeteg probléma van itt! Pl. PNG támogatás az egyik részről, FILTER támogatás a másik részről, jó lenne ha a CSS formázással is egyforma eredményeket lehetne elérni, nem különbözőeket....

Vagy pl. egy táblázatban a border-ek ugyanúgy viselkednének (jelenleg az egyikben kivül-re másikban belül-re teszi...).

Vicc pl. hogy (ha jól emléxem) explorer támogatta régen a -et, most meg már nem, ellenben FIREFOX megjeleníti.

Mit sem érnek a De-facto és De-jure szabványok! Mintha mindenki lesz@rná nagy ívben.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork