Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hogyan hallgassunk zenét?

Ervin cikke a Torokgeek rovatból, 2005. április 20. szerda, 16:26 | 8 hozzászólás

A bede által ajánlott cikk teljesen jó stílusban feszegeti a kérdést, főleg annak technikai oldalát.

Mondhatnám persze, hogy még inkább járjatok koncertre; ám a zene nagy része már tényleg nem létezik élőben, az pedig csendes csodálattal tölt el, hogy vannak, akik őszintén képesek koncertnek tekinteni egy menzaasztalra letett laptop mögött másfél órán át bütykölő - valójában tetrisező - alakot.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Balage, 2005. április 20. szerda, 18:42 (#)

Rendkívül érdekes cikk, sajnálom, hogy nem tegnap olvastam el, ugyanis épp tegnap vettem egy SATA WD vinyót.

Az a baj, hogy nem látok tényeket sok kijelentése mögött; ez amolyan népszerű pletykákon alapuló, összefoglaló mű, amelyben biztos sok az igazság, mint általában az általánosításokban. Jó, 3 év alatt meghalt 2 IBM DeskStar merevlemezem, de bazz azért vettem ezeket anno, mert *akkor* azt mondták, ez a jó és a gyors. Hasonlóképpen, kérdezz meg bárkit idehaza, mit gondol a Seagate-ről, és kiröhög, míg a cikk szerint a legjobb lemezeket gyártja. Itthon az a pletyka, hogy szarok, odakint az, hogy a WD szar. Gondolom az adatokon meg gondosan ül minden cég, nehogy kiderüljenek.

Néha abszolút zöldséget beszél: "USB2 proved faster than Firewire". Hát ez barátok közt is esti mese, pont mint hogy a FireWire "atrociously flaky on PCs", bármit is jelentsen ez.

Amit viszont az EAC-ról és a LAME-ről mond, az teljesen rendben van, több, mint 4 éve a Chris Myden féle módszerrel csinálom az MP3-aimat. Egyébként Mydenről azt kell tudni, hogy alapítója az egyik *legelitebb*, Übernet nevű privát zenecserélő-hálózatnak.

Na, olvasom tovább. :-P

2

Levente, 2005. április 20. szerda, 19:16 (#)

Szerintem itthon is sokan mondják jónak a Seagate-et. A WD meg szerintem szintén jó, viszont nagyon hangos.

3

Balage, 2005. április 20. szerda, 19:22 (#)

Visszatérve a merevlemezekre egy gondolat erejéig: valóban igaz, hogy pár éve a gyártók visszálltak az 1 éves garanciára, valószínűleg pont azok miatt az okok miatt, amit a srác a cikkben említ. De ez az időszak elmúlt: a mostanában készülő, új meghajtók nyilvánvalóan strapabíróbbak, mert ugyanúgy 3 éve garanciát vállal rá a gyártó, mint korábban (Samsung, WD). Persze, attól is függ, hogy hol veszed!
---
Járjatok koncertre: kint voltam Sealen, és a Crazynél egyszerűen kijöttem. Jó, nem vagyok oszlopos Seal-rajongó, de előtte 3 napig a Best of-ot hallgattam -- na ahhoz képest amit csináltak, az az én fülemnek tragédia volt.

Mark Knopfler (május 4) -- na arról nem fogok kijönni! :-)))

4

Balage, 2005. április 20. szerda, 19:32 (#)

Hát érdekes, akkor mi más "itthon"-ban járunk. Ettől persze még lehetnek a Seagate HDD-k teljesen jók is.

A WD hangos? Megmondom, mi a hangos: az IBM! Na, attól meg lehetett zavarodni, hál'istennek, már mindkettő kint pihen a polcon. Ez a WD olyan halk, hogy Windows telepítés közben elnyomja a DVD-íróban pörgő telepítő CD. :) És sokkal kevésbé melegszik is, mint az IBM -- azzal fűteni lehetett. A hőérzékelős venti, ami kihúzza a meleg levegőt a merevlemezekről, tegnap szabadságot vett ki, annyira nem volt dolga. :-)

5

Gr0, 2005. április 20. szerda, 23:27 (#)

ses,
amennyiben ez a tetrises beszólás a Kraftwerkre vonatkozott, azzal vcsak a témában való teljes járatlanságodat árultad el.
Amennyiben nem, akkor én égtem be.

Ez a kérdésm válasszatok!

Gr0

6

ses, 2005. április 20. szerda, 23:34 (#)

Mióta van a Kraftwerk egyen? Tehát az utóbbi. :)

7

eszpee, 2005. április 21. csütörtök, 08:28 (#)

Valszeg hálózatban doomoznak, csak kikötötték a winampot, hogy legyen hangulat. :)

8

g, 2005. április 22. péntek, 03:29 (#)

na és foobar, meg kernel streaming meg winamp dekodolócsere?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork