Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Feedre fel!

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. május 12. csütörtök, 10:48 | 8 hozzászólás

Végre, feedek egy magyar portál(hoz közel álló site)on! - csettintettem elismerően, amikor kijött az index homárja. Kicsit árnyalja a képet, hogy itthon sajnos még a feed szó jelentésével sincsenek sokan teljesen tisztában, pláne a lehetőségeivel. Ez utóbbin segíthet ez a kis gyüjtemény.

Két megjegyzés: a Homár pont most le van halva, a feedes site meg nem fog beengedni Google WebAccelerator-ral...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

darthwalk, 2005. május 12. csütörtök, 11:31 (#)

hát a nagyindexes rss neked smafu? :)

http://index.hu/24ora?rss

2

eszpee, 2005. május 12. csütörtök, 11:42 (#)

nem, próbáltam már régen, de olyan mennyiségben jönnek be rajta hírek, ráadásul nullás szintű és címoldali nagyképes vegyesen, hogy leszoktam róla. ha lenne egy feed külön a címoldal cikkeire, egy másik feed csak a "mi van a címoldalon legfelül"-re, simán nyomnám.

3

Ali, 2005. május 13. péntek, 11:32 (#)

Sesblog mínusz. :(
Mivel úgyis majd lesz ezzel egy kis munkám, kerestem egy RSS readert. Kicsi, ingyenes, van is ilyen, Feedreader a neve. Letöltöm, telepítem, bepöccen, ad egy rakás címet, a nagyját ki is irtom. Akkor bővítsünk! Venném előre a Sesblog-ot, de valahogy nem találom a címet, amivel a Feedreadert etetni kellene, ehelyett valami lapra visz a link. Na sebaj, van más cím is a pakliban, beteszem, műxik. Vissza a Sesblogra. Emlékeztem, hogy van valami index.xml (szoktam forrásokat nézni :) ), beadtam neki azt. Megette, jöttek a headline-ok. Katt. Feedreader hosszú időre merevgörcsöt kap, majd megjeleníti a fejléc csíkot, azon az archívum.cikk feliratot, mellette valami olvashatatlanul apró, meg még a cikk címe (Feedre fel, eszpe cikke) és alatta üres fehér lap... Hát ez gáz. Gyorsan újra ellenőrzöm a többi címet, az megy gond nélkül. Mit csináltam rosszul, hogy csak a Sesblog nem megy?

4

ses, 2005. május 13. péntek, 15:31 (#)

Ali,

1. Hopeful quick patch: Try index2.xml.
2. Convert to Opera, ott ez a gond fel se merül :)

5

Ali, 2005. május 13. péntek, 19:00 (#)

Ses,
ez se megy. Viszont Kapitánytól is korrekten műxik. Akkor meg nem az én készülékemben van a hiba. Szerinem Kapitánnyal szakértessétek meg.

6

ses, 2005. május 13. péntek, 20:16 (#)

lehet, hogy a feedburnert nem bírja a cuccod? mert arról viszont nem akarunk lemondani. egyébként van remény a te oldaladon is: egy kicsit modernebb feedreaderrel szerintem mindennek mennie kell. nem mondom, hogy az egyetlen, de te vagy az első, akinek problémája akad vele.

kapitány, bátran szólj bele szakértelmileg, főleg, ha te is feedburnert használsz esetleg. ha nem, akkor ott lesz a difi sztem.

7

eszpee, 2005. május 13. péntek, 20:30 (#)

a ses által adott index2.xml nem megy át a feedburneren.

8

stsmork, 2005. május 14. szombat, 13:52 (#)

Ali, szerintem szoftvercégek komoly pénzeket fizetnének neked azért a képességedért, hogy bármilyen szoftverben azonnal megtalálod a legeldugottabb hibákat ;-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork