Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


MS Paint++

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. június 12. vasárnap, 15:33 | 11 hozzászólás

Két éve megvett a Microsoft egy kis hongkongi szoftvert a gyártó céggel együtt, most pedig kihozta a saját verzióját, nyilván a Photoshop egyeduralmát megtörendő. Egy preview most letölthető a Microsoft Acrylic első változatából. Igazából nekem még kipróbálni sincs sok kedvem, bár valahonnan rémlik, hogy anno ugyanígy gondoltam az Internet Explorerre is, amikor megpróbálta megtörni a Navigator egyeduralmát, lassan 10 éve.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

ses, 2005. június 12. vasárnap, 16:17 (#)

És anno az IE 3-as mennyire agyon is verte a Netscape akkori verzióját - akkor még minőségben.

Egyébként a Microsofttól szerintem tök szimpatikus lépés, hogy bátran nekimegy egy kvázi (a macromedia megvásárlása után nem is csak kvázi ;)) monopolhelyzetben lévő cégnek, és a saját piacán kiáll vele. Így kell a versenyt támogatni! :)

2

ses, 2005. június 12. vasárnap, 16:32 (#)

Én viszont letöltöttem - volna. Felmentem az oldalra, ahol először be kell jelentkezni a Passporttal, majd megadni a cipőméretedet is, majd klikkelni az ellenőrző e-mailben, majd végre elkezdeni letölteni - három kísérletből három különböző böngészőn mindegyik megszakad.

Itt tartunk most.

3

Balage, 2005. június 12. vasárnap, 20:04 (#)

Jajmár! :-) A Photoshop egyeduralmát semmiképpen sem törheti meg, egyrészt mert a Photoshopnak nincs egyeduralma -- max. szakmai körökben, ahova a Microsoft a lábujját nem tudja betenni. Másrészt mert ennek a programnak az elődje a Creature House Expression, amelynek elődje viszont a Fractal Design Expression volt, amiről pedig azt kell tudni, hogy a Fractal Design Painter (ma Corel Painter) fejlesztői egyfajta Painter "Lite" verziónak alkották meg, például hogy OEM formában lehessen értékesíteni rajztáblák (Wacom) mellé. Egy egy, ööö... hogy is hívják ezeket, 'Natural-Media® painting and illustration software' -- aminek semmi köze a Photoshophoz, pláne a címben említett Painthez -- ezek ugyanis pixeles programok, az Expression pedig alapvetően vektoros (hibrid). Ha valami, akkor talán az Illustrator lehetne nagyon távoli rokona. Ha valami, akkor inkább ez a Paint++: http://moab.eecs.wsu.edu/paint.net

4

Haszprus, 2005. június 12. vasárnap, 21:30 (#)

photoshop is jól elvan a vektorokkal

5

darthwalk, 2005. június 12. vasárnap, 22:12 (#)

szerintem kaki így first lookra.
én paint shop pro hívő vagyok, az nem bonyolult, ellenben egyszerű, nem tud sokat, csak annyit amennyi Nekem kell és mindent megtalálok rajta.

Nincs is rosszabb annál, mint amikor csak keresel egy funkciót aztán kiderül róla, hogy nincs/3 másik kombinációjával lehet előállítani/máshogy hívják/42 menün keresztül éred el és már az összes ujjadat felhasználtad a billentyűkombók lefogásához.

Egyszerű szoftvert a népnek.

Mellesleg kifejezetten *rajzolni* a Macromedia Flash-el lehet. Csak onnan exportálni/másolni az nem az igazi.

6

lipilee, 2005. június 13. hétfő, 06:53 (#)

1. bevallom: egy időben én is használtam IE-t. az IE3-at. tetszett.
2. Paint++: akár jó a program, akár nem, a névválasztás szar. tegye fel a kezét, akinek nem ugrik össze a gyomra a viccnek is rossz Paint név hallatán.
3. Balage: a Microsoft igenis nekimegy szakmaikörös egyeduralmaknak. lásd még a PDF-replacementet, amit kb. 1 hónapja jelentettek be, és aminek nem jut eszembe a neve. hogy sikeres lesz-e, azt majd meglátjuk. 2-3 éve sikeres lehetett volna, most már (remélem) más világ van.

ennyit szerettem volna elmondani. kérem kapcsojja ki.

7

eszpee, 2005. június 13. hétfő, 08:39 (#)

lipilee,

2: én is viccnek szántam
3: Metro

szűkszav rulz.

8

Boca, 2005. június 13. hétfő, 10:55 (#)

Ses, ird majd le legyszi, miben verte meg az IE3 a Netscape-et. Ha erdekel, miben sertett szabvanyt es kozerkolcsot, lapozd fel azt a piros konyvet...
Nem akarok ujabb hitvitat robbantani, de nem birtam megallni, ugyanis meg az IE4 is egy otvar szar volt a konkurrens Netscape-hez kepest, igy elkepzelni sem birom, miben lehetett jo es korrekt az IE3.
Az IE ternyereset elsosorban a Win integracio hozta meg, esetleg masodsorban, hogy az IE5 talan mar meltan nevezheto jobb bongeszonek, mint a szenilitasban es tulsulyban kimult utolso Netscape-ek. Aztan szerencsere jott a Mozilla.

9

ses, 2005. június 13. hétfő, 12:40 (#)

Boca, nehéz helyzetbe hozol, mert a részletekre nem emlékszem. Arra még igen - akkor még a Mirosoft berkein belülről -, hogy örömmel konstatáltuk, amikor az IE3 végre elkezdte megverni a független teszteken is a soros Netscape-et. Mintha a gyorsaság lett volna az egyik ismérv? Biztosan van valami összehasonlítás még a neten, de lusta vagyok megkeresni, még rám cáfolna.

Akkoriban különben úgy csinálták a dolgot (ha a vállalati féllegendák igazak voltak), hogy az IE teamet szándékosan egy picit kisebbre vették, mint a Netscape-ét, alig adtak nekik pénzt, és azt tűzték ki, hogy csináljanak jobb böngészőt.

10

Balage, 2005. június 13. hétfő, 13:05 (#)

BetaNews: Microsoft 'Acrylic' Takes On Photoshop
http://href.hu/x/c5i
Jóvanna, akkor legyen nektek igazatok! :-P

11

Boca, 2005. június 13. hétfő, 14:34 (#)

OK, ses, nem akartam olyan komolyan venni, hogy neheznek erezd a helyzeted. No problem.
Az konnyen lehet egyebkent, hogy sebessegben nyero volt az IE, ezt latatlanban is alairom.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork