Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Drakulafon

stsmork cikke a Torokgeek rovatból, 2005. július 21. csütörtök, 19:06 | 36 hozzászólás

Vámpír logóNem szokásom tárgyaknak emberi jellemvonásokat tulajdonítani, de a mostani mobiltelefonom kivétel. Féléves együttlétünk alatt világossá vált, hogy ennek a készüléknek lelke van, emlékezik, érez és gondolkozik. A történtek azt is megmutatták, hogy egy vámpír lakik benne – nem véletlenül formáz denevért a homlokán lévő embléma –, és létének egyetlen célja, hogy megkeserítse életem.

A kellemetlenségek sora reggel hatkor elkezdődik. Ébresztőórának is őt használom ugyanis, és Adolf (hosszas keresés után ezt a nevet adtam neki) időnként úgy dönt, hogy nekem több alvásra van szükségem, és hiába állítottam be előző este, reggel nem ébreszt. Mint például tegnap. Igaz, ma reggel hatkor kaptam egy bónusz-ébresztést, amit viszont nem is kértem.

Homályos szemekkel támolygok ki az ágyból, a család még mélyen alszik, ami Adolfot cseppet sem zavarja, és hangos trombitálással nyugtázza, hogy bekapcsoltam. A be- és kiakpcsolást jelző, éktelen trombitáló hangot nem lehet leltiltani (egyébként a Windowsban is ez a legelső, amit kikapcsolok), ezért kénytelen vagyok a hónom alá dugni a telefont és erősen megszorítani, hogy a hangot legalább letompítsam.

Ezután rögtön le is zárom a billentyűzetet, nehogy nap közben véletlenül megnyomjak rajta valamit. Adolf sértődötten elsötétíti a képernyőjét, annyira, hogy semmi sem látszik rajta: ha meg akarom nézni, hogy hívtak-e, vagy egyszerűen csak kiváncsi vagyok a pontos időre, előbb fel kell oldanom a billentyűzetzárat.

Néha elfelejtkezem róla, és így rakom be a hátizsákomba vagy a zsebembe, ahol vidáman önálló életre kel. A gyűrődés közben véletlenül megnyomott gombok garantáltan valami csintalansághoz vezetnek: egyszer sikerült magát csendes üzemmódba kapcsolni, és ezért egész nap hiába hívtak, nem vettem fel a telefont. (Az előző mobilom egy perc után automatikusan lezárta a billentyűket, Adolfból valamiért hiányzik ez a felettébb hasznos funkció.)

Ahogy ezek után nem meglepő, a hívások fogadása sem egészen zökkenőmentes. Ha csörög a telefon és megnyomom a zöld gombot, tíz esetből kétszer kapcsolás helyett elsötétedik a képernyő (tisztára olyan, mintha Adolf resetelné magát), és pár másodpercig eltart, mire magához tér. Egyszer épp SMS érkezése közben történt ez - az SMS pedig azóta sem érkezett meg, pedig a feladó még nyugtát is kapott a kézbesítésről.

Ha üzenet érkezik, azt sürgősen el kell olvasni, máskülönben Adolf begorombul, és pár percenként türelmetlen csipogásokat hallat. ("Gyerünk, mi lesz mán azzal a nyüves üzenettel?) Ismeretségünk kezdetén még nem voltam tisztában ezzel, ráadásul elfelejtettem kikapcsolni éjszakára, és már félálomban hallottam, hogy üzenetem érkezett. Úgy gondoltam, hogy már nem kelek fel elolvasni, minek köszönhetően ez a dög egész éjszaka sípolt. Történetesen nem otthon, hanem egy szállodai szobában aludtam, és egész reggelig abban a hitben voltam, hogy a tűzjelzőben lemerült az elem (még szidtam is magamban a szálloda karbantartó személyzetét), és az csipog.

SMS-t írni is komoly koncentrációt igénylő művelet. Igyekezni kell minél gyorsabban befejezni, mert ha írás közben valaki felhív minket telefonon és a hívást fel is akarjuk venni (a zöld gomb megnyomásával), akkor az egész üzenet elvész. Vajon mi lehetett ezzel Adolf tervezőmérnökeinek szándéka? Úgy gondolták, hogy biztos éppen az az ismerősünk hív, akinek SMS-t pötyögünk, az üzenetre tehát a továbbiakban nincs is szükség, szóban is meg tudjuk beszélni?

Azt is megtanultam már, hogy Adolf nem szereti Amerikát. Hiába töltöttem egész éjjel, reggel alig lötyögött egy kis töltés az akkumulátor alján. Napokba került, míg rájöttem, hogy a töltő egynormás, csak 220 Voltról üzemel rendesen. (A notebookom eközben vígan repesztett a 110 Voltról is, ebből mertem feltételezni, hogy a telefon is ezt teszi. Akkor még nem gondoltam arra, hogy Adolfnak küldetése van.)

Adolf sajátos viszonyban van az idővel is. Az óráját hetente kell visszaállítani, mert ennyi idő alatt siet egy percet. Van rajta egy "idő automatikus frissítése" funkció, ezt bekapcsolva - nem történik semmi. (Mi mást is vártam volna?) Igaz, egyszer mintha tényleg csinált volna valamit, amikor egyik időzónából átléptem a másikba; tényleg frissítette az időt, persze a helyes időzónát nem sikerült eltalálnia.

Este búcsúzáskor megismétlődik a reggeli hónaljbaszorítós ceremónia (már mindenki alszik a lakásban mire ágyba kerülök), és Adolf abban a boldog hitben tér nyugovóra, hogy reggel újból kezdheti a bosszantásomat. Azt persze nem tudhatja, hogy elődjét vízbe fojtottam, és ha így folytatja, rá is hasonló sors vár...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (36)

1

Ali, 2005. július 21. csütörtök, 19:21 (#)

Nokia tulajdonosként a kívülálló együttérzésével olvastam kalandjaid. Mostani készülékem is az, másoknak talán elavult vacak, telefonálni és SMS-ezni tud, unalmasabb várakozások közben még egy-egy Bantumi összecsapásra is kihívom és ébreszteni is ébreszt, más kérdés, hogy ehhez bekapcsolva kell maradnia, s akárhova dugom el a szobában, fejfájást csinál, ha ő ébren őrködik, míg én alszom... Elődje is csak az akku végleges elhasználódása miatt került nyugdíjba, újat már nem találtam a típushoz. Töltőről még működne, ha lenne értelme. Olvastam már rémtörténeteket az elvadult Nokia cuccokról is, biztos van valami benne, de ami finn és egyszerű, az nem hagy cserben. :)

2

darthwalk, 2005. július 21. csütörtök, 20:23 (#)

SonyEricsson - és más nincs is.

3

ststofi, 2005. július 21. csütörtök, 21:54 (#)

a tárgyak rosszindulatú viselkedéséről szerintem lehetne egy egész hosszú sorozatot indítani. nekem az autóim voltak következetesen ellenségesek néha. :) az új toyotával egyenlőre ismerkedünk, de remélem nem kivárja éppen a legkedvezőtlenebb alkalmat, ahogy opelem tette mindíg. :)))

4

c300ers, 2005. július 21. csütörtök, 22:20 (#)

haha, ez az sms után dalolászás az én telefonomnál is bejátszik :) (valami samsung).
elég vicces volt egy sitúra alkalmával kinthagytam a közös helységbe, ofkoz sms éjjel, és egész éjszaka azt találgatta a banda hogy kinek a mije dúdolászik 2percenként, persze én se vettem a lapot, csak másnap reggel :)

5

Boca, 2005. július 21. csütörtök, 22:32 (#)

Elkepeszto bugokat produkalnak a mai mobilok. Minden gyartmany, a Nokia is. Megint a rohadt kapkodas, tomegtermeles, meg minden, ami ide vezet. Sztm a globalis felmelegedesnek is van hatasa. Ide jutott a mobilipar is, ahova a sw ipar. Szanalmas.
Stsmork, ezert kell az embernek napokat toltenie a neten, mielott leteszi a voksat egy kiszemelt keszulekert, mik a felhasznaloi tapasztalatok. Aztan ugyis lesznek hibak, amiket nem tudsz kikerulni, marcsak azert is, mert tenyleg nincs kivetel.

6

Gr0, 2005. július 21. csütörtök, 23:22 (#)

Férfitől ilyen hosszasan elemzni, hogy alkalmatlan, vagy gyári hibás - vagy mindkettő - telefonja van... ez bravúr :)))

Apám, ha szar, cseréld ki! - mondanám én erre :)))

Amúgy jobb, ha nem fordítjuk át a topikot "kié a jobb/szarabb mobil"-ba, vagy tanácsadóba, de az általad említett huibák külön-külön mindenhol előfordulnak. Egyszerűen nem fér az ember fejébe, hogy milrt nem tudnak egy olyan mobilt gyértani, ami 8-10 VALÓBEN logikus, felhasználóbarát, mitöbb, elvárható funkciót EGYSZERRE tud... Pölö nekem (is) SonyEricssonom van, mint darthwalk kollegának, és nagyon meg vagyok elégedve vele, mégsem mondanám távolról sem tökéletesnek... Pár funkci, amit sztem elég ciki, hogy nem tud:
- ha bekacsol a képernyővédő - illetve x idő után auomatice a billzár -, nincs az az isten, hogy megtudja az ember, keresték-e közben, volt-e nem fogadottja, sms-e, stb... ahhoz előbb fel kell oldani a billzárat, mert ha csak simán megnyomsz egy gombot, akkor a képernyővédőt látod.

- bár két fény-ledje is van, nem lehet úgy beállítani, hogy CSAK fényjellel jelezzen egy hívást/üzenetet/stb... Pedig, pölö a süketek, konferenciaguruk, sokat könyvtárbajárók sztem igazán értékelnék... (mielőtt vki belekötne, miért egy süketnek mobil, gondolkozzon egy kicsist... amúgy ismertem süketet, akinek volt, és pölö tőle is tudom, hogy nem ritka. a kulcsszó: sms)

- A fényereje amolyan igazi SonyEricssonosan halovány kicsit.

- A rezgése is felettébb finom. Két (nem vastag) réteg ruhán át már nem mindig érzem, ami azért kellemetlen, mert én alapból némítva hordom.

De, mondom, én bírom az enyémet, tényleg. És jobb, mintpölö a Motorolám (T722) volt, ami pölö valamilyen kifürxhetetlen okból kifolyólag csak bekapcsolt állapotban volt hajlandó ébresszteni, ezt konkrétan egy db. melóból elkésés árán tudtam meg. Eszembe sem jutott, hogy kikapcsolva képtelen ébreszteni...

Gr0

7

Gr0, 2005. július 21. csütörtök, 23:26 (#)

stsofi,

sztem dumálj a bloggazdákkal, nekem nagyon tetszene ez a "tárgyak, melyek azért vannak, hogy ártsanak" cikksorozat! :)

Gr0

8

lipilee, 2005. július 22. péntek, 08:31 (#)

nekem is volt egy V.600-asom, amiben a kedvenc featúrám a "hívd fel anyádat"-funkció volt: random időközönként (mondjuk hetente egyszer) sípolt egyet, hogy nekem nem fogadott hívásom van (rendszerint valamelyik rokontól). miután "visszahívtam" az illetőt és kiderült, hogy nem is hívott, megnéztem a nem fogadott dátumát, ami rendszerint a pár héttel azelőtti nem fogadott volt.
de teljesen hatékony a feature: anyám mindig nagyon örült, amikor csak úgy, out of the blue, felhívtam.

9

napos2600, 2005. július 22. péntek, 11:51 (#)

nem akartam leírni, nehogy megharagudjon rám a kedvenc 6310i-m, de el kell mondani, hogy ez a szoftver is érdekesen gondolkodik néha, holott szerintem ez a legértékesebb telefon(!) ami nem csap át a multimédia "örömeibe". tehát néha sms megérkezte után a fenti két navigáció gombbal mindenhová el lehet jutni, de az sms-t már nem lehet elolvasni. a select inbox még nyomható, de az sms küldő nevére már teljesen hatástalan a gomb:)

10

eszpee, 2005. július 22. péntek, 11:53 (#)

Nokia 6220, a nagyon okosan jobb gombra rakható custom menu-be az elemek totál véletlenszerű listából választhatóak, például az sms inbox berakható, a sent nem. Soha nem fogom megérteni, hogy ha testreszabható listát csinálnak, miért csak egy szűk körből választhatom az elemeket?!

11

Boca, 2005. július 22. péntek, 12:28 (#)

6310i: kolcson keszulek volt, 3 het utan a 6 eve hasznalt sim kartyam elkezdett a telefonkonyv 1. bejegyzesere ures sms-eket kuldeni 1 mp-enkent a bekapcsolast kovetoen nem sokkal, fuggetlenul attol, hogy mi csinaltam eppen a telefonon. Csak a kikapcs segitett.
Ugyfelszolgalat elismerte a hibat, sim kartya csere. Akkor meg sim kartyara gyanakodtam csak, ezert ujra betettem az uj kartyat a keszulekbe. Megint csinalta. Az ismetelt kartyacsere utan mar uj keszulekbe tettem csak.
Azota se derult ki, hogy honnan indult utjara az orulet, csak annyi, hogy pontosan 100 sms-t kuldtem abban a honapban.

12

Ali, 2005. július 22. péntek, 12:32 (#)

Gr0, a Számítógépgyűlölők Társaságának annak idején volt panaszkönyve, ahova mindenki beírhatta a hasonló sirámait (orvoslást garantáltan nem adtunk), de aztán úgy meggyűlölték a tagok a számítógépeket, hogy az oldal magára hagyatottan elpusztult... Mostanság gondolkodtam azon,hogy az alapító engedélyével újraélesztem, még folyamatban van az ügy... (Nekem meg utána kellene néznem, hogyan lehet a panaszkönyvet blogszerűvé tenni, de én is annyira gyűlölöm a számítógépeket, hogy nem akaródzik utána nézni, van-e "making blog for dummies". :) )

13

eszpee, 2005. július 22. péntek, 13:07 (#)

Boca, tedd hozzá a történethez, hogy amikor először jelentkezett a probléma, logikusan készülékhibára gyanakodtál, és másik telefonban is kipróbáltad az eredeti SIM kártyát, aminek szintén sms-özön volt az eredménye...

Én azóta is értetlenül állok a jelenség előtt.

14

Ikea girl, 2005. július 22. péntek, 14:15 (#)

Nokia-ra esküszök, mert még sose hagyott cserben: megbízható és pontos, hiába is özönvíz előtti kis kütyü...

15

Boca, 2005. július 22. péntek, 19:15 (#)

Eszpee, tenyleg, ezt kihagytam. Az is egy Nokia volt, egy uj darab. Azt gondolom, hogy ha a sim kartyan maga az ordog lakik, akkor sem latok epeszu magyarazatot a keszulek reszerol ilyen viselkedesre. Aki ert a mobilokhoz, az felhomalyosithatna, mi lehetett a hatterben.

16

eszpee, 2005. július 22. péntek, 19:50 (#)

De most komolyan, mi lehet azon a SIM kártyán, hogy bármelyik telefonba téve az másodpercenként kiküld egy SMSt?!

17

Boca, 2005. július 22. péntek, 19:59 (#)

Mi lehet egy emailben, ami terjeszti magat az interneten? Semmi kulonos, csak egy elbaszott levelezoprogram kell hozza. Valami ilyesmi lehet itt is.

18

eszpee, 2005. július 22. péntek, 20:03 (#)

Álljunk meg: a SIM kártyán normál telefonok esetében nincs logika, csak adat. Az emailvírusokban program van.

19

Gr0, 2005. július 22. péntek, 23:33 (#)

lipilee,

a 8-ban említett "hívd fel anyádat" funkcióval a T720/722 is rendekezik, egy időben egyszerre volt ilyen a zasszonynak és nekem, és mindkettő produkálta néha :)

Gr0

20

Gr0, 2005. július 22. péntek, 23:37 (#)

Ali,
flreértettél, nekem semmi bajom a számítógépekkel - kivéve azt, hogy szeretnék sokkal jobban érteni hozzájuk, de ez igazából sajáta magammal bajom, ugyebár :)

Gr0

21

Boca, 2005. július 22. péntek, 23:58 (#)

Ejnye Eszpee, nem voltal ott azon az oran, ahol a Neumann elvet vettuk? :)
Az emailben sincs alapbol program, csak a levelezo nezi annak, aztan csunya bacsik olyan adatot tesznek bele, ami program lesz. Sztm ugyanigy megy a sim kartyas trukk is. A Nokia gyarban fenntartottak par bitet arra az esetre, ha a szolgaltato valami kihagyhatatlan szolgaltatast szeretne aktivalni az 1. bekapcsolaskor, amit sikerult 'jol' implementalni.

22

Ali, 2005. július 23. szombat, 00:03 (#)

Gr0, az SzGyT egy ásatás során került elő egy CD-ről, ezért jutott eszembe és nem személy szerint miattad. :)

23

Gr0, 2005. július 23. szombat, 00:07 (#)

Ali,
OK, csak, mert nekem címezted név szerint, gondoltam, hogy nekem szól.

Gr0

24

Ali, 2005. július 23. szombat, 00:17 (#)

Végül is, te is panaszkodhatsz oda, ha megtörténik az a valószínűtlen eset, hogy sikerül megoldanom. Szerintem az ilyen "virtuális siratófalaknak" mindenképpen meg lenne a helye a neten és most már tényleg nem kellene csak számítógépekre korlátozni.

Azt viszont el ne felejtsem, hogy erős F-szűrő is legyen rajta...

25

Gr0, 2005. július 23. szombat, 01:14 (#)

Mi a f****nak rá f-szűrő??? :)

Gr0

26

tiny, 2005. július 23. szombat, 12:39 (#)

Nekem a D-500asommal semmi a bajom. Az előző SGH-E700assal is csak annyi baj volt, hogy erőszakosan nyitogattam, ezért a képernyője elhalványult, aztán egy narancslében való fürdés után végleg kihalt.

27

Kenny, 2005. július 23. szombat, 15:06 (#)

Nokia 6230: ritka összegányolt egy szar. OK, a középső ötirányú navigáló gomb kezelhetetlen, ez még megszokható. A beépített kamera is olyan rossz minőségű, hogy tuképpen kár volt a helyet foglalni vele, de még ez is rendben. De hogy lehet az, hogy az mp3 lejátszó nem képes a memóriakártyán lévő számokat normálisan lejátszani, csak azokat, amik a telefon néhány megás memóriájában vannak? Így olyan Mátyás királyosan van is mp3 lejátszó meg nincs is. A legdurvább azonban a mellékelt headset, a mikrofon az ember hasánál lóg. Mi járhatott annak a fejében, aki ezt tervezte? Elképesztő.

Van olyan ismerősőm, akinek a Nokia 6310-e időnként a hívott szám helyett egy véletlenszerűen kiválasztott másikat hív. Volt már hogy én is tanúja voltam egy ilyen beszélgetésnek, egész mulatságos volt. :) Nyilván az esetek jó része inkább rendkívül kínos.

#5: Boca, azt írtad hogy a mobilipar oda jutott, ahol a sw van. A mobilipar félig a sw iparhoz tartozik, szóval valszeg pontosan ott van. A mobilos szoftvereket nyilván ugyanolyan trehányul írják meg, sőt.

28

nyelv-ész, 2005. július 23. szombat, 15:18 (#)

:-))

Jót derültem írásaitokon...
Maradok a lenézett, gagyi Siemens S55-nél.

29

Boca, 2005. július 23. szombat, 23:28 (#)

Kenny, valoban, csak nemreg a mobilipar meg a sw iparnak azt az idoszakat idezte, amikor 'meg rendben mentek a dolgok'. De ez mar a mult.
A 6230-hoz annyit, hogy nekem most 6230i van, ez ugye ennek a tovabbfejlesztett valtozata. Ebbe beepitettek azt a hianyzo 5. nyomogombot, valszeg jot tett neki. A kamera csak Mpixelekben nagyobb, minosegben eleg szar, tehat gondolom e teren nincs javulas. Az mp3-at majd megnezem, meg nem probaltam, de eleg ciki, ha igy van ahogy irod.
A headsetnel szerintem te tevedsz, valszeg nem jol hordod. A hurkot a nyakadba kell akasztani, onnan agazik le a 2 fules (tehat a kis osszefuzos bigyo a tarkodon fekszik, nem elol). A hurok aljan van a mikrofon. Igy hordva pont jo helyen lesz. Ha csak siman a fuledbe akasztod, akkor persze lelog...

A mobilok es a sw ipar kapcsolatahoz meg egy adalek. Van egy bluetoothos headsetem. Ezt szepen osszeparositottam az XP-vel. Az XP-ben van bt driver, persze szar, mert headset profilt nem kezel. Erre fel kell rakni a headset sajat driveret. Tegyuk fel, az ember szeretne IP-telefonalni bt-on, ezert kell a headset-xp kapcsolat. Jo, headset kipipalva, sajat driverrel megy.
Utana az ember szeretne a mobiljaval hasznalni a headsetet, ez is megy. Mi van a mobil-xp kapcsolattal (pl. contacts szinkron)? Ez nagy bukta. Nokia PC Suite telepit, na itt kiderul, hogy csak MS driver van tamogatva, a headsete nem. Szoval vagy headset, vagy mobil. Fasza.
Biztos nagyon rendhagyo igenyeim vannak, hogy 3 bt-kepes eszkozt akartam ujrainditas nelkul tetszolegesen parositani, de azt gondoltam, ezt a bluetooth megadja nekem. Itt tartunk.

30

nyelv-ész, 2005. július 24. vasárnap, 00:34 (#)

Siemens S55-nél nincs ilyen probléma...

Akkor most mi van? Mégiscsak lehet jó mobiltelefont & szoftvert gyártani?

Régen egy haverom a V-Moto_rock együttest csak V-Mot'n-nak hívta. Mindig modtuk neki: -Jóska: vé-moto-rokk!-
-Nem baj, majd belejönnek!-

Na így vagyok én a Nokiával. Majd belejönnek...

31

Boca, 2005. július 25. hétfő, 13:43 (#)

Nem lehet. Nagyon sokaig Siemensem volt, az is bugos, ahol lehet.

32

nyelv-ész, 2005. július 25. hétfő, 17:46 (#)

Melyik Siemens? Hol voltak azok a bug-ok?
Már csak kíváncsiságból, nehogy olyanra cseréljem...

33

Kenny, 2005. július 25. hétfő, 19:48 (#)

Boca, volt a sw iparnak olyan időszaka, amikor rendben mentek a dolgok? Úgy látszik túl fiatal vagyok, akkor még nem éltem. :)
A 6230-as headsetet sztem nem lehet jól hordani. A nyakadban valóban tudod hordani, de ez még mindig tré ahhoz képest, hogy normális headsetnél az egyik fülhallgató vezetékén lóg a mikrofon, mert logikusan úgy tud közel lenni az ember szájához. Mindegy egyébként, ez a probléma csak egy a sok közül.
Lehet hogy annak van igaza, aki mindig occsó használt telefont vesz, szarért minek sok pénzt adni?

34

Boca, 2005. július 26. kedd, 01:13 (#)

ME45-om volt, ami amugy nem rossz telefon, sokat kibir, de pl. amire emlekszem, h barmomi idegesito volt, az a szinkronnal elromlo ekezetek.

A drotos headset nekem tok kenyelmes, tekeres kozben is kivalo. A mikrofon valoban nincs valami kozel, de ehhez kepest senki nem panaszkodott, amikor azon beszeltem.

35

ststofi, 2005. július 26. kedd, 11:26 (#)

a nokia 6230 védelmében szeretném jelezni, hogy az mmc kártyáról szépen lejátsza a zenéket, vettem is hozzá nagyot. a csengésnek választott mp3-at kell a saját memóriába tenni "by design". :) a középső gomb tényleg gyatra, de meg lehet szokni valóban.
engem mindig az dühített, hogy nem egy kiforrott terméket vásárol mai napság az ember fia/lánya az újdonság okán magasabb áron, hanem egy még félkészet - eddig nem volt olyan telefonom, amely nem utólagos sw frissítés után lett volna használható. :(

36

methan, 2006. január 4. szerda, 13:58 (#)

bár gr0 (#6) nem lesz velem elégedett, de neked, stsmork, javaslom a retekben lévő motorola szervíz felkeresését, ha még aktuális. az enyém is összevissza ébresztgetett (jóval durvábban, mint a tied), egy szoftverfrissítés - ami, ha úgy vesszük, egy személyiségcsere nála - helyrerázta.
amúgy én sem értem, miért nem lehet egy telefont normálisan összerakni, egy csomó felesleges truvájt belepakolnak, alapfunkciók meg nem mennek: az mpx200-as (tudom, ki az a hülye, aki windows-os felületű telefont használ - hozzámvágták) pár generációval későbbi gr0 t722-esénél, mégsem tud kikapcsolt állapotban ébreszteni.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork