Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Új Flash, nyami.

Doransky cikke a Torokgeek rovatból, 2005. augusztus 16. kedd, 19:25 | 8 hozzászólás

Jön az új Macromedia Studio és benne a Flash eddigi legnagyobb lépései a vektoros animáció webes elterjesztése óta. A fícsörök áttekintéséből következtetni lehet, hogy a program két szempontból lépett óriásit a korábbi verziókhoz képest.

A legfontosabb a videó editálási trükkök széles skálája, ami mutatja hogy a fejlesztők rájöttek, a Flash legfontosabb jövőbeni kifutási terepe a szélessávú videó tartalmak közvetítésében van. A korábbi verzió talán legnagyobb hátránya ebből a szempontból pont az volt, hogy a készítők oldalán nem volt meg a kellő szoftveres támogatás. Ebbe most nagyon belehúztak.

A webdesign szerelmeseinek pedig itt vannak az Adobe házasság gyümölcsének tekinthető(?) gazdag blending opciók, amik mondanom se kell valószínűleg forradalmasítják a Flash alapú webdesign ipar jelenlegi langyos menetelését.

Jöhetnek az új 2advanced-ek, meg a földhöz vágó weboldalak.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Boca, 2005. augusztus 17. szerda, 11:42 (#)

Foldhoz vagasrol jut eszembe, hogy a regi Csillagok haboruja sokkal nagyobb dobas volt, mint ma barmelyik film tele trukkokkel. Ugy latom, a flash is oda fejlodott, hogy minden objektiven korabbinal latvanyosabb dolgokat lehet megcsinalni, de ezek korantsem olyan nagy dobasok, mint regen a fapados lehetosegek kozt sima html+js alapon megcsinalni valamit.
Ugy gondolom, az uj ficsorokkel a webdesignolas mindenkepp hasznosabb es egyszerubb lesz, de ennek mar nem a foldhoz vagasrol kell szolnia.

2

eszpee, 2005. augusztus 17. szerda, 13:32 (#)

Egyet tudok érteni a vendégmunkásunkkal, és nem csak azért, mert én hívtam. :) A flash egyik nagy jövője a streaming video lehet, végre csak megszűnik a harminc féle videót ötven féle pluginnel kell lejátszani bohóckodás.

"Hagyományos" vektorgrafikában viszont jön föl az SVG, ami egyrészt nyílt speckó alapján megy, másrészt már most jobban támogatott mobilokon, szóval lehet, hogy itt egy picit meg lesz szorítva a flash.

3

Eric Cartman, 2005. augusztus 17. szerda, 19:21 (#)

Ha OSX alá végre írnak egy használható (működő) pug-int, ami nem zabálja fel a dupla g5-ös CPU idejének a 55-75%-át egy index főoldalon, akkor már jó.

4

Balage, 2005. augusztus 17. szerda, 23:37 (#)

Nincs még Adobe-házasság, következésképpen gyümölcse sem lehet.

5

doransky, 2005. augusztus 18. csütörtök, 10:22 (#)

Hát ha házasság nincs is, irányadás van. :)

6

Boca, 2005. augusztus 18. csütörtök, 11:50 (#)

Cartman, javaslom az adblock hasznalatat, akkor nincsenek bosszanto flash-ek, orulhet a CPU.

7

Eric Cartman, 2005. augusztus 18. csütörtök, 13:29 (#)

Boca, két és fél kérdésem lenne.

1.) Szerinted használok valamilyen ad-blockert, vagy nem? Honnan veszed?
2.) Attól, hogy kikapcsolom, még nem szar az a plug-in?

Nem kell válaszolni. Simogasd meg magad, ügyes voltál.

8

Boca, 2005. augusztus 18. csütörtök, 14:40 (#)

Cartman, igyekszem legjobb tudasom szerint valaszolni.

1.) Fogalmam sincs.
2.) De.

Bocs, hogy a felvetett problemadra csak egy tuneti megoldast javasoltam es nem irtam meg OSX-re a flash plugint. Elhiszem, hogy ez nem elegitett ki, de azert meg ne legyel Hadas Kriszta #2.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork