Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Az Év Honlapjai

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. október 20. csütörtök, 14:08 | 8 hozzászólás

Az Internet Hungary 2005 még csak a kezdet volt, a mainstream magyar web állapotát ugyanilyen jól jellemzi a tegnapi díjátadással zárult Év Honlapja verseny. Ebbe is belemegyünk picit.

Anélkül, hogy alaposabban végignéznénk az összes díjazott oldalt, pár dolog, ami érdekes lehet.

  • Az "Év Honlapja" címet elnyert lapok közül egyet leszámítva semelyik sem érhető el vakok számára. Segítő szövegek nélküli, pusztán grafikus menük, sőt, flash menük, tobzódik a dizájn és a magasról beleszarás - semmibe nem kerülne felcimkézni azokat a képeket, ha már valamiért muszáj használni őket.
  • A győztes oldalak egyike sem valid HTML, persze mi sem mindig, de azért van példa arra, hogy lehet ezt nagyban is jól csinálni, csak oda kell figyelni. A sok helyen még használt, kilencvenes éveket idéző táblázatos tördelésre viszont nincs mentség.
  • Külön kiemelném az év e-marketing megoldását - merje még valaki azt mondani, hogy a "reklámozzon nővel!" filozófiája halott! (A klasszikus banner formátumról nem is beszélve...)

Nem is folytatom. Igazából nem is fontos ez az egész, itt van egy belterjes, egymást körbedicsérő kör, akik kicsengették a nevezési díjat, azt hiszik, megmérettettek, és győzött a jobbik. Szar lesz innen felébredni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

BaBe, 2005. október 20. csütörtök, 14:37 (#)

...az év e-marketing megoldására:
http://href.hu/x/n7h
gőzöm nincs, mikori egyébként ez az elméncség.

2

Kelt, 2005. október 20. csütörtök, 15:05 (#)

"Megtekintéshez
Ajánlott a Windows operációs rendszer, Internet Explorer 6 (vagy újabb) és Flash plug-in 6 (vagy újabb) használata."

Kényes jószágok ám ezek a reklámbannerek.

3

Boca, 2005. október 20. csütörtök, 15:39 (#)

Eszpee, teljesen egyetértek, de valószínűleg a zsűriben és a kiválasztási szempontokban is kb ilyen arányban volt jelen a szakmaiság. Nem várható el más eredmény. Nyugtasson az a tudat, hogy az ilyen eredmény egyben meghatározza a díj hitelességét és értékét is.
Javaslom, hogy csináljunk egy év bulija díjat és aztán majd jól kihirdetjük hatalmas mintavételezéssel, kié volt a legjobb.

4

tekatana, 2005. október 20. csütörtök, 16:12 (#)

naigen, a zsuritagokat erdemes megnezni, ugy sokkal erthetobb az eredmeny...

5

Adi, 2005. október 20. csütörtök, 17:27 (#)

Háháhá, tényleg a legjobban a zsűritagokon lehet szórakozni. :))))) Vértes Jánosról pl. nekem elsőre az a hiszti ugrik be, amit az ISZT-vel rendezett, amikor a vertes.hu-t nem voltak hajlandóak kiadni neki, lévén az egy magyar tájegység neve. Persze ezek után a Prím Online elmondta az ISZT-t mindennek, nagyon szórakoztató volt a csóka szánalmas vergődése. :)))))))

De kis hazánkban mindenhol ez megy: nézzétek meg, hogy mi van a "zeneiparban"! Minden évben Zorán, Presser Pici, Horváth Charlie stb. körbedíjazzák egymást. :I

6

pollner, 2005. október 20. csütörtök, 21:31 (#)

Adi: Sántít a párhuzam. Presszer Pici évei szerint már a nosztalgia kategóriába tartozna, viszont vérprofi, a Marketing Szövetség zsűrijében még vértelen profikat sem látok...
Egyébként pedig kár mérgeldni, ezt itt Varga István (Internet Marketing Klub) homokozója, aki büdösnek találja a homokot, menjen máshová játszani!:-)

7

blumi, 2005. október 21. péntek, 11:40 (#)

Trackback:
http://sztahanov.blog.hu/index.php/2005/10/21/az_ev_borzalmas_honlapjai

8

monika, 2005. október 27. csütörtök, 15:21 (#)

Ugyan (szerencsére) a MÁV holnapját nem díjazták, de azért ide kívánkozik: ma éppen meg akartam nézni, mikor juthatok el vonattal A pontból B pontba. Nyilván első lépés a MÁV honlapja, ahol három nagy kép/hivatkozás fogad: Utasaink/MÁV szervezete/A MÁV-ról. Alatta egy vékony sávban az első link: Elvira. Namármost, aki a honlapon, logikusan, a "Menetrend" nevű hivatkozást keresné, az elég rosszul jár. Még jó hogy rémlett, hogy a MÁV menetrendje valamilyen előttem ismeretlen ok folyamán valamilyen női név alatt szerepel, egyébként minden bizonnyal még most is a menetrendet keresném.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork