Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Opera Acid2 belsőségek

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. október 20. csütörtök, 09:46 | 3 hozzászólás

20051020_acid2.jpgTim Altman, az Opera egyik minőségbiztosítója, és az Acid2 csapat tagja blogol az utóbbi terén folytatott igyekezeteikről. Érdekes követni, hogyan haladnak a rendering engine reszelésével, illetve kiderül, hogyan és miért (nem) áll össze az ominózus vigyorgó fej. (Azért az itt elkapott változatnál szerencsére már sokkal előrébb járnak.)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

prez, 2005. október 21. péntek, 10:34 (#)

Kicsit off (meg kicsit hittérítés, és kicsit flame :) ):
a Konqueror (pontosabban a khtml) is tudja már az acid2 tesztet. Vicces, h sehol nem hallani róla, pedig gyors, kicsi, okos. Persze egy viszonylag szűk réteg használja csak (kde userek). (és igen, a webcore patchek integrálásával lett, köszönjük apple, szívesen a használható böngészőt)

2

ses, 2005. október 21. péntek, 11:12 (#)

prez, a hittérítés jöhet, nem is off, a flame azonban indokolatlan :) nyilván benned is felmerült a logikai kapcsolat lehetősége a konquerorról szóló kevés cikk és a konquerort használók száma között. ami engem illet, én még a "kde userek" definíciót se értem, tehát valószínűleg nem tartozom közéjük.

3

prez, 2005. október 21. péntek, 11:41 (#)

ok, nem flamelek (btw nem is szeretek, csakhát lehet, h elvakult ffox/ie (tényleg van még ilyen) hívők nekem esnek)

Mindenesetre a lényeg: a KDE linuxos desktop környezet. Elég jó a felépítése, és szép is (nekem) meg gyors is. Ennek a böngészője a Konqueror. A böngésző itt azt jelenti, mint windows alatt az iexplore.exe/explore.exe, csak jóval átgondoltabb és jóval több lehetőséget ad mint windows alatt.

Több, normálisabban erre: http://en.wikipedia.org/wiki/Kde

Az apple meg úgy keveredik ide, h annó, amikor elkezdték csinálni a safarit, akkor megnézték a geckot meg a khtml-t, és a khtml mellett döntöttek. Volt nagy besértődés a mozillás fiúknál, de azért túlélték. Azt tudjuk, ugye, h a safari volt az első böngésző, ami átment az acid2 teszten, és az appples fejlesztők visszaadták a kde communitynak a patcheket. Aztán ebből volt nagy flamelés, h miért nem kerülnek vissza a khtml-be, de aztán megoldódott ez is. Hát ennyi a rövid zavaros történet :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork