Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Google Analytics

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. november 16. szerda, 09:57 | 12 hozzászólás

Sztahanovot ugyan lekéstem, persze, de megpróbálok alaposabban írni a Google Analyticsről annak kapcsán, hogy a korai regisztrálóknak kábé mostanra jönnek meg az első adatai.

Első körben azt muszáj jelentenem, hogy a bennem szunnyadó bürokrata 5 perc után elélvezett, gyönyörű grafikonok, minden mindennel összevethető, juppí! Nem fél nap lesz kiismerni, így most csak pár érdekességre koncentrálok, screenshotokkal, ahol érdemes.

  • Az már a belépés után látszik, hogy valami brutális GeoIP adatbázisuk lehet, az áttekintő lapon szépen bepöttyözték a sesblog tegnapi látogatói a térképet. Ugyanit látszik, hogy hétnapos csúszóablakot mutatnak - végre, a legtöbb statisztikaszolgáltató a hetet lezártnak tekinti a végén, amit (programozói szempontokon kívül) nem sok minden indokol.
  • Erősen AdWords-re (és egyéb online marketing kampányokra) van kihegyezve a rendszer, nagyon jól lehetne konverziót, landing page-eket, meg általában kampány sikerességet követni, már ha foglalkoznánk ilyenekkel. Ugorgyunk.
  • Még mindig GeoIP, megdöbbentő, ahogy le lehet menni a látogatók területmegoszlásában, először ország
    szinten, majd megye (némi bugokkal nálunk), és végül város. (Itt még több a bug, ezek Budapest részei lennének... vagy tudnak már valamit, amit mi nem?) Ezúton üdvözöljük Sivó-tanyai látogatónkat, kérjük írjon, szívesen meglátogatnánk!
  • Szolgáltatóra is bontanak, nálunk piacvezető a UPC, és persze mivel metszhetőek az adatok, így látható, hogy például az Invitelesek mind Szegedről jöttek.
  • Nyilván a kötelező köröket is tudja (látogatók,
    keresőszavak - üdv a meztelen fiúk budapesti és szegedi keresőinek -, stb.), itt nem is emelném ki csak a hivatkozásokat, ahol látszik, hogy egyrészt sajnos pár magyar keresőt nem ismert fel keresőként, másrészt nem tudja a buta, hogy a sesblog.hu www nélkül is mi vagyunk - bár ezügyben én is tehetnék valamit végre.

Összefoglalva. A cucc nagyon igéretes, ha online boltom lenne, már számolgatnám a forintokat, amit majd behoz, de kis siteokra a szolgáltatások jó része feleslegesnek tűnik. Elsőre nem találtam módot arra, hogy átszerkesszem a dashboardban levő elemeket, ha ilyet is lehetne, akkor össze tudnám szedni azt a pár statisztikát egy helyre, ami érdekel - már ha nem bújt volna ki belőlem menthetetlenül a bürokrata, és nem kattognám már most össze-vissza a kezelt siteok adatait. Szóval nekem isteni, ti meg szerintem legalább próbáljátok ki - én most csak a felszínt kapargattam.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

inSay, 2005. november 16. szerda, 11:16 (#)

a GeoIP azert annyira nem ujdonsag, lasd http://www.gvisit.com/ googlemap alappal. ez a whois rekordbol szedi az infot azt pedig eleg konnyu osszekotni egy varos koordinata adatbazissal.

2

HaDes, 2005. november 16. szerda, 16:34 (#)

na beraktam a scriptet a melóhely oldalába. tényleg jó. királyul működik...

3

Dimi, 2005. november 16. szerda, 17:24 (#)

Ohh...
http://www.kepfeltoltes.hu/051116/ohh_(kepfeltoltes.hu).gif
:)

4

nix, 2005. november 16. szerda, 22:58 (#)

Klein-Pest, Neu-Pest. LOL.

5

_, 2005. november 17. csütörtök, 10:15 (#)

nekem csak az a bajom evvel, hogy ezentul nem csak te es a szolgaltatod tudja ki latogatja a sesblogot, hanem innentol kezdve a google is. felelmetes kezd lenni.

6

_, 2005. november 17. csütörtök, 10:22 (#)

mert ez a szolgáltatás olyan, mintha szépen odaadnád a logfileodat a googlenak! nemigaz?

7

_, 2005. november 17. csütörtök, 10:29 (#)

és engem mint látogatót már a szolgáltatónál keletkezett logfile is kicsit zavart. de most hogy a google is logozza azt, hogy ide látogatok, az már nagyon is zavaró. ki kellene írni nagy piros betűkkel.

elnézést, el vagyok ragadtatva!

8

darthwalk, 2005. november 17. csütörtök, 19:22 (#)

reg után mennyi idő amíg lesz értékelhető adatod?

9

eszpee, 2005. november 17. csütörtök, 19:23 (#)

1-2 nap is lehet most a terhelések miatt.

10

darthwalk, 2005. november 17. csütörtök, 19:37 (#)

azt azért látom h a 12 órát nem tudják tartani :)

Kíváncsi vok nekem mit hoz ki...

11

darthwalk, 2005. november 19. szombat, 01:37 (#)

Bakker holnap lesz a harmadik napja, hogy várok... remélem nem csak az ötmilliomodik látogató után csinálnak reportot :D

12

eszpee, 2005. november 24. csütörtök, 11:15 (#)

Na nem kellett sokat várni, hogy kijöjjön az első Google AdSense clicktracker megoldás :)

http://www.seobook.com/archives/001370.shtml


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork