Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Google Book Search

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2005. november 17. csütörtök, 13:13 | 2 hozzászólás

Igen, átnevezték a Google Printet, és milyen jól tették, hiszen erről van itt szó, könyvkeresésről. Amikor először kijött, belenéztem, és félretettem a polcra, hogy ez még sehol nem tart - azóta változott pár dolog, vagy csak én kerestem rosszul anno. Életszerű teszt következik.

Valamiért az volt bennem, hogy ezt az egész projektet az egyetemi szférára lövik, és bár jó dolog lehet, ha valaki számomra elvont területeken dolgozik, engem kevéssé érdekelt ez a vonal.

Most viszont az átkeresztelés hírére újra ránéztem, valami földhözragdtabb hipotetikus példával: utazzunk Burmába! (Bocs, egyszerűbb leírni mint a Myanmart)

Százhuszonkilencezer találat.

Utazásra szűkítve már "csak" ötezer, és rögtön ott van a de facto király, a lonely planet kiadványa is - lapozzunk bele!

A Page melletti füleken lehet szépen navigálni - egészen kb 3 oldalon át, utána jön a szokásos üzenet, hogy hékás, azért ne próbálj rajtunk keresztül spórolni! Már miért ne próbálnék?! Módosítsuk a keresést a lap tetején "myanmar"-ra, ez valószínűleg ott lesz szinte minden oldalon - és tényleg. A találati listából már korlátlanul elérhető bármelyik oldal egy Google login után. (Kedvenc összeesküvéselmélet ide beilleszthető)

Szép munka, köszönjük! (Azért utazás előtt nyilván célszerű beszerezni egy papírpéldányt is, de szerintem érzitek, miről beszélek.)

Update: most látom csak, néhol mégis vannak hiányok a konkrét könyvben, de ezzel együtt is korrekt mennyiség az, ami elérhető.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

gk, 2005. november 18. péntek, 00:52 (#)

Vajon mire kell keresni, hogy pl a Haboru es Beke legyen a talalati lista?

2

baksapista, 2005. november 18. péntek, 09:39 (#)

pl: "bezuhov" : az első helyen hozza...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork